[]

kadınların gözünde iş hayatı

www.unisbul.com

www.unisbul.com

www.sahibinden.com

Mesela bu tarz ilanlara kadınlar bakarak ne düsünüyor ?

 
herkes aynı sosyoeknomik seviyedeki ailelerin biricik kızları değil. bu tarz işlere, bu işlerin risklerine ve belki de hayatlarını kurtaracak fırsatlarına muhtaç.


  • kelepir  (05.07.20 14:12:29) 
Ben bir gariplik göremedim. Biri zaten firma ismi vererek asistan arıyor, diğeri de manken. Ne açıdan garipsediniz? Sadece son ilan tekinsiz.


  • elorelia  (05.07.20 14:32:05) 
elorelia +1

ayrıca manken arayan ilan sadece kadın aramıyor. erkek de arıyor

böyle bir oluşum da var.
mimari alandaki iş ilanlarını kadınlar açısından inceliyor ve en çakal olanlarını teşhir ederek ifşa ediyor

sendika63.org
  • elestirman  (05.07.20 15:04:07) 
Vaktiyle bir inşaat firmasına eleman ararken tam tersiyle karşılaşıyorduk. Hem emlak, hem iş arama siteleri hem gazete ilanlarından çok sayıda alakasız çalışma talebi geliyordu. Mesela erkek inşaat mühendisi arıyorduk. Göğüs dekolteli fotoğraflı kadın CV’leri geliyordu. Yani gelen fotoğraf asla bir CV’ye konabilecek bir fotoğraf olmuyordu. Seyahat engelleri olmadığının belirtildiği yönetici asistanlığı, sekreterlik, ön muhasebe gibi işler bahane edilerek... Ya da mesela emlak sitelerine müteahhit firma adıyla pahalı-butik bir konut ilanı, pahalı bir araba vs. ilanı girdiğimizde bazı kadın profilli kullanıcıların direkt mesajla tanışmak istemeleri vs. çok gördüğümüz bir şeydi. Kimseyi eleştirmek veya yukardaki meslekleri küçümsemek için tabii ki söylemiyorum.Yanlış anlaşılmasın lütfen. Sadece arz-talebe göre oluşmuş böyle bir sektörün de olduğunu belirtmek istedim.


  • pass  (06.07.20 03:54:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.