[]

Iktidarı sırasında Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye verdiği hizmetler?

Arkadaşlar sorum da hiçbir politik amaç yok sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkenin başına geldiğinden beri yaptığı olumlu işlerden bahsetme nizi rica ediyorum Bu dış ülkelere yapılan yardımlar da olabilir birkaç örnek verirseniz sevinirim.




 
başörtüsü yasağının kaldırılması
sağlık sistemi (gerçi onu da bozdu)

bu ikisi dışında hiçbir iyi icraatini görmedim.
  • beyaz power ranger  (07.07.20 13:17:12) 
dış ülkeye yapılan yardımın bu ülkeye verilen hizmetle alakası ne ben onu çözemedim? soru ve açıklama birbiriyle örtüşmüyor.

her haneye bu dönemde buzdolabı girdi diyolla. en büyük hizmet bu olabilir.
  • foolrules  (07.07.20 13:18:40) 
Sağlık Sistemi ve Edevlet - Teknolojinin gelişmesinin payı yok sayılamaz.
Ciddi seviyede sosyal yardımlar veriliyor, bunlar genelde oy deposu olarak kullanılıyor tabi, yoksa bana kalsa sosyal yardım sayısı çok az olurdu.

Sigara içilebilen alan düzenlemeleri tek işe yarar düzenlemedir.
  • atom karincanin torunu  (07.07.20 13:19:18) 
katsayı ve başörtüsü zulmünü bitirdi ve sağlık sistemine çağ atlattı. uçaklar çok ucuzladı, yollar çok güzel oldu falan.

neyse ki 13 yıllık duyuru geçmişim var da ahğk bardi'li olmadığım tescilli.
  • ya ben lan neyse  (07.07.20 13:20:05) 
bana göre vatandaşa en büyük iki katkisi,

1. sigara yasağı
2. edevlet

sağlık sistemine katılmıyorum. allahi var birsuru hastane, aile hekimi falan yaptı. eski kuyruklar, kokuşmuşluk falan kalktı; ama sonuc olarak gene hastaneye gidince problemini cozemiyorsun. 2dk da ilaç yazıp gönderiyorlar.
  • buenosdias  (07.07.20 13:22:30 ~ 13:23:52) 
en kotuye hazirlikli olmayi ogretti.


  • ateistanbul  (07.07.20 13:25:53) 
“Bir grup” fakir kesimi sosyal yardım açısından iyi destekledi. Ücretine ve yapılış şekline bakmaksızın bazı köprüler otoyollar filan yaptı. Sigara yasağı. E devlet.


  • infernalcadre  (07.07.20 13:44:19) 
Sokaktaki vatandaş hesabı cebimizi ya da diğer maddi ihtiyaçlarımızı düşünmeden cevap verelim.90lardaki ya da 2000lerin başındaki gibi sadece Bom boş arazi ya da dağların değil , hedeflerin de nasıl tam isabet vurulabiceğini gösterdi. Hepsi de son 6-7 sene içinde olan şeyler.
Çok şükür olur olmaz karakol baskınları da yok, gece karanlığından ya da sisten yararlanıp kaçabilen teröristler de yok artık. Yurtdışında yaramazlık yapanlar ani operasyonla nasıl getirilir bunu da gördük . Erdoğan öncesi dönemi de iyi hatırladığımdan şimdilik bunlarla iktifa edelim .

  • Erva  (07.07.20 13:50:16) 
tarım arazilerinde miras hukukunun değiştirilmesi, böylece toprak bölünmesi ve kullanılamayacak kadar küçülmesini engelledi.


  • selam  (07.07.20 13:50:26) 
Benim için tek iyi şey kapalı alanlarda sigara yasagi. O da aynı dönemde Avrupanin çoğu ülkesinde yasaklandı zaten. Başka bir parti de olsaydı yine o yasak gelirdi yani.


  • fraise  (07.07.20 13:57:57 ~ 14:22:25) 
AKP zamaninda gerceklesen olumlu seyler tamamen doneme bagli oldu bence. Ustte de yazildigi gibi mesela sigara yasagi, sizce AKP olmasaydi suanda kapali mekanda sigara iciliyor olur muydu? Ucuslarin ucuzlamasi yazmis birisi, yapacak yorumum yok bile buna... Benim siradan vatandas olarak gozlemledigim ve AKP sayesinde oldu diyebilecegim bisey yok. Yol yaptilar ama olmasi gerekenin hala cok cok gerisindeyiz ulasim konusunda. 18 yilda yaptiklari yollar 5 yila sikistirilabilirdi yani. Demiryollari icin de aynisi gecerli. Edevlet tabi cok guzel sistem, belki bunun icin tesekkur edilebilir cunku hala Turkiye'den gelismis ulkelerde bile bu kadar merkezi ve nispeten duzgun calisan sistem yok.


  • mirafiori  (07.07.20 14:18:48) 
Bu şekilde olmaz ki, bir şeyin yapılmasından bahsediliyorsa, bahsedilen yatırımın maliyetinden de bahsetmek gerekir.
Misal 1 birim paraya yaptırabileceğin hastaneyi / yolu veya başka bir yatırımı 10 birime yaptırmak hizmet midir? Veya yapılan hizmetin bir yararı yoksa sayılacak mı? Var mı bunun bir katsayısı?
Artısı ve eksisi ile düşünmek gerekir, hiç bir şey tek eksen de yürümez. Düz liste yazmak kolaydır ama pek de anlamlı bir işlem değildir.
  • cursor  (07.07.20 14:24:13) 
Ayrıca dönemsel ilerleme ve genel konjonktürdeki değişikliklerin de göz önünde bulundurulması gerekir.
Kentlerdeki ulaşım altyapısının gelişmesi, İnternet altyapısı veya Cep telefonu ve araba kullanım ve sahiplik oranlarının artması veya sosyal açıdan sigara yasakları ve tüketici hakları gibi pek çok olgu sadece ekonomi veya hükümet hizmeti ile açıklanamaz.

Hem de hizmetin nereden geldiğinin, nereden tetiklendiğinin gözden geçirilmesi gerekir.
Yine bir örnek, AB uyum programında yapılan değişiklikler, hükümetin mi yoksa AB programının mı yeniliğidir / hizmetidir.
  • cursor  (07.07.20 14:28:51) 
negatif icraatlerı çok daha fazla:
-fahiş fiyata ve gereksiz yere yapılan yol, köprü ve havalimanları (kanalistanbul içlerinde en gereksizi ve zararlısı olacaktır)
-kötü giden ekonomiye rağmen libya'ya giriş ve hemen her ülke ile ters düşmemiz
-suriye'de ilk başlarda pasif kalmamız ve ülkeye alınan milyonlarca mülteci
-ekonominin başına şu anda dünya ülkeleri küçülecek denirken bile türkiye büyüyecek ve her şey iyi gidiyor diyebilecek ölçüde bilgisiz birisinin getirilmesi


olumlu icraatları:
-baş örtüsü yasağının kalkması
-kapalı alanda sigara yasağı (ancak açık alanda da bu yasak uygulanmalı ve sigara içme klübeleri yapılmalı)
-edevlet
  • chomaristan  (07.07.20 15:00:52 ~ 15:04:38) 
Bimer/cimer ve sigara.


  • silah taciri  (07.07.20 16:06:27) 
yapabilseydi cozum sureci.


  • baldur2  (07.07.20 16:21:09) 
Bence yaptığı en iyi iki şey,
Paradan altı tane sıfır atması
Sigara yasağı (sigara içen biri olarak söylüyorum bunu)
  • etna  (07.07.20 21:57:53) 
sağlık sistemi iyileşmedi.
sağlık sisteminde öncelikle full bilgisayarlı sisteme geçildi. bu süreci hızlandırdı. ikincisi doktorlarda performansa geçildi. yani günde 150 hasta bakan cildiyeci 9 saat tek hastaya beyin ameliyatı yapan doktordan çok para alıyor.

çünkü biri 150 diğeri 1 hasta bakıyor. bu sebeple eskiden beyin cerrahları hacettepe'den çıkarken şimdi x üniversitesinden çıkıyor.

kısaca sağlık sisteminde ilerleme yok.

bir de e-devlet e-bilet falan filan ya bunları IBM paket olarak satıyor zaten 2020'de artık. 1980'de bir tek CIA'de vardı bunlar. hizmet diye yazmayın.

olumlu yan ;
zorunlu eğitimde kitap ücretsiz olması
türban mevzusu
ilk 5-6 yıl yürütülen serbest ekonomi
  • duyurukullanıcısı  (07.07.20 22:10:30 ~ 22:11:43) 
Paradan alti sifir atilmasi.


  • c1b2k3  (07.07.20 22:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.