[]

MS Word - dosyayı şifre koymadan salt okunur yapmak

Word dosyasını göndereceğim kişinin sadece çıktı alabilmesini istiyorum. Şifre koymak istemiyorum. Salt okunur yaptığımda, “yine de düzenle” diye bir seçenek çıkıyor dosya açıldığında. Düzenleme imkanı vermek istemiyorum.




 
Farklı kaydet PDF yap.


  • mak  (08.07.20 11:07:11) 
PDF de düzenlenebiliyor


  • hassou  (08.07.20 11:10:41) 
Ekran görüntüsünü al. Wordun resim olarak ekle.


  • mak  (08.07.20 11:14:06) 
Hazırsan aşamaları yazıyorum;

1-Dosyayı pdf olarak kaydet.
2-Pdf dosyayı jpeg'e dönüştür. (ilovepdf.com var tavsiye ederim.
3-jpeg dosyasını pdf'e dönüştür. (ilovepdf)

Hem yazı tamamen okunabilir, hem de düzenleme yapılamaz. Paintte ps'ta uğraşması gerekir, düzenleyecek kişinin. O da profesyonel değilse yüksek ihtimalle beceremez. Hem de pdf olarak gönderdiğin için; yazıymış gibi muamele görür. (jpeg yazdırmaktan nefret ediyorum mesela ben)
  • feel the blanks  (08.07.20 13:26:36) 
istediğiniz formata sokun isterse oynama yapar. çok basit hem de. atıyorum düzenlemeyi kapattınız. ekran görüntüsü alır. ve bu görüntüyü google dökümanlar ile açarsa ta ta. text olarak karşınızda. ama ana dosyada değişiklik yapamaz sahtesini oluştrabilir sadece.


  • xrated  (08.07.20 13:43:58 ~ 13:45:40) 
okunabilen veri kopyalanabilir. tek yolu feel the blanks'in dediği gibi image dosyasına çevirmek ama ocr'a okutursa verileri text'e kolaylıkla dönüştürebilir.


  • beyaz power ranger  (08.07.20 14:09:26) 
yukarıdakilere katılıyorum.

en iyi yöntem feel the blanks'in dediği ama dosya uzun değilse isterse uğraşır baştan düzenler
  • astronot  (08.07.20 15:10:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.