[]

Yabani Otlardan Kurtulma Yolu ( Capslı)

Selamlar,

Bahçemdeki bu yabani otlardan kurtulmanın yolu nedir? Köklerinden koparıyorum, bir süre sonra yeniden çıkıyorlar, böyle cillop gibi çim olması için ne yapmam lazım?

Teşekkürler

 
Nasıl da büyümüş :o

Suladiktan sonra kokuyke beraber çekip çıkartmak ve uzun süre böyle mücadele etmek lazım.
Kolay bir yol bilmiyorum Malesef
  • kisa  (04.07.20 20:22:18) 
Önce o arkadasların köküyle çıkması lazım,bir ikisinin dibini tam kazıp kök yapısına bak,sonra gözün alırsa hepsine yürü,ama üstten koparmayla kurtulamazsın.muhtemelende o kökler bütün bahceyi sarmıştır,tamamını elden gecireceksin,sonra önümüzdeki bahar,yeni çim ekip istediğin neticeyi alacaksın.bu tablodan cillop çıkmaz,bu yazı çıktıkça yolarak geçir yaz sonunda giriş.


  • duptıs  (04.07.20 20:35:54) 
Bahçem L şekilinde ve bu kısım L nin sonu. Köklerden alıyorum. Avuçlarım şişti...
Kökleri kazık ve saçak kök olarak değişmekte:)

  • sunriseee  (04.07.20 20:40:34 ~ 20:42:28) 
Orada 3-4 çeşit yabani ot var.ana kökü bahçenin dışında olanlarda vardır.elle yapılacak bir şey değil uzun uçlu çapaya ihtiyacınız var.


  • duptıs  (04.07.20 20:45:31) 
urun.n11.com

buna benzer aletler var. fiyatları pahalı ama işe yarıyorlar.
  • kantelem  (04.07.20 22:23:55) 
Valla sık sık yabani otları köküyle beraber sökmelisiniz, başka bir kültürel mücadele yöntemi yok.

Bu hale gelmeden mücadeleye başlamanız lazımdı, bu hale geldikten sonra işiniz gerçekten zor.

Herbisit denilen ot öldürücü ilaçlar var, kök yapısına göre bitkileri ayırıyor, yani çime zarar vermiyor ama farklı kök yapısındaki bitkileri öldürüyor mesela.

Bunu araştırabilirsiniz, ama ben olsam tüm bahçeyi orta ayarda biçer bu sene böyle idare ederdim, genelde de böyle yapıyorum artık. Bıktım çünkü, O da yeşil bu da yeşil :)

Seneye komple çapalayıp, biraz dinlendirip tekrar yabani ot çıkmadığından emin olduktan sonra yeniden çim ekebilirsin.

Fakat farketmez, arılar ve böcekler ile yabani ot her zaman gelecektir.
  • John Bloor  (06.07.20 13:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.