[]

beyaz eşya karar vermeç

merhabalar, deneyim veya bilgi sahibi olanlar yardımınıza ihtiyacım var :/ arçelik marka inox buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi alacağım. birkaç seçimim oldu ama özellikle kullananlar veya önerileri olan varsa diye buraya da sormak istiyorum; hangilerini önerirsiniz? muhtelif sorularımla birlikte seçimlerim ektedir.
tişikkirlir ^^

BUZDOLABI
öncelikli not: dondurucunun üstte olması benim için hiç mühim değil.

1. 505 lt 4760 dondurucu üstte, fullfresh mavi ışık zımbırtıları mevcut www.arcelik.com.tr

2. Aynısının laciverdi. Dondurucu altta olan. 530 lt. Normalde dondurucu altta olunca daha pahalı oluyor, bu nedense iç hacmi de fazla olmasına rağmen daha ucuz. Bu yüzden bi kıllandım açıkçası. www.arcelik.com.tr

3. Buna niyeyse pek ısınamadım. 430 lt. Fullfreshi yok. (fullfresh ne kadar önemli??) www.arcelik.com.tr

4. Bi de bu. 465 lt www.arcelik.com.tr

ÇAMAŞIR MAKİNESİ
Çok çamaşır çıkmaz. aslında 9 ideal gibi ama yorgan batteniye yıkayacak olsam 9 yeterli olur mu? 10 kiloda da indirim varmış da, bakmaya değer mi?
1. Daha iyi enerji tasarrufu var, bu fark 600 liraya değer mi? (a+++ (-%30), 1200 devir
www.arcelik.com.tr

2. a+++ (-%20) 1000 devir www.arcelik.com.tr

BULAŞIK MAKİNESİ
Bulaşık makinesinde bunu seçtim ama emin de olamadım şimdi . a+++ ve 10 program olacağına a++ olsa da daha az programlı mı olsa ki?
www.arcelik.com.tr

Eyyorlayan elleriniz dert görmesin ^^

 
buzluk altta olanlar bana pratik gelmiyor. eğer ki uzun boy var ise buzluk altta ve hacmi geniş olanı al.

eğer atılan kıyafete göre su, enerji harcamıyorsa sürekli zarar edersin. çünkü 9luk makineyi doldurmak zor. benim makine 7 kg. battaniye yorgan vs kuru temizlemeye de verilebilir.

bulaşık makinesinde 2 programdan fazla kullanan var mı? 1 kısa program 1 uzun program etti 2. kalan 6sı filan ne işe yarıyor cidden merak ediyorum. değmez.
  • elorelia  (07.07.20 15:55:43) 
@elorelia çamaşır için söylediğiniz çok mantıklı.
bulaşık için de aslında enerji sınıfına bakarak seçim yapmıştım. ben de az programdan yanayım ama yüksek enerji sınıfında az program yok. bu konuda enerji sınıfını mı programımı seçmek daha mantıklı olur?
enerji sınıfı muhabbetini ben mi abartıyorum yoksa?
  • serbest gezen koala  (07.07.20 16:16:03) 
Bizim makineye baktım şimdi (bulaşık) a+ sadece. Diğer makinelere bakmadım da onlar da öyledir muhtemelen. Elektrik faturası abartı gelmiyor hiç.


  • elorelia  (07.07.20 16:37:03) 
buzdolabını bosch xl serisinden bak bence. 3 tane aldık biz baya hacimli ve uygun fiyat.

çamaşır makinesi 9 kg yeter. 1200 devir varsa daha iyi olur.

bulaşık makinesi güzel o model.
  • xrated  (07.07.20 16:42:54) 
ben olsam almadan önce şunu okurdum:www.sikayetvar.com

sözlüktede başlığı var.
  • banacevaplazım  (07.07.20 17:01:11) 
15 senelik evliyim.
bulaşık makinesinde sadece en uzun ve yüksek ısı veren programı kullanıyoruz.
başka bir program hiç kullanmadık.

buzluk altta olması daha pratik. buzlukle her zaman işiniz olmaz.

enerji tüketimi az diye fazla para vermek bana mantıklı gelmiyor.
bugünki teknoloji ile 100 sene dayanacak beyaz eşya yapılabilir ama tüm markalar 6-7 senede bozulmak üzere üretiyor.
  • aslindasorunumpsikolojik  (07.07.20 18:26:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.