[]

pazaryerlerinde el işi satmak ve fatura olayı

bir yakınım el işleri, işlemeler filan yapıyor ve bunları satmak istiyor. yardımcı olurum, n11, trendyol gibi yerlerden satarız dedim. ama sonradan aklıma geldi, vergi levhası yoksa ve fatura kesemeyeceksek bu sitelerde nasıl satış yapacağız?




 
Alışveriş sitelerinde fatura kesmek zorundasınız, fakat sosyal medya üzerinden böyle bir şartınız bulunmuyor. buna ek olarak , Üretici kadın pazarları mevcut. oralarda da bir tezgah ile anlaşıp, faturasız satış yapılabilir.


  • janavarorion  (05.07.20 10:27:47) 
esnaf vergi muafiyeti belgesi diye bir şey var onu alırsan vergiden muaf bir şekilde satış yapabiliyorsun.
fatura yerine de kırtasiyelerden bulabileceğin gider pusulası var. onu doldurup verebiliyorsun, fatura yerine geçiyor karşı taraf için.

mesela n11 bu belgeyle gelen satıcıları kabul ediyor, vergi levhası yerine bu belgeyi beyan ediyorsun. burada tek sorun faturada sorun çıkarıyorlar mı onu danışmak gerekiyor, çünkü fatura kesmek zorunlu demişler ama zaten keseceğin gider pusulası devlet tarafından fatura olarak kabul ediliyor, bence bu belgeyle başvuruyu kabul ediyorlarsa gider pusulasını da fatura olarak kabul ediyorlardır.

www.n11.com

en aşağıda sss 3. soru.
  • aziz dostum jack  (05.07.20 11:17:53 ~ 11:20:06) 
Hiçbir şeye gerek yok.

Pazarcıyım ben. Çok ayrıntılı bilgi için istersen pazarcılık/@rezilrusfaddam entryme bakabilrsin.

Pazarda kimse sana vergi levhası ya da benzeri bir evrak sormaz. Görülmüş sey degildir. Sadece bazen zabıta yerlerin karışmasına engel olmak için yer sahiplerini falan arar. Bunun da sizle alakası olmaz.

Pazarda gündelik ya da aylık olarak, sahıslardan tezgah yeri kiralar ve satış yaparsınız.
  • rezilrusfaadam  (05.07.20 11:34:29) 
Üstte linki yanlış yazmışım

#83634484

Pazarcılık/rezilrusfaadam

Linkler çalışmıyor galiba burada. Pazarcılık başlığında benim yazdığım ve gereken her bilginin olduğu entriyi bulabilirsiniz.
  • rezilrusfaadam  (05.07.20 11:37:35) 
Zebramoyu araştırın


  • Erva  (05.07.20 11:39:57) 
@rezilrusfa
Online pazar yerlerinden bahsetmiştim.

  • etna  (05.07.20 12:58:37) 
Pardon o zaman


  • rezilrusfaadam  (05.07.20 13:05:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.