[]

pandemi vs spor salonu

haftada 4 günlük spor porgramımı 2 ev 2 salon olarak ayarladım. normalde 3 gün salondu. 3-4 kere gittim pek kimse yoktu 2-3 kişi maks. dezenfektan var yanım da kolonya taşıyorum (cep boy). duş yok, soyunma odasında soyunup-giyinip çıkıyorum. eli yüze götürme yok.. maks 50 dk duruyorum. ailemde 65 yaş bireyler var ve zaten aylardır çok yaklaşmıyorum, ya odamdayım ya balkonda.. neyse MANTIKLI düşünecek olursak sizce salona bu şekilde gidilir mi? haftada 2 gün 45-50 dk. yani bu iş daha 1 yıl sürecek gibi duruyor. ondan ya ne gerek var tarzı bi cevap bende çok etki bırakmıyor. spor yapmak istiyorum. powerlifter tarzı çalıştığım için evde deadlift squat bench yapma şansım yok.. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?




 
Şu an için olmasa da ben de benzer bir programlama yapıyorum kendim için. Haftada bir ya da iki gün salona gidip 2 temel hareketi en ağır şekilde düşük tekrarlarla girip salondan çıkmayı planlıyorum. Ben çok fazla kas kaybı yaşayacağımı düşünmüyorum ama güç kaybı çok hızlı ilerleyebiliyor onu bir nebze engelleyebilirsem benim için iyidir.


  • angelus  (04.07.20 14:02:43) 
ben full evde yapıyorum ve salından daha çok verim alıyorum


  • ipmus90  (04.07.20 14:03:51) 
@angelus, evet evde gym kuranlar salonu dediğimiz şekilde kullanıyor. ama ben işin kazancından yana şüphem yok. sadece bir riskli birşey mi yapıyoruz yoksa obsesifliğe mi giriyor onu danışmak istedim.

@ipmus hocam mart nisan full evde yaptım ama özellikle bacak günü evdeki ağırlıklarla çekilmiyor. bir de sıcaklar başladı. salona gitmek bu şartlarda riskli mi onun için açtım başlığı.
  • Golgi  (04.07.20 14:11:18 ~ 14:12:35) 
Ben vücut geliştirme için ailemi riske atmazdım açık konuşayım. Evet bu süreç belki uzun sürecek ama şakası yok.

Sadece spor salonlarında değil her yerde risk altındayız ama olabildiğince dikkat etmeliyiz. Spor salonlarında bir aleti kim bilir kaç kişi elliyor, temizlendiğini de zannetmiyorum ayrıca.

Ben amatör olarak evde yapıyorum zaten yıllardır, 6 ay yazıldım salona 3 ay anca gittim sonra korona başladı zaten. Benim hayatımda büyük bir etkisi olmadı salonun. Sizi bilemem tabii.
  • allahkitapwesli  (04.07.20 14:26:38) 
Ben kendi adıma riskli buluyorum, o yüzden çok cesaret edemiyorum eskisi gibi 5-6 gün gideyim 2 saat kalayım diyemiyorum, o nedenle en mantıklısı bu gibi geliyor bana.


  • angelus  (04.07.20 14:29:43) 
@wesli benim evde compound hareketleri yapmam imkansız ve gerçekten ev de işin ancak izole dediğimiz çerez kısmı kalırsa yaparım. angelusun dediği gibi düşük tekrar yüksek ağırlık için salonu kısa süreli kullanmaktan bahsediyorum. yani barbeli zaten kullanamdan önce kolonyalıyorum set aralarında ele dezenfektan vs. eli yüze götürme kesinlikle yok. evet dediğin gibi bu dönemde biraz belki gereksiz bi çaba gibi gözüküyor ama ya spor yapacam ya da 1 sene yatacam noktasındayım. kendime bir çıkış noktası arıyorum. şahsen toplu taşıma kullanmaktan daha az riskli geliyor kulağa. çünkü gittiğim saatlerde bazen tek ben oluyorum.


  • Golgi  (04.07.20 14:37:58) 
Valla abi bazı hareketler için salon şart tabii ama sürekli dezenfektan, kolonya falan uğraşamazdım ben. Bulunduğum ortam dolayısıyla rahat hissedemem zaten bir kere. Ama dediğin gibi, toplu taşıma ne kadar güvenli ya da ben mesela işe gidiyorum bir oda da 3-4 kişi kalıyoruz, orası ne kadar güvenli, ya da mecbur markete gidiyoruz oralar.

Aile faktörünü düşündüm ben daha çok. Yoksa anlattığın gibi gerekli önlemleri alıyorsan ve salon boşsa kulağa güzel geliyor.. Umarım kazasız belasız devam edersin.
  • allahkitapwesli  (04.07.20 14:53:08 ~ 14:59:14) 
bu dezenfekte etme kısmını çok kafaya takıyorsunuz. Birisi hapşıracak, öksürecek, tükürecek Ya da elini yalayıp o aleti tutacak, sonra sen de tutacaksın ve üstüne bir de elini ağzına burnuna götüreceksin de bulaşacak. Ohoo bu kadar takıntılı olmayın.

Başından beri zorunlu olan önlemleri aldım sadece. 8 hazirandan beri de haftada en az 5 gün salona gidiyorum. Bence yaptığınız mantıksız bir şey değil.
  • catch the arrow  (04.07.20 15:19:46) 
Dediğiniz gibi bu işin çok daha uzun süreceğini varsayarsak bana kendimizi eve kapatmak artık pek mantıklı gelmiyor. Bir şekilde riski minimize edip ama aynı zaman da göze de alıp eski hayatımızda yaptığımız şeylere devam etmek durumundayız.

Bence sizin ve angelus'un yöntemleri gayet güzel ve mantıklı.
  • jacque  (04.07.20 15:51:12) 
cevaplar için teşekkürler, şimdi döndüm salondan deneme amaçlı gittim. ağırlık katında 2 kişiydik. ben girerken de çıkan bi arkadaşla biraz sohbet ettik. benim de tanıdığım 2 üye pozitif çıkmış ama salon kaynaklı değil ailelerinde çıkınca kendilerinde semptom olmamasına rağmen test yapmışlar. vaka sayısında tr geneli 3. olan ildeyim. @arrowun dediği gibi bu iş tam ihtimaller silsilesi. şu an aklımdan geçen ya 1 ay daha beklemek şehirdeki vaka sayısı düşsün biraz ya da planladığım şekilde devam edip kendimi aileden daha da çok izole etmek.


  • Golgi  (04.07.20 17:25:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.