[]

Dizel araçta yakıtın önemi?

Merhaba,

2008 model 2.0 litre dizel Ford Mondeo araç aldım.

ilk kez dizel araç sahibi oldum, daha önce dizellerde yakıt kalitesinin önemi hakkında kulaktan dolma bilgiye sahibim ama emin olmak istiyorum çünkü burada (ingiltere) normal dizel (regular) ile katkılı dizel (ultimate) arasında epeyce fiyat farkı var. Regular olanın litres 1.16 pound, ultimate olanın 1.36 pound.

Acaba regular dizel zaten gerekli standardı sağlıyor da bu ultimate dedikleri ufak tefek katkı maddeleriyle iteledikleri bir pazarlama hilesi mi diye tereddüt ediyorum.

 
Aynen öyle. Katkılı dedikleri yüzde 90 pazarlama taktiği. İşe yarayan katkı görmedim daha. O kadar yol yapıyorum o kadar yakıt alıyorum her türlü yakıtı denedim ama aralarında o paraya değecek fark göremedim.
Ama dizel araçta yakıtı bilinmedik firmalardan alma. Enjektör arızası verirse pahalıya mâl olur. Ben artık devamlı (kredi kartı kampanyası olmazsa) shell'in normal (katkısız) dizelini alıyorum. Güzel yakıt.
Bu arada 2008 model bir araç almışsınız, enjektör deyince aklıma geldi, würth'ün enjektör temizleme katkısını da öneririm. Bir kereye mahsus kullanın.
  • etna  (08.07.20 12:45:43) 
Enjektör temizleme katkısını da yakıt deposuna mı koyuyoruz?


  • faati  (08.07.20 12:47:28) 
Evet. Sadece 1 kere kullansan yeterli.


  • etna  (08.07.20 12:49:16) 
Ingiltere'de yasiyorum ve dizel arabam var, servisime sordum benzeri bir souruyu cevabi su oldu: "normal dizel al ama tesco, asda, sainsburys ve benzeri hic bi marketten benzin alma. ben senin yerinde olsam sadece shell'den alirim".


  • try again fail again fail better  (08.07.20 13:15:58) 
Cevap için teşekkürler, Shell yakınlarda yok ama BP var. BP tercih ederim öyleyse.

Enjektör temizleme katkısını boşa yakın depoya mı yoksa doluya yakınken mi uygulamak daha doğru olur?
  • faati  (08.07.20 21:26:45) 
Avrupada traktor dizeli ve eurodizel diye bir ayrim yok. Ikisi ayni temizlikte ama katkili veya katkisiz. Ben de supermarketten almama konusunda uyarilmistim servis tarafindan.


  • erectrode  (02.09.20 15:49:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.