[]

işsizlik ve iş görüşmesi paradoksu

başlığa paradoks yazdım çünkü sinirlerim acayip bozuldu.

7 aydır işsizim. Son iki iş görüşmemde de iş görüşmesi yaptığım kişiler neden bunca süredir işsizsin diye sordular. resmen iş mi beğenmiyorsun, bizden daha iyi bir yer bulsan oraya da geçersin sen muhabbeti yaptılar üstü kapalı.

ee napıcaz cv deki bu boşluğu? cv de boşluk olması kötü bir şey mi?

 
o 7 ay için " sağlık ya da özel sorunlar nedeniyle " dersen detay sormazlar


  • devilone  (07.07.20 15:47:44) 
(bkz: 6 temmuz 2020 iş görüşmesi rezaleti)

bu hadlerine olmayan sorulari sorup insanlari asagilamayi, kucumsemeyi ise alim surecinin gerekli bir asamasi olarak gormeyi insallah bir gun birakirlar.
  • baldur2  (07.07.20 15:52:28) 
Uydur bi seyler yahu


  • olaylar olaylar  (07.07.20 16:56:12) 
ben yurt disina dil kursuna gittim diyordum.


  • Ley  (07.07.20 17:07:35) 
7 ay boş göstermeyerek?
Son iş çıkış tarihini uzat, 3-4 ay daha.

Boşluk az olursa bahane bulman da kolay olur.
İşe girdikten sonra da muhasebe/ik dışında kimse görmeyecek sigorta dökümünü. Onlar da görse ne yani?

Ayrıca covid vardı,
Sağlık,
Eğitim,
Ailevi sebepler,
Acil durumlar vs bir sürü maseret bulunabilir.
  • jimjim  (07.07.20 17:28:20) 
o süreye bir bahane bul. evde boşluk varsa ben de soruyorum. ama eğer tereddüt etmeden cevap verirse, sıkıntı yok. tereddütlü, ya da "biraz dinlenmek istedim" gibi cevaplar asla tatmin edici değil, unutma. kimse 7 ay işsiz kalam da babam harçlık versin, diye düşünmez günümüzde.

pandamı sürecini bence sebep olarak gösterme. işe girmeyi erteleyecek kadar bu süreçte sormuş olman iyi görünmeyebilir ilk konuşma için. daha önce yurtdışına gittiysen, bir cevapta dendiği gibi, orada olduğunu söyle, kimse pasaportuna bakmayacak. dönünce de yasakların bitmesini beklediğini, vs.
ya da gerçekten vaktini alacak bir konu söyle. kafa dinleme, kendini geliştirme gibi şeyler değil tabi.

ne olursa olsun, dürüstlükten yana olup "7 aydır işlere başvuruyorum ama olmuyor" gibi bir laf etme. çok samimi davranacaklar, hatta direkt 'iş başvurularına da pek dönülmüyor bu ara' diyecekler. kabul etme. "henüz bilmiyorum" de geç.
  • lovemyself  (07.07.20 18:59:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.