[]

Ziraat çalışanı yerime imza atmış olabilir mi?

bugün sabah, maaş kartımı almak için ziraat bankasına gittim. kartımı aldım, alırken özellikle "internet bankacılığı açık değil mi? imzalamam gereken yer var mı?" diye sordum.

adam "açık direkt kullanabilirsiniz." dedi.

eve geldim, kapalı... şubeyi 9 kere aradım, 9.da telefonu açıp işlemi yapan arkadaşa bağladılar . "gün içinde gelebilir misiniz imza var." dedi. "yok." dedim. adam da "tamam benim hatam. 5 dakika sonra kullanabilirsiniz internet bankacılığını." dedi.

imzayı duyunca kıllandım, az önce yine aradım "bak yarın sabah geleyim imza lazımsa" dedim. baya da üsteledim. adam "yok yok gelmeyin gerek yok teyitleştik sizle" dedi.

e ben daha önce 3 defa maaş kartı aldım başka zamanlarda (biri yine ziraat'ti) hepsinde 10 sayfa falan kitapçık imzalıyorduk. benim imzam çok basittir. adam benim yerime imza falan mı attı ki?

bu arada kartı alırken tek sayfaya internet bankacılığıyla alakasız bir imza atmıştım. adamda o kağıt. imzamı gördü yani.

 
Çalışanın o riski alacağını sanmıyorum. Muhtemelen imzaya gerek kalmayan bir olay olduğunu sonradan idrak etti. Gün içinde gelemiyorsanız da adamlar pekala müsait bir zamanda gelin diyebilirlerdi.


  • elektr10  (07.07.20 16:46:49) 
öyle şey olmaz. imza gerekse gel at der.


  • alicandan  (07.07.20 16:47:44) 
e adam önce "imza lazım" deyip sonra neden çark etti?


  • ya ben lan neyse  (07.07.20 16:49:04) 
Ziraatin formlarını bilmiyorum ama çoğu bankada normal imzaladığınız kağıt üzerine iki tane tik atılacak kutu oluyor. İnternet bankacılığı kullanmak istiyorum / telefon bankacılığı kullanmak istiyorum diye. Bu belge genel müdürlüklere taranır, oradaki personel açar internet bankacılığına. İmza atmasa bile tik atmıştır.
Yerine imza atanların akıbeti genelde iş akdi feshi oluyor. Tik gibi kolay taklit edilebilecek işaretlerde ise, mürekkep ve kalemin kağıda uyguladığı basıyı kıyaslıyoruz. Onda da usulsüzlük tespit edilirse, onda işini kaybeder.
Bu bilgiler ışığında nasıl tepki vereceğiniz size kalmış. Böyle küçük oyunlara giriyorsa, ileride daha büyüklerini yapar.
  • irene  (07.07.20 16:50:33) 
@irene öyle bir tik yoktu.

bir de dostlar "internet bankacılığını açtırmak için en yakın şubeye gidin" diyor müşteri hizmetleri. imza yoksa neden gidiyoruz en yakın şubeye?
  • ya ben lan neyse  (07.07.20 16:51:28 ~ 17:00:57) 
İnternet bankacılığını açtırmanın iki yolu var zaten. Ya şube, ya çağrı merkezi. Şubeye gitmeden yapacağınız her işlemde telefonunuza kod gelir zaten. Kod gelmediyse, siz de gitmediyseniz imza atmış olma olasılığı yüksek. Yani bunu o kadar çok yapıyorlar ki ben şaşırmıyorum bile artık.


  • irene  (07.07.20 17:08:59 ~ 17:25:04) 
banka/şube ismi vermeyeceğim, acil nakit ihtiyacım vardı ve şubeye gittim. tapu alım-satım vergisi ödeyecektim. parayı alıcam, dekontu imzaladım, görevli sizin imzanız bu değil dedi. bu kardeşim diyorum, hadi imza benim değil, kimlik kimin kimliği o zaman falan... ekrandan gösterdi, sizin imza bu diye. hani müşterilerin eksik bilgileri oluyorya, bana mesaj geliyordu, şubeye gelin diye ama başka şehirdeydim ve internet şubesinden tüm işlerimi yapıyorum salla diyordum. benim de imzam eksikmiş herhalde kendi kafalarından bir şey atmışlar. ona benzeterek imza attım. herif iki kere düzelttirdi falan deli etti beni. parayı vermeyecekti...


  • malheiros  (07.07.20 22:45:21) 
Benim hatam dediyse yapmış olabilir.


  • Unde bach canim  (08.07.20 00:44:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.