[]

Hangi Ev (Bina Ömrü) ?

Merhaba, sonunda bir ev almaya karar verdik. Önümüzde 2 seçenek var: 1- 21 yıllık bloklardan oluşan bir sitede daire: 110 Bin TL (105 M2), 2- 3-4 yıllık bir sitede bir daire 160-170 Bin TL (140 M2). Bu iki site aynı semtte birbirine çok yakın. Merak ettiğim binaların ömrü ne kadardır ? Atıyorum 20 sene sonra bina oturulamayacak hale gelir mi ? (Deprem veya başka bir afet olmadığını varsayarsak) Teşekkür ederim.




 
20 yıl fazla bir süré déğil ama yéni évdé oturmak çok büyük avantajdır. éski binanın boruları déğişri, éléktrik bilmémnési éskidir hér şéyi éskidir vé ynilnmék istér. ékstra masraf. zamanla apartamnın içi rutubét vs kokar. yéni iyidir yahu. hé o masraflarla aradaki fark kapanmaz ama kafanız rahat édér.


  • cedric tweedledee  (05.05.10 22:01:06) 
sorunuza bir inşaat mühendisi olarak cevap vereyim.

eski yapı ile yeni yapı arasındaki fiyat farkının en büyük nedeni 1999 depremidir. bu tarihten önce projelendirilen evlerin hiçbirinin projesi tatmin edici değildi. yapı denetimleri hemen hemen hiç yoktu. hazır beton yerine bildiğin harç makinaları ile ne idüğü belirsiz beton yapıp dökmek yasak değildi.

yani kısacası o fiyat farkının en önemli sebebi can güvenliği. ha yeni yapılan binaların hepsi sağlam demiyorum ama en azından yapıda kullanılan malzemelerin niteliğini ve yapım tekniğini öğrenme şansınız var.

deprem öncesinde yapılan binalar ile deprem sonrasında yapılan binalar arasında taşıyıcı sistem tasarımı, kullanılan demir ve betonun kalitesi ve denetlenirliği ve burada sayamayacağım kadar çok açıdan farklar mevcuttur. yeni "genellikle" iyidir.

edit: konuyla biraz ilgili bir entryim mevcut şurda. fikir verir belki:

sozluk.sourtimes.org
  • hevipeyra  (05.05.10 23:29:50 ~ 23:33:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.