[]

güneşte kalmak beni hasta ediyor

şimdi evde durma babında normalde alacağım güneş enerjisini de alamadığımdan günlük diyelim 10 dakika güneşlenme seansları düzenleyeyim dedim.
ancak ben güneşte durunca enerjim düşüyor, migren tetiklenebiliyor.

güneş ışınlarının seratonin salınımında etkisi var halbuki. sizce bende neden böyle oluyor? çok açık tenliyim tamam ama ben d vitaminini nereden nasıl alacağım? haplarla nereye kadar...

 
Semsiye vb gibi bir seyin altina girip sadece bilek iclerini gunese tutabilirsin. Esas emilim oralardan oluyor.


  • msb  (06.07.20 22:22:24) 
D vitamini özellikle Mayıs Haziran aylarında alınabiliyor ülkemizde. Saatlerce durmaya da gerek yok. 15 20 dk yeterli fazla güneş aksine cilt kanserini tetikler. Ben mesela özellikle kaçıyorum güneşten, güneş beni aşırı rahatsız ediyor.


  • kestane gürgen palamut  (06.07.20 22:41:35) 
D vitamininin özellikle Mayıs ve Haziran ayında alınabiliyor olduğunu da ilk defa duydum. Ben şimdi Ağustos’ta öğlen 12de güneşlenecem ve d vitaminimi alamicam he? Bi yaşıma daha girdim.

Soruya gelirsem 10 dakika bile sürekliliği olduğunda yeter ama o bile migren atağımı tetikliyor diyosun. Çok aydınlık bi yerse güneşlendiğin yer ağaçlık falan yoksa ışık betonlardan yerden seke seke geliyorsa tetikleyebilir. Başına adamakıllı gölgelik yapacak bi şapka, koyu bi güneş gözlüğü ve ağaçlık, ışığın gözünü almayacağı yerlerde güneşlenmeni tavsiye ediyorum.
  • olutaklidi  (07.07.20 00:54:28) 
vücudun stres altına girdiği için öyle oluyor muhtemelen. ben bayılırım yaza güneşe ama plajda güneşlenmek için yattığımda 5 dakika sonra çok rahatsız hissediyorum, kaçıp gitmek istiyor vücudum resmen. bende bunun sebebi terlemek mesela, terlemekten nefret ettiğim için güneşin beni terletiyor olmasına vücudum stresle tepki veriyor. seninki de fizyolojikten ziyade psikolojik bir durum olabilir. keza migrenin de stresle ilişkisi mutlaktır.

çözme niyetindeysen güneşte kalmak seni neden rahatsız ediyor olabilir, bunu düşün. yani rahatsız ediyor ama ne şekilde? belki seninki de terle ilgilidir ya da beyaz tenli olduğun için zamanında çok güneş yanığı olup acı çektiysen yeniden yaşama stresi de olabilir sebebi.
ben güneşlenirkenki stresimi müzikli dikkatimi dağıtarak yeniyorum mesela, telkin ediyorum kendimi. terliyorum ama "dursun ter nolcak terlediysen, birazdan denize girince coss edicek oh mis" falan diyorum, öyle dayanıyorum. benzer durumda kendini rahatlatacak şeyler bulabilirsin.
  • Bruce  (07.07.20 01:04:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.