[]

Kıyafet alışverişi ve virüs

Sorum, "maske takmak istemiom, hava çoh sıcah, ne anlamı var ki, pöfff" vb. diyenlerin aksine gerçekten önlem almaya gayret ve hassasiyet gösterenlere.

Bu süreçte nasıl alışveriş yapıyorsunuz?

İhtiyacım var ama mağazaya girmeye bile çekinir oldum. Bir ürünü benden önce yüz kişi ellemiş oluyor bir günde ve dokunmak bile istemiyorum. İnternetten bir şey satın almaya bu konuda sıcak bakmıyorum.

Tahmini uygun bedeni alıp evde bir hafta bekletip denemek ve içlerinden uymayan varsa o şekilde iade etmeyi düşünüyorum. Biraz uğraştıracak beni bu. Daha iyi, "önlem" içeren bir tavsiyeniz varsa dinlemek isterim. Siz bu dönemde nasıl giysi alışverişi yapıyorsunuz?

 
korona sürecinde ayakkabıyı internetten aldım. numarada bir sıkıntı çıkmadı. kıyafet ihtiyacım yok. evde bedeni bildiğiniz markadan, aynı bedende internetten alınabilir. daha önce mağazada denemeye üşendiğim için pantalonu aynı şekilde yaptım. ilginç bir şekilde aynı model aynı beden 2 üründen biri oldu biri olmadı. bu tarz şeyler olabiliyor tabi. internetten alıp iade etmeniz muhtemelen daha az uğraştırıcı olur dediğiniz yönteme göre.

tavsiyem şu olur, erken saatte gidin. mağaza açılır açılmaz gidin. 10 da kapanıyor diyelim avmler, sabah 10da açılıyor, avm dışı mağazalar da aşağı yukarı böyledir. en azından 12 saat geçmiş olur son dokunan üzerinden. pantolon gömlek şeylerde risk daha az yüze değmiyor. ama t-hsirt vs daha riskli tabi. kolonya götürün elinizi sık sık temizleyin. nispeten daha sakin avm/mağaza tercih edebilirsiniz.
  • ceketimi alip cikcam  (06.07.20 03:24:54 ~ 03:25:17) 
"gerçekten önlem almaya gayret eden ve hassasiyet gösteren" gruptan biri olarak kiyafet almiyorum. "ihtiyac" kelimesinin gercek anlamini dusunursek boyle bir durumda kiyafete nasil ihtiyacim olabilir ki? kislik mont haricinde 5-6 sene hic alisveris yapmasam elimdeki kiyafetlerle rahat gotururum.


  • hot potato  (06.07.20 07:49:43) 
Arkadaslar dokunarak kapilmiyor korona.
Dokunduktan sonra elinizi agziniza-yuzunuze-gozunuze goturmuyorsaniz 100 kisi dokunsa da fark etmez.
O yuzden ben anlamiyorum. Maske olacak zaten yuzunuzde, yaninizda el dezenfektani da tasiyorsunuzdur.
Sorun nerede, bilemedim.

Ama kabinde denemek istemezseniz anlarim, o yuzden magazada begenip (ya da magazayi denklemden cikarip) internetten soyleyin. Iade konusu da sikinti olmaz boylece.
  • kuehles blondes  (06.07.20 08:05:16) 
zaten mağazaya gitseniz bile bütün kabinler kapalı, kıyafet vs.. denetmiyorlar.

dolayısıyla internet alışverişi + 1
  • benaslinda  (06.07.20 09:51:21) 
Öncelikte şunu söylemek istiyorum, birisi 5-6 yıl alışveriş yapmasam da kıyafetlerim yeter diyosa yeteri kadar kıyafeti vardır. Yani zamanında fazlasıyla/yeterince alışveriş yapılmış demektir ve en önemlisi bu övünülecek bir şey değildir. Allah aşkına boş övünmelerde vazgeçin artık.

Duyuru sahibinin sorusuna gelince 5 ay sonra ilk defa bazı ihtiyaçlarım için avmye gittim. İmkanım olduğu için hafta içi gittim. Nispeten bomboştu. Doğal olarak insanlar hala korkuyorlar. Maskemi hiç çıkarmadım. Maskeme el sürmedim. Elim istemsiz maskeme gidince hemen değiştirdim. Zaten her ama istisnasız her mağazanın girişinde dezenfektanlar mevcut. Kalabalık gördüğüm mağazaları es geçtim. Rahatça alacaklarımı aldım ve çıktım. Eve gelince tüm kıyafetlerimi attım yıkadım. Elimi yüzümü yıkadım. Bitti gitti.

Evet deneme kabinleri kullanılmıyo. Bu iyi bir şey. Siz de alıp evde 3-4 saat havalandırıp deneyip olmayanları iade edebilirsiniz.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (06.07.20 09:54:42) 
Bu arada İstanbul’daysanız akasya avm nin klimalarını dış üniteye bağlamışlar. Hava sürekli dışardan sirküle oluyor. Orayı veya açık hava avmlerini tercih edebilirsiniz.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (06.07.20 09:56:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.