[]

yurtdışı para transferi

elimizde 50 bin TLlik parayı döviz olarak bir avrupa ülkesine göndermenin en masrafsız yolu nedir? deneyimlediğiniz?

Transferwise cepte.

Western union cepte ama ikisinde de masraf çok çıkıyor.

 
50 bin TL yaklasik 6 bin Euro'nun biraz ustunde bir miktar yapiyor. Bu da beyan edilmesi gereken tutarin altinda oldugu icin ilgili ulkeye giden bir arkadasiniz varsa yaninda goturmesi en masrafsiz secenek olacaktir.

Eger oyle bir imkan yoksa Transferwise standart banka hesabina gore ucuza gelir. Eger bankanin ozel musterisi iseniz sifir masrafla gonderebilirsiniz ama sorunuzdan oyle olmadigini tahmin ediyorum.
  • crown  (07.07.20 17:47:57) 
aslında kendim de banka çalışanıyım bu nedenle işlem ücreti ödemeden sadece muhabir banka masrafı ile yapabiliyorum.Ancak varsa alternatif çözüm arıyorum.


  • tuborg yesili  (07.07.20 17:53:09) 
unicredit muhabbetinde sadece kur farkından kaynaklanan bir kayıp oluyor diye biliyorum. o da dennebilir.


  • xiii  (07.07.20 18:02:28) 
Garanti bankasi swift.


  • camussar  (07.07.20 18:04:00) 
Tuborg bankanın nostrolarını öğren, atıyorum euro’da deutsche bank olsun. Parayı göndereceğin kişinin o bankada hesabı varsa muhabir banka masrafı çıkmaz. Ama orada da göndereceğin ülkeye göre seç tabi. Mesela ispanya’da arkadaşın, sen ispanyol ortaklı yeşil bir bankada çalışıyorsun diyelim. Parayı banco bilbao vizcaya argentaria hesabına gönder ama almanya ise deutsche gibi...


  • irene  (07.07.20 18:04:22 ~ 18:06:34) 
Irene arti 1.


  • camussar  (07.07.20 18:07:03) 
Swift ya da birinin yaninda goturmesi


  • kuehles blondes  (07.07.20 20:26:16) 
transferwise'dan daha az masrafla anca kripto parayla olur


  • crucio  (08.07.20 00:13:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.