[]

Şu 3 sıfır araçtan hangisi? Tecrübeleriniz neler? (Vitara-Civic-Megane)

Aile için. Teşekkürler.

ibb.co

En baştaki 2011 mazda 3 hb mevcut aracımız. Yol tutuşu, ses yalıtımı, sürüş zevki ve bagaj genişliğinden memnunuz ama çok yakıyor. Ortalama yakıt tüketimi 11 litre.

Daha az yakan, az sorun çıkartan ve az masraf olacak sıfır bir araç bakıyoruz.
Vitara-Civic-Megane arasında kaldık. Genellikle babam kullanacak. O yüzden ne kadar az teknolojik olsa o kadar iyi aslında. Konsolunun sadeliği ve yüksekliğinden ötürü vitara diyesim geliyor ama konforunu bilemiyorum. Arka oturma alanının geniş olması da önceliğimiz. Sıfır fiyatı max 210 olmalı. Vag grubu olmamalı. Başka önerilere de açığız.

Edit: Engelli indirimi ile alınacak, o yüzden sıfır olması koşulumuz var. Araçlar 130-140 bin'e alınmış olacak, bunu satıp üstüne 30 falan koyacağız. Yoksa tabii ki mantıksız sıfır fiyatlarına çıkmak.

 
Dizel Megane olabilir. Lpg li civic te güzel olur. Hacimleri güzel. Vitaranin bagaji onlar kadar büyük mü bilmiyorum. Yakıt konusunda yukarıdaki gibi olursa üzmez.


  • Topalordek  (06.07.20 16:56:48) 
Yakıttan dolayı değiştiriyorsunuz ama baktığınız araçların hiçbiri şu ankinden az yakmayacaktır ki? Tamam 4 ileri bir tık fazla yakar belki, diğerleri de uzun yolda az yakabilir ama günlük kullanılacak ve bu şehir içi demek.

Ben olsam dizel otm. mazda 3 yeni kasadan devam ederdim. Vitara hayranlığı da varsa mazda cx-3 derdim hatta. (içi biraz dar sadece)

yok illa üçünden biri olacaksa vitarada 10 inch mi ne ekran var, carplay'den android Auto'ya, oradan mirrorlink'e kadar telefondan herşey yansıtılabiliyor, bildiğimiz büyük tablet, ne kadar az teknoloij olabilir? ben bu üçü arasından sürüş zevki için (ondan da bahsettiğiniz için) civic derdim. motoru yürüyor, gün içinde en mutsuz olunan an olmadık yerde 2, 3, 4 yaparsınız, koltuğa yapıştırarak gülümsetir.
  • onemoremile  (06.07.20 17:03:41) 
yakıt önemliyse dizel ve ufak araç bakmanız lazım.


  • orpheus  (06.07.20 17:41:49) 
En az sikintiyi Civic cikartir diye tahmin ediyorum. Ama ben olsam Mazda'dan devam ederim, son nesil Mazdalar hem goruntu olarak hem de kalite olarak guzel.


  • cooperr  (06.07.20 18:06:36) 
yakıt konusunda renault ve fiat'ın dizel motorları başarılıdır. konfora bir şey diyemem.


  • late viper  (06.07.20 19:00:31) 
honda’nın bakım masrafı çok.
megane tercih ederdim ben

  • oz suser  (07.07.20 01:39:47) 
@dumbest_man_alive, teşekkürler güzel detaylar. Babaannem alzheimer, genelde babam yanında gezdiriyor ve zor inip bindiriyor zaten. Mazda 3 arkası da küçük. Civic de bu açıdan zorluk yaratacaksa eleyelim. Ses yalıtımı da önemli bizim için. Alçaksa, memlekette köye gidip gelme durumlarında da sıkıntı çıkartabilir. Bunlar düşünüldüğünde vitara iyi gibi. Ama konfor açısından da megane ağır basıyor. Yerden yüksekliği civic ile aynı ama binerken o kadar alçal değildir diye düşünüyorum. Arka havalandırması falan da var. Bagaj geniş. Bayide bulabilirsek bir deneyeceğiz bakalım.

Vitara ve Megane tecrübeniz varsa alırız.
  • ananiyimioguz  (07.07.20 09:26:19) 
İnip binmesi, kolay, köye vs gidilecekse Vitara mantıklı. Civic ile sedan Megane'a biniş arasında fark yok gibi. Şirket arabasını çok kullandım megane da baya alçak bir araba.


  • FAtE  (07.07.20 09:33:28) 
Seçenekler arasına Opel GrandLand X ve Citroen C3 AirCross da eklendi.


  • ananiyimioguz  (08.07.20 01:18:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.