[]

chrome düşmanlığı vs firefox

bu chrome düşmanlığı trenine merak edip bindim. 1 hafta kadar kullandım. anlamadım chrome bu kadar neden gömülüyor, firefox neden bu kadar yüceltiliyor. o kadar sorunlu geldi ki bana chrome'dan sonra. aşırı aktif ve hızlı bi bilgisayar kullanıcısıyım yani tablar arasında uçarım, mouse hızımı göz takip edemez falan. firefox ancak sürekli ufacık ufacık sorunlar çıkartıyordu bana, aslında hiçbir önemi olmayan şeyler ama beni etkiledi valla. chrome'da böyle sorunlar hiç yaşamazdım şimdi paşa paşa geri döndüm. peki neden chrome bu kadar gömülüyor?

16 gb ram team. ram dışında var mı bi derdi insanların?


 
hız vs. değil zaten, hız isteyen yine chrome kullanır opera kullanır.

Firefox'un esas olayı veri güvenliği. Verilerini google'a vermek istemiyorsan, her yaptığın takip edilsin istemiyorsan Firefox veya daha özelleştirilmiş browserlar (veya ayar yapılmış Firefox) falan kullanırsın.
  • nhk ni youkosu  (06.07.20 01:24:56 ~ 01:25:02) 
chrome en iyisi.


  • baldur2  (06.07.20 01:32:48) 
Firefox'u istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Daha çok eklenti desteği var. Arayüzü falan istediğiniz temaya, renge çevirebiliyorsunuz.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (06.07.20 04:50:19) 
@ikikerekac -∞

firefox güvenlik ve kişisel verilerin korunmasına önem veriyor. hatta sloganı da "insanlar için yapıyoruz" gibi bir şeydi. chrome o bakımdan masum bir tarayıcı değil. sürekli arkaplanda çalışan google update adlı yazılım download değil, upload ediyor. kim bilir neler gönderiyor sürekli.

keza opera da veri güvenliiği konusunda sicili kötü. yıllardır çinliler tarafından geliştiriliyor. o da çok fazla veri topluyor.

alışınca firefox güzel oluyor.

chrome önceki sürümlerinde çok fazla ram tüketiyordu. arkaplanda açık olan sekmeler de ram tüketmeye devam ediyordu. bir süre önce arkaplandad çalışanların ram kullanımını ayarladılar sanırım. artık eskisi kadar ram problemi yaşanmıyor. ancak öncesinde the great suspender gibi eklentiler ortaya çıkmıştı bu problemleri düzeltmek için.

ben son zamanlarda brave kullanmaya başladım. hem chrome'a çok benziyor -zaten aynı motoru kullanıyorlar, hem de güvenlik konusunda opera veya chrome'a göre daha itimat ediyorum. zaten brave'in kurucusu eski mozillacı ve JS'nin kurucusu olan brendan eich.
  • biseysorcaktim  (06.07.20 09:21:47) 
vivaldi kullanın.

hem veri güvenliği sağlıyor, hem de chromium tabanlı. yani temelde chrome'un google'sız versiyonu. kişiselleştirme özellikleri de muazzam. kendinden reklam ve izleyici engellemesi de var.

tavsiye ederim: vivaldi.com
  • avianthem  (06.07.20 10:07:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.