[]

hepsiburada vs amazon

telefonum bozulduğu için mecburen telefon almak durumundayım ve 2500 lira bütçem var.yeni gelen zamlardan sonra telefon fiyatları acayip uçmuş bu fiyata adam akıllı modeller bulmakta zor.bende gözüme en makul gözüken ve genelde olumlu yorumlarını okuduğum Xiaomi Redmi Note 8'i kestirdim.yalnız bu modeli mağazalardan almaya kalksam(teknosa,vatan,media markt vs) 2700-3000 arası fiyatları var.ondan internet üzerinden almaya karar verdim.

satıcısının hepsiburada olduğu şekilde alırsam 2400 liraya gelmiş olacak.
(git:www.hepsiburada.com

satıcısının amazon.com.tr olduğu şekilde alırsam yine 2400 liraya geliyor.
(git:www.amazon.com.tr

hangisi sorunsuz şekilde elime ulaşır? daha önce internetten telefon almadığım için bir sorun yaşamaktan korkuyorum.sözlükte amazon daha fazla övülmüş ama yine sorayım dedim.

 
İkisi de ulaşır ama amazon bu aralar baya önde bu konularda.
Aynı gün teslimat gibi seçenekler de oluyor onları da değerlendirebilirsiniz.

  • atom karincanin torunu  (08.07.20 11:40:03) 
amazon.


  • not dark yet  (08.07.20 11:41:32) 
İkisi de 7-8 senedir alışveriş yaptığım firmalar. HB'den en az 200 ürün almışımdır. Hiç bir sorun yaşamadım. İnsanlar nasıl yaşıyor bilmiyorum. Şans herhalde. Çok kullanıcısı olunca bir şeyin, sorunlar da duyuluyor ister istemez ama amazon daha sıkıntısız sanki. İkisinden birinde aynı gün teslimat olsaydı onunla alın diyecektim ama ikisinde de yok. Sadece amazonda yarın teslimat seçeneği var 7-8tl fazla verip öyle alın bence. Onun dışında dediğim gibi ikisi de günlük 20-50bin adet arası sipariş alan firmalar. Elime ulaşır mı ne demek yahu :)


  • ananiyimioguz  (08.07.20 11:53:34) 
amazon +1


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (08.07.20 11:55:14) 
@ananiyimioguz şikayetvar ve sözlükteki rezalet başlığı ile açılan olaylara bakınca tereddüt yaşıyorum hocam.kendimi elektronik aletlerde pek şanslı görmem.ürün sıkıntılı gelir sonrasında iade ile uğraşırım falan diye ondan öyle yazdım :)


  • willzyx  (08.07.20 12:02:32) 
4 ay önce hepsıburadadan a71 aldım sorunsuz geldı
Dün de kardeşime redmi not9 aldım hepsıburadan yarın gelecek

Ben sorun yaşamadım hepsıburadadan (satıcı hepsiburadaydı)
  • paramolacak  (08.07.20 12:29:50) 
Trendyol'da şu anda 128 GB Redmi Note 9 hemen hemen aynı fiyatlara satılıyor.

www.trendyol.com
  • synthetic a priori  (08.07.20 12:56:38) 
ikisi de sorunsuz şekilde ulaşır. amazon kolay gelsin ile çalışıyor. her kargosu mu bilmiyorum ama benim aldıklarım hep onunla geldi, iki güne geliyor.

keza hepsiburada'dan da memnunum. yalnızca geçen kasım'da satıcı hepsiburada olmayan bir satıcıdan kulaklık alma gafletinde bulundum. gerek satıcının tavrı gerek hepsiburada'nın tavrı beni yıldırdı. ancak bir ay sonra iade edebildim. bu münferit olaydan önce ve sonra sorunsuz bir şekilde çok alışveriş gerçekleştirdim.

şikayet var ya da sözlükte o kadar kayıt olması normal. günde binlerce satış yapılıyor ve yüzlerce satıcı var. bir kısım sorun hepsiburadanın kendisinden ya da satıcıdan, kimisi kargodan, kimisi ise müşteriden kaynaklıyor. başarı oranı binde 1 olsa bile binlerce şikayet eder.

sözlük ya da sosyalmedya'daki şikayetlerin çok azı gerçeği yansıtıyor. elbette kişinin madur olması gerçektir ama isnat edilen hakaret ve suçlamalar çoğu kez yersiz. ben de bir eticaret sitesinde çalışıyorum, bizim hakkımızda da neler yazılıyor. işin içinde olmasam "vay arkadaş neymiş bunlar" derim.
  • biseysorcaktim  (08.07.20 13:02:29 ~ 13:04:41) 
amazon daha pahalı bile olsa amazon. hepsiburada pişmanlıktır.


  • blackpen  (08.07.20 15:50:25) 
o hepsiburada'da sorun yaşayan kişilerden biride benim buyrun. satıcısı hepsiburada diye güvenip aldığım ürün 1 ay boyunca kargoda kaldı elime ulaşmadı. email attım cvp yok telefonla zorla da olsa ulaştım ya gelir en kısa zamanda diye oyalandım, whatsapp'dan ulaşanın aklıyla dalga geçen saçma sapan müşteri hizmetleriyle twitterla vs uğraşa uğraşa en sonunda para iademi aldım. daha önce sorunsuz alışverişler yapmama rağmen acayip soğudum kullanasım yok şuan.

amazon.com.tr'den 3 sipariş verdim hepsi ertesi gün geldi sorunsuzca şuan birşey alacakken amazon'da var mı diye bakıyorum.
  • klakie  (08.07.20 16:58:34) 
@klakie 11.11 veya blackfriday zamanı mı oldu bu olay?


  • ananiyimioguz  (08.07.20 21:31:33 ~ 21:31:46) 
tartışmasız amazon. 2 liranda cebinde kalır mis gibi harcarsın


  • avatar is back  (08.07.20 21:39:02 ~ 21:39:31) 
@ananiyimioguz hayır geçen ay oldu. hani sorun yaşanır ok orada değilim sorun yaşadığındaki umursamaz geçiştirici tavırları beni çıldırttı çözmek için hiç yardımcı olmadılar. bunu yurtdışında bir firma yapsa olay olur işleri biter hepsiburadanın yanına kalıyor hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorlar... sorun yaşadığım kargo hepsijet bu arada. hepsijet ile göndereceklerse 2 kere düşününün bence. aras, yurtiçi hadi en azından şubeleri vs var gidip alabilirsin bunlar dolandırıcı gibiydi ulaşamıyorsun bir türlü sadece oyalıyolar...


  • klakie  (09.07.20 22:19:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.