[]

linkedin üye olmalı mı, olmamalı mı?

linkedin üyesi değilim(çok eskiden epostama sürekli spam attıkları için soğumuştum). kariyer.net'ten fayda yok, 2017'den beri başvurduğum hiç bir ilana dönüş almadım. sözlükte de facebook'a dönmüş falan denmekte(facebook da hiç kullanmadım).

buraya üye olmak, iş bulma açısından faydalı olur mu?


 
Ne isle ugrasiyorsunuz?
Baglantilariniz nasil?
Bana birkac kez ulasmislardi calisirken, ben acikcasi alanimla ilgili haberlerin cogunu oradan takip ediyorum.
Turkler (ozellikle 55+ kesim) gercekten fb gibi kullanabiliyor ama siz oyle kullanmayin. Ben sadece sirketle/sektorle alakali paylasimlar yapiyorum mesela. O da nadiren zaten.
  • kuehles blondes  (04.07.20 22:30:08) 
3k 4k bağlantı yaparsan bir faydası olur belki.

kariyer.net gibi bir yer değil.
  • duyurukullanıcısı  (04.07.20 22:31:54) 
Hiçbir şey paylaşmıyorum, cv gibi sadece bilgilerim var, bi de arada arkadaşları trollüyorum. Şimdiye kadar hiç buradan iş bulmadım ama haftada 1 falan iş teklifi geliyor. Gerçi o sektöre göre değişiyordur herhalde.


  • plutongezegendegilmi  (04.07.20 22:34:36) 
valla ben çok aktif kullanıyorum. sektörü takip ediyorum. iş ilanlarını takip ediyorum. ilk işime kariyer net ile girmiştim yıllar önce ama tahminim sıradaki işimi linkedinden bulacağım. yıllardır kariyernete girmedim cv mi güncellemedim. linkedin hesabı aç bence.


  • kelepir  (04.07.20 22:44:10) 
Sektöre göre değişebilir. Mesela yazılım sektörü için linkedin çok aktif kullanılıyor. İşimi oradan buldum ve başka işler için teklifler aldım.

Sözlükte Facebook a dönmüş dönmesine aldırış etmeyin. Linkedin in olayı zaten "iş Facebook" u. Hesap açmanizin zararı olmaz. Profil oluşturup cv.nizi güncelleyin. Aynı kariyer ya da diğer sitelerde olduğu gibi burada da iş ilanları oluyor ve doğrudan başvuru yapabiliyorsunuz.
  • biseysorcaktim  (04.07.20 23:05:05) 
Çok önemli bir mecra. Güzel bir profil hazırla, cv'ni de koy oraya. Sonra da mesleğinle ilgili önemli şirketleri takibe al. Ondan sonra premium üyelik alıp, ilgilendiğin şirketlerin ik'sı olur, ya da o bölümün direktörü olur direkt mesaj at. Kısa ama etkili bir şekilde kendini anlat, tanıt. Mutlaka geri dönüşler oluyor. Ben bu şekilde iş buldum, hem yerli hem yabancı şirketlerde.


  • dougsampson  (04.07.20 23:47:59) 
uyeyim, cok aktif degilim ama 6 ayda bir ciddi is teklifi geliyor..ozellikle kafa avcilarini takip edin. ulkeye gore degisebilir ama kanada/abd yakasinda beyaz yaka is bulmakta aktif olarak kullaniliyor.


  • cooperr  (04.07.20 23:59:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.