[]

İnşaat Mühendislerinin İş Bulma Durumu

Bir arkadaşımla konuşurken gayet kolay iş bulabileceğini filan söyledi. Ekşideki başlık aklıma geldi şaşırdım. Adam İTÜ filan mezunu imiş.

Soru şu; Anadolu’da bir özel üniversite inşaat mühendisliği mezunu bir kişinin iş bulma zorluk/kolaylığı nedir ? (10 üzerinden puanlayabilir, yazarak anlatabilirsiniz)

Not: Lütfen kendini geliştirirse filan muhabbetlerine girmeyelim. Standart bir öğrenciden ortalama bir gano ile mezun birinden bahsediyoruz.

 
Ne üzerine yoğunlaştığı önemli. Düz üstyapıcı, projeci bulamaz. Altyapıcı, yolcu bulabilir.


  • malheiros  (07.07.20 13:50:13 ~ 13:50:48) 
5

herşey ortalamaysa iş bulma derecesi de ortalama olur ve tamamen şansa bakar.
  • foolrules  (07.07.20 13:56:14) 
iyi sayılan devlet üniversitelerinden 2016 mezunu 2 inşaat mühendisi arkadaşım işsiz, 1 tanesi de alanı dışında çalışıyor.


  • beyaz power ranger  (07.07.20 14:02:39) 
şu anda inşaat sektörü durgun. iş bulması 3/10. itü mezunu falan işe girer ama o da komik maaşlara. şu an böyle seneye değişebilir.


  • xrated  (07.07.20 16:51:58) 
bulur hocam. burada sorun iş değil adamlar işi yada maaşı beğenmiyor. hemen bulur. 10/8


  • sizofren06  (07.07.20 17:04:26 ~ 17:04:41) 
eksideki sozde rezaleti okudum, 10 ustunden 0 verdim. insanlar itu gibi belli basli kurumlara bir sekilde kapagi atinca yirttik artik, bundan sonrasi kolay kafasina giriyor, sonra tunelin ucu bombok bir yere cikiyor. mulakatta ikram beklemeler, adamin konusmasina takmalar, bir suru gereksiz afra tafra.

elin adami size padisah muamelesi cekmek zorunda degil yaw. bir de muhendislerin zaten ezici cogunlugunun ciddi "soft skill" problemi var. biraz girdigin kabin seklini alacaksin.
  • cooperr  (07.07.20 17:42:10) 
Benim arkadaşların çoğu işsiz. Hepsi de çok yüksek puanla kazanmıştı


  • Gabriel  (07.07.20 17:43:38) 
tanıdık yoksa 10 üzerinden 1.


  • turbo sadık  (07.07.20 18:06:09) 
Cooperr cok guzel demis

O eleman daha cok issiz kalir. Boyle seylere bu kadar aglayan adamin mizmizligini patron adam saniyede hisseder

Edit: bu arada ulke bok gibi is yok isverenler de kansiz ama sokaga cikip iyy yere tukuruyorlar, iyy dolmusta hep ayakta gidiliyor nasil ulke burasi diye aglamakla ayni seviyede gozumde. boyle rezalet basligi acmak her detayi bu kadar ufak ufak anlatmak o kisinin karakteri hakkinda biraz fikir veriyor. Yani aslında yetenekleri vs. değil bence direkt bizim rezaletçiye gıcık olmuş o patron da bundan önce reddeden patronlar da.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.07.20 19:38:19 ~ 20:23:55) 
Turbo+1

İş beğensen nolacak, adam şirket zarar ediyor deyip maaşın üstüne yatmaya çalışıyor.
  • Unde bach canim  (08.07.20 00:51:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.