[]

Covid bulaştırıcılığı

Bugün covidli biriyle takıldım diyelim ve bulaştı bana. Ama daha bulaşalı 10 saat oldu. Herkese bulaştırır mıyım bu durumda? Yoksa bulaştırmak için de bi kuluçka süresi var Mıdır?




 
nope, bir kaç gün ile hafta arasında değişmekle beraber kuluçka süresi boyunca siz yaymazsınız.

sonrası biraz kafa karıştırıcı; yayıcı olmak için belirti göstermek gerekir diyen de var, belirtisiz de yayılır diyen de. (not: bunları diyenler bilimsel çalışmalar, araştırma sonucu yazılan makaleler, televizyon konuşması değil)

mesela nezle gibi burun akıntınız var, bu akıntıda oldukça yüksek viral yük oluyor, veya öksürüyorsunuz vs.
akıntıya eliniz değerse veya öksürürken elinizle kapatırsanız da işte el ile yayıyorsunuz.
  • masseter  (08.07.20 12:15:49 ~ 12:18:58) 
Hiç belirti vermeyen taşıyıcılar da var. Sanırım henüz bilinmiyor bu sorunun yanıtı


  • photo85  (09.07.20 22:33:34) 
Yaklaşık 4-5 günlük bir kuluçka süresi var, ondan sonra ya belirti gösterir ve covid19 pozitif olduğunuz belli olur ya da hiç belirti göstermez ama taşıyıcı ve tabi ki bulaştırıcı olursunuz. Sonuç olarak covid19'lu birisi ile temasınız olduğuna eminseniz ikinizde en yakın sürede daha fazla kişi ve yer ile temas etmeden maskeniz ile hastaneye başvurun testinizi yaptırın sonucuna görede gerekenler olsun. Lütfen ben bulaştırmam maske takarım eldiven takarım demeyin kimse demesin!


  • zekicalik  (09.07.20 23:45:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.