[]

Odayı banyoya çevirme

Dubleks evin üst katına bir banyo yaptırılacak. Daha önce yaptıran ya da işten anlayanlar sorum; nelere dikkat etmeli?

Sanihydro diye bir şey gördüm gider ve wc öğütücü gibi bi sistemmiş, kullanışlı mıdır acaba?

Bir de rutubeti en aza indirmek için hangi döşemeyi kullanmalı? Micro beton kötü bir seçenek mi seramik karodan?

 
Kafanız cok karismis bie usta tutun :)


  • ateyist_  (05.07.20 18:01:22) 
Tutucaz tabii :) onun sorusunu da ayrı hazırladım.


  • nıç  (05.07.20 18:03:55) 
Soyle bir onsoz yaziyim madem size, microbeton, silikonlu boya, su gecirmez duvar kagidi vb senelik bakim isteyen uygulamalardir bu yuzden kurumsal firmalar tercih eder.

Hangi odayi wc'ye çevirmek? Eski wc'nin dibindeki mi yoksa salonu mu? Anteyi mi? Odanin konumuna, duvar, doseme kalinligina, alaturka mi alafranga mi wc kullanacaginiza gore degisir.

Rutubeti en aza indirmek icin dosemeye atilacak seramik yapistiricidan once zemine kaucuk esasli likit membran, uzerine brut beton astari uzerine seramik yapistirici, uzerine zemin karosu, uzerine silikonlu derz dolgu atabilirsiniz. Kalitesi ustanin isciligi ile orantili.

Likit membran yerine, en alta emprenye astar, epoksi boya, brut beton astari gibi uygulama da yapabilirsin.
  • ateyist_  (05.07.20 18:21:18) 
teşekkür ederim, anlamasam da inşaat sırasında sorgulayacağım bunları ustalarla.

Üst katta küçük bir odayı banyo yapacağız. Tam alt hizasında olduğundan emin değilim ama alt katta banyo var yine o odanın altına denk gelen yerde. Belki tesisata bağlanma açısından kolaylık olur diye umuyorum.
  • nıç  (05.07.20 19:25:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.