[]

Aldığınız pahalı şeylerin gereksiz bulunması hk

Evet arkadaşlar ben bu konudan çok müzdaribim. Bir şey satın alıyorum çevremden hemen çok pahalı ne gerek vardı şöyle böyle yorumlar geliyor. Canım sıkılıyor ister istemez. size de yapılıyor mu bu ve umursuyor musunuz ? Mesela dizüstü bilgisayar alacağım özel olarak kullandığım herhangi bir program vs yok ama pahalı bir macbook almak istiyorum çünkü öyle yani bi sebebi yok alınca 10 sene kullandığım için bu şekilde almak istiyorum. Kime söylesem yok onu alma onun yerine ucuz bi laptop alıp yanına harici bellek sdd al filan diye sıralıyorlar. Bu işlerden de çok anlamıyorum ve açıkçası istedğimi almak istiyorum ama hep sürüncemede kalıyorum. Çok mu gereksiz şimdi bu macbook ?




 
amaan boşver umursama. paran varsa istediğini al. ucuzunu alsan da pinti diyecekler, o kadar parası var gitti en ucuzunu aldı diyecekler. çok para kazandığımı zanedenler varyemez amca olduğumu düşünüyor da oradan biliyorum, ben umursamıyorum.

edit: aynı kişiler başka bir arkadaşımın yazlık kiralamasına, harcadığı benzine fln laf ediyor. yani her türlü laf ediyor birileri, çok takılma.
  • pati  (04.07.20 10:52:10 ~ 10:56:00) 
Aldığınız ürünün fiyatından çok ne kadar gerekli olduğu ile orantılı cevap verilebilir bu sorunuza.

Örnek vereyim, Ablamlar yakın zamanda bir Türk markalı klima almışlar, tek bir 12 bin BTU klimaya 6K para vermişler, ben ofisime 2 adet aynı değerde klima aldım 7200 TL ödedim, teknik olarak benim aldığım 2 adet klima ile onun aldığı tek klima aynı işi yapıyor aynı segmentte A+++ ama onlar neredeyse 2 katı fazla ödemiş? Neden çünkü en son teknoloji demişler, uçuyor kaçıyor demişler neymiş wifi bağlantısı varmış kullanacaklar mı hayır, pahalı mı pahalı bitti.

Gelelim Macbook olayına, hem evde hem ofisimde Mac kullanıyorum, ofisimde iMac evimde Mac Air var, başka bir makine de kullanmak istemiyorum telefonum iphone ve senkron konusunda aşmış durumdalar iş adamıyım ve bu aletler benim elim ayağım, dışarıdayken bir teklifi ofiste bile hazırlamış olsam hem telefonumda hem mac air'de hem iMac'de aynı teklife anında ulaşabiliyorum, mac air ile dünyayı dolaşsam şarjım hala %10 altına düşmemiş olur eğer film izlememişsem ya da oyun oynamamışsam. imac'i hiç powerOff yapmadım air alındığı günden beri bir kez bile kapatılmadı hep direk kapağını kapatır açarım daha dün gibi aynı stabilite ile çalışmasına devam ediyor, bu aletler pana para kazandırıyor yerine PC olsa da olur mu hayır olmaz aynı esneklikte, aynı hafiflikte aynı sağlamlıkta ne PC ne de Notebook yok bana hitap eden bu durumda pahalı mı hayır?

Pahalı aldığım aletler de oluyor ve tüh pahalı almışım diyorum uyaranlara da teşekkür ediyorum bir daha aynı hatayı yapmamak için uyarılarını dikkate alıyorum.
  • solo  (04.07.20 10:53:55 ~ 10:56:11) 
@solo kişisel bilgisayarla iş bilgisayarını ayıracağım ben de bu arada bu yüzden kendim için olanı daha iyi ve daha uzun süre dayanacak bir macbook pro düşünüyorum. İş için ise air düşünüyorum. Bunu da gereksiz buluyorlar iş ve şahsiyi aynı kullanabilirsin diyorlar ama bana bu çok saçma geliyor çünkü iş bilgisayarı sürekli yanımda olup aktif kullanılacak ve başına bir iş gelme olasılığı yüksek olabilir. Şahsi bilgilerimi de neden içinde riske atiyim ki diye düşünüyorum. Sizce şahsi ve iş ayrı mı olmalı ?


  • Esinsin  (04.07.20 10:58:20) 
10 yıl kullanacağın çok uygun fiyatlı başka ürünler de bulabilirsin .
Markanın yaygın olarak kullanılması ve reklamlarının etkisi altında kalmamak lazım .
Dünyanın bir çok yerine gitmiş tekstil, giyim işi yapan biri tanınmış markaların ürünlerine vb. kıyafete oldukça yüksek meblağlar ödeyen biri sonunda: harcadığım paraya pişmanım, hiç gerek yok gibisinden konuşmuştu zamanında. Ürünün maliyeti ile kullanıcının eline geçene kadar oluşan fiyat farkı da ayrı konu.

(Bazı hususlar hariç) PC ya da laptop kelimesini itici bulanlar için macbook kelimesinin bile sanırım elit bir havası olduğundan talep ediliyor. Sıradışı kalayım derken de nedense hep paradan oluyoruz. Bizde maalesef teknolojiyi takip etmek, bu tür ürünlere aşırı miktarda tutar ödemekle gerçekleşen bir durum haline gelmiş.

Kısacası köyde bulunan için ferrari almak nasıl yersiz ise bahsettiğin mesele için de Macbook gereksizdir.
Yine sıradan günlük işler için de PC ya da dizüstüne gereksiz derecede para harcayanları yer yer görüyoruz.
Konu hakkında bilgisi olmayan, çözüm noktasında genelde parasından oluyor.
  • Erva  (04.07.20 11:03:18) 
İş bilgisayarı ile ev bilgisayarının ayrı olması kadar doğal bir şey yok o konuda kimseye kulak asma mac iş için kullanılabilecek en güvenilir makine kim ne derse desin bence kimseye bir şey anlatmak zorunda da değilsin dediğim gibi maddi durumun varsa macbook al gitsin ben 5 yıldır aynı mac air'i kullanıyorum daha tık demedi notebook olsaydı şimdiye kaç kez format yemişti kaç kez bataryası değişmişti allah bilir.


  • solo  (04.07.20 11:04:12) 
@solo bundan 10 sene önce yine o zamana göre pahalı bir laptop almıştım windowstu ama iyi kötü 7-8 sene götürdü beni sonradan çok yavaşladı onu da düşününce hani macbooku çok daha uzun süre stabil olarak kullanabilirim gibi geliyor.


  • Esinsin  (04.07.20 11:08:24) 
Sahsi ve is bilgisayari ayri olmali. Ben sahsi olarak Macbook Air kullaniyorum, sirket bilgisayari da Macbook Pro. Ama bunun sebebi sizin dediginiz gibi is bilgisayarinin basina bir is gelir de sahsi bilgilerim kaybolur degil. Su an tum telefon ve bilgisayarlarim bir yanginda yansa bile ne sahsi bilgilrim ne de is bilgilerimde bir kayip olur, her sey Cloud'da guvende. Ayri tutmamin sebebi benim kisisel takintim :) Yoksa sirkette bircok kisi sahsi bilgisayar bile almiyor, her sey icin sirket bilgisayarini kullaniyor (bizde sirket bilgisayarlarinda bir kisitlama yok program kurma, site bloklama vb).

Diger soruya gelirsek, aldigim pahali seyleri almak icin bir seylerden kismiyorsam bence sorun yok. Cevremde de gereksiz bulan olmuyor cunku gereksiz ise almayacagimi biliyorlar. Pahaliliktan degil de aldigim teknolojik seyler bazen gereksiz bulunuyor ama kullandikca ne kadar gerekli oldugunu gorup sonradan iyi ki almissin diyorlar :)
  • crown  (04.07.20 11:13:59) 
"sanane lan, param varr aliyorum" de gitsin.


  • crucio  (04.07.20 11:16:17) 
@crown ya cloudda ne kadar hafızanız var ? Tüm herşeyi oraya yedeklemek benim için pek mümkün gözükmüyor :(


  • Esinsin  (04.07.20 11:22:17) 
Baktim simdi, Cloud'da 152 GB alanim var, 85 GB'sini kullaniyorum. Daha fazla kisisel ne olabilir bilmiyorum, eger korsan film arsivi gibi seyler yuklemeyecekseniz fazlasiya yetmesi lazim gibi.


  • crown  (04.07.20 11:43:48) 
hic ayrinti okumadim basliga cevap veriyorum, kendi paramla aliyorsam kimseyi ilgilendirmez o kisiyi sevme olcume bagli olarak "sana ne seni ilgilendirmez." ile "benim hosuma gitti aldim." skalasinda cevaplar verir sustururum. umrumda da olmaz.


  • in vino veritas  (04.07.20 12:24:31) 
zenginin malı züğürdün çenesini yorar.

bir şeye ihtiyacım varsa ve para sorunum yoksa en iyisini alırım.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (04.07.20 12:30:57) 
Yani eğer yazılımcı ya da reklamcı değilsen bence de Macbook çok gereksiz bir alet. Hele ki şu sıralar acayip pahalı.

Ben de 2014'ten beri Macbook kullanıyorum işim gereği 6 sene olmuş ama hala taş gibi maşallah. O konuda haklısın çünkü gerçekten uzun ömürlü bir alet (gerçi yeni Macbook'larla ilgili çok şikayet var orası ayrı bir konu). Bir de iphone ya da apple tv varsa senkronizasyon açısından çok güzel.

Yani çok istiyorsan al takma elalemi. Ben hiçbir arkadaşıma alacağım telefonu, arabayı ya da herhangi bir şeyi sormam. Bence bu konularda biraz ketum olmak lazım. :)
  • elektr10  (04.07.20 12:32:40) 
Ben 'almışken en iyisini alma' felsefesine karşıyım. İhtiyacı karşılayanları belirleyip sonra F/p oranına bakıyorum. Sizin konuyla ilgili örnek vereyim. 2010da samsung laptop almıştım. 10 yılda 3 defa batarya değiştirdim, 2 defa da fan değişimi yaptım. Hala işimi görüyor. Elbette eski performansında değil. Aynısı telefon için de geçerli. Çevremde neredeyse herkes iphone kullanıyor. Şarj süresi konusunda 2K'lık telefonum 7K'lık iphonelardan çok daha iyi. Ömür olarak da çok fark etmiyor. Yani daha çok para verip daha iyisini almıyoruz her zaman. Apple fanboylar kızacak ama benim gözlemim bu.

Bizim nesli sosyal medya bu hale getirdi. Beğendiği aracı alamadığı için araba almayan insanlar biliyorum. Ama kişisel kararınız bu. Bence x bir şeye daha çok para verirken düşünce şu olmalı; bu aradaki farka ihtiyacım olur mu? Atıyorum aylık geliriniz 7K. Bir laptopa 7 yerine 10K vermeniz sizi etkilemez. Çevremde özellikle evlilik sürecinde yapılan gereksiz lüks harcamaları görünce şok yaşıyorum. Eyyorlamam bu kadar:)
  • the coon  (04.07.20 12:34:37) 
benim çevremde de vardı o tipler. herkesi kendileri gibi baba parasına muhtaç yada asgari ücretle çalışan sanıyorlar. ben kibar falan olmuyorum. sanane diyip tersliyorum.


  • buenosdias  (04.07.20 12:54:47) 
"özel olarak kullandığım herhangi bir program vs yok ama pahalı bir macbook almak istiyorum çünkü öyle yani bi sebebi yok alınca 10 sene kullandığım için bu şekilde almak istiyorum."

Buradan bakınca aldığı şeye ne kadar ihtiyaç duyduğu ve ürünün ne kadar edeceği konusunda fikir sahibi bir insana benzemiyorsun. Yani gerçekten gereksiz ve pahalı şeyler alıyor olabilirsin. Bunun ötesinde paran var ve alıyorsun, insanların da ağızları var ve konuşuyorlar. Biri hakkın olan şey, diğerini engelleyemezsin. Kişisel olarak bir şeyi alacaksam alırım, gereksiz bir şey satın almam, pahalılık göreceli bir kavram. Bazen daha pahalı olan, daha ucuz olabiliyor.
  • alfred  (04.07.20 13:02:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.