[]

güvercinlerden nasıl kurtulurum

yeni eve taşındık, balkonda iki bebek güvercin vardı. dokunmadık. büyüyüp uçunca burayı temizler yerleşiriz dedik. bunlar büyüdü artık uçarlar derken bir yumurta daha gelmiş. kafayı yiyeceğim :( bitlenme riski var, balkon bok yuvası oldu. aliye kibarca baybay demek istiyorum, var mıdır zararsız yöntemler (cd dışında). bir yumurtayı daha bekleyecek mecalim kalmadı




 
aynı sorun bizde de var çözüm bulamadık çamaşır suyu dokun diyorlar ama Bi faydası olmadi


  • m orak  (04.07.20 20:23:32) 
balkonu temizleyip kullanın.
yumurtaya dokunmak zorunda değilsiniz ki?
yani bütün balkonu bir yumurta için heba etmenin anlamı yok.
siz balkona girip çıktığınızda, kullandığınızda muhtemelen zaten sadece yumurtanın sahibi gelecek.
onu da siz yokken yapacak.

yani bir sorun yok aslında, keşke en başından temiz tutup kullansaydınız.

bir de, yumurtalar daha önce neredeydi ve şimdiki yumurta nerede?
nereye yumurtluyor yani?
  • blatta hiberna  (04.07.20 20:26:32 ~ 20:28:08) 
dişi kuş oraya çok güvendiği için devamlı yuva yapıyor. Ölmeyeceğini yavrularını koruyamayacağını biliyor. Sebep bu. Soruya cevap ise bırakın yapsınlar. Eğer yaptırırsanız Anadolu inancına göre 1000 yıl torunlarınız bunun ekmeğini yer.

İşi bozmayın yani.
  • iddaaci  (04.07.20 20:27:28) 
Geçmiş olsun. Bırakın yapsınlar, temizle tek yumurta zaten diyen arkadaşlar için söyleyeyim, o öyle olmuyor :)

Tek yumurta için balkonda oluşan sirkülasyon sebebiyle balkon kısa sürede pislik içine dönüyor. Biz senelerdir aynı sorunu yaşıyoruz. Tamam bu yumurtlasın gitsin, sonra temizler eski haline döneriz derken yenileri geliyordu.

Maalesef bir sürü yol denedik, en son balkonun açık yerlerini tavuk kümesi telleriyle örmekte bulduk :( kuşlar gelemiyor şimdi. Ama bi tane yavru vardı hala uçmadı, onu kartona koyduk ve annesinin geçeceği bi boşluk bıraktık. Ordan anne ilgileniyor minik bi kutuda ama gelemiyorlar balkona. Yine de pislip oluyor eskisine göre az da olsa. Balkon tavuk kümesine döndü anlayacağınız :/
  • damba  (04.07.20 21:01:51) 
+biz bitlendik bile.0


  • damba  (04.07.20 21:02:18) 
yumurtaya el sürersen koku siner kuş daha ilgilenmez o yumurtayla.


  • hem şişko hem deli  (04.07.20 21:24:24) 
off @damba bir sen anlamışsın teşekkür ederim. çevremiz hep park bahçe. götürüp yumurtayı bir yere bıraksam bir hayvan da yese ve döngüye katkıda mı bulunsam. çünkü balkonu ardiye olarak kullanacaktık, eşyalar odada yığıldı kaldı. çok da arsızlar ben balkona girince de kaçmıyorlar. optimum çözümü hala bulamadım


  • feldspar  (04.07.20 21:53:53) 
naftalin işe yarayabilir.


  • komando kani var bende  (04.07.20 21:59:20) 
Bırakın yapsınlar ne güzel işte keşke bizim balkonada güvercin yuva yapsa :)


  • acebi  (04.07.20 22:37:07) 
@acebi hocam öyle romantik bir şey değil, keşke olsa. Biz de ilk başlarda eve gelen çocuklara bak yumurta yapmışlar vs diye gösteriyorduk. Ama balkonu full-abartıyorum belki ama %80 güvercin boku olduğunu düşünün. Korkunçlu. Balkonu kullanamıyorsunuz, balkonu b*k götürmesi de cabası.

@feldspar üzgünüm...:( Tavuk teli pahalı değil ama güzel bi görüntü diyemem. Tavuk teli yapsanız da yumurta yine içerde kalacak gerçi bi sistem ayarlamak gerek.

Yumurtayı ne yapacağınıza da karışamam, adaletini kuramadım. Umarım iki taraf için de en doğru karar verilir :)
  • damba  (04.07.20 23:10:44) 
Damba+1

Bizim de kullanmak istediğiniz güzel bir balkonumuz vardı. Yumurtalar büyüsün temizler kullanırız dedik, yavrular yuvadan ayrıldığı gibi yeni yumurtalar geldi. Onlar gittikten sonra balkonda nöbet tuttum resmen. Her yere kovalar, rüzgarda ses yapan şeyler koydum. Oturduğum odadan balkona bir şey uzattım da kanat sesi duyduğum gibi o şeyi sallayarak gitmelerini sağladım.

Ama gardımi indirdigim gibi yine yumurta yaptılar :) daha bir sürü macera yaşadık kuşlarla. Hatta annesinin terkettigi yumurtadan yeni çıkmış yavruyu şırınga ile kursağından besledik de büyüttük.

Tüm bu uğraşlarımiza rağmen kalıcı tek çözümun tel kafes olduğunu gördük. Tel kafesten sonra rahat ettik.
  • biseysorcaktim  (04.07.20 23:15:07) 
Tünedikleri alanın ev eşyası vs ile doldurulmamasi gibi bir opsiyon var ise hirdavatcilarda kuşkovar adıyla satılan ürünlerden uygun olanı alıp monte edeceksiniz.


  • candanag  (04.07.20 23:15:44) 
rüzgar gülü, baykuş şeklinde asmalı dalgalar bunlar kuşları kaçırıyor.

eski cdleri delip asmak, rüzgarda dönünce yine kuşları kaçırıyor ama büyük şehirlerde hayvanlar artık hiç bişeyden korkmayıp dejenere bi hayat sürdüğü için işe yaramyabilir.
  • hem şişko hem deli  (05.07.20 11:18:03) 
@biseysorcaktim peki bu zinciri nerede kırdınız? Mesela yumurtaları parka koyabilirim başka bir hayvan yer. Ama doğmuş yavruların uçmasını beklemek zorundayım. 30 gündür uçtukları da yok dana kadar oldular. hiç fırsat vermiyorlar ki cam balkonu kapatayım


  • feldspar  (05.07.20 23:40:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.