[]

Türkiye'den Yurt Dışına Ürün Satmak

merhaba, türkiye'den yurt dışına ürün satmak istiyorum. açıkçası marketing, funnel creation etc. konusunda bilgili olduğumu düşünüyorum ve bunu bir avantaja çevirebileceğimi düşünüyorum. burada size sormak istediğim soru; sizce ne satmalıyım hiç öneriniz var mı?




 
Yurt dışı hangi bölge için ve tarz bir ürün detaylı belirtirseniz daha iyi olur. Her bölgenin gümrük politikası ve ürün talebi farklı. Ürün olarak hazır gıda, ev tekstili, hazır giyim, meyvye, sebze, hububat, elektronik ürünler, bisküvi, çikolata, araba parçaları, hediyelik eşya, ayakkabı, deri ürünler, mermer, maden ürünleri vs. Mesela şu sıralar Irak ve Katar pazarında tavuk ve yumurta için ciddi talep var.


  • acebi  (05.07.20 18:29:08) 
Paypal yasaklanmadan önce yakın bir arkadaşım gümüş takılar satıyordu. İyi de kazanıyordu.


  • lancelot du lac  (05.07.20 18:37:07) 
öncelikle parayı nasıl alacaksın onu düşün


  • duyurukullanıcısı  (05.07.20 18:48:44) 
Funnel creationa en uygun sanırım altın takı ve mücevherat olabilir.


  • acebi  (05.07.20 19:17:33) 
parayı iyzico'nun iyzilink sistemiyle alırım diye düşündüm


  • Ranchoddas  (05.07.20 19:21:48) 
10dolarlık ürünü 5dolara koy bakalım geliyor mu para?


  • duyurukullanıcısı  (05.07.20 19:30:53) 
Ben hiç yurt dışına kendim satış yapmadım , son dönem peydah olan müşterilerden fikir vermeye çalışayım.

Malum salgın sebebi ile tek kullanımlık ürünlere rağbet oldukça arttı.

Bursa'dan bir müşteri tek kullanımlık kuaför havlusu alıyor bizden , diğer malları ile beraber yurt dışına satıyor. Kazancı iyi sanırım neredeyse hiç pazarlık yapmadan aldı ürünleri.

İzmir'de salgın öncesi zaten yurt dışına satış yapan esnaf , zaten var olan bağlantısı ile İngiltere'ye satmak için tek kullanımlık banyo havlusu talep etti. Parti parti çekiyor hala ürünleri.

Şezlogn için tek kullanımlık örtü yapıp veriyoruz başka bir esnafa o da hangi ülkeye olduğunu söylemiyor ama adetleri yüksek.

İkamet ettiğiniz şehirde bu tarz tek kullanımlık ürünlerin imalatçısını bulup pazarlayabilirseniz oldukça kazançlı olabilir, zira bizimkiler hala devam ediyorlar.

Kendi sektörümden verebileceğim bilgiler bunlar.

Not : amma çok zira demişim :)
  • synax  (05.07.20 20:30:46 ~ 20:31:41) 
iyzico diyorsun iyi hoş da, kullanıcı alışkanlıklarını düşünüyor musun? Avrupalılar çok tutucular, Amerikalılar da korkak/aptallar benim gördüğüm. Bambaşka bir sisteme kredi kartı girmelerini istersen müşterilerinin bir kısmını kaybetmeye hazır ol.


  • nhk ni youkosu  (05.07.20 21:14:38) 
bu konu hakkında uyardığınız için teşekkürler ama ilk derdim para alma yöntemi değil, gerekirse yurt dışında bir arkadaşımın şirketinden paypal etc. ile alırım bir yolu bulunur. ben sadece talebe ve buradan gönderebileceğim arza dair fikirler arıyorum.


  • Ranchoddas  (05.07.20 21:46:43) 
tahsilat kısmı en önemli kısım. en önemli kısım. en ÖNEMLİ kısım.

arkadaşını arayıp bana ordan 10kusd çek diyemezsin her defasında. adamın çantacısı olduk der sonra.

ki 10k çerez parası.
  • duyurukullanıcısı  (05.07.20 22:32:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.