[]

Askerlik hakkında

Bugün bir arkadaşla konuşurken birinin 2007-2008 yıllarında 15 ay askerlik yapmasından laf açıldı. Karşımdaki kişi bunu duyunca garip garip güldü ve "onun 15 ay yapma sebebi belli, zaten çatlak olduğunu biliyordum, karakteri normal olsaydı yapmazdı" gibi bir şeyler söyledi. Ortamdan kaynaklı bir anda konu değişti ve soramadım. Şimdi de merak ediyorum. Ne anlama geliyor bu? O dönemde herkes öyle yapmıyor muydu?




 
üniversite mezunları 6, diğerleri 15 ay yapıyordu. eğer sizin bahsettiğiniz kişi üniversite mezunu olup 15 ay yaptıysa disiplin cezası alıp uzatmış olabilir belki?


  • elektr10  (04.07.20 01:29:47) 
Bir dönem üniversiteye gittiğini biliyorum ama mezuniyet durumunu veya disiplin cezası hakkında herhangi bir şey bilmiyorum. İlginçmiş. Bu kadar mıdır acaba konu sadece?


  • aramızda kalsın  (04.07.20 01:46:05) 
Üniversiteyi yarım bırakıp gittim. 15 ay Askerlik yaptım. sonra 4 yıllık üniversiteyi bitirdim. Buna benzerdir muhtemelen.


  • huzunbaz palyaco  (04.07.20 01:48:49) 
Eğer üniversite mezunu ise, Para için, astsubay olarak 15 ay yapmış olabilir.

Kısa dönem yani 6 ay yaparsanız er olarak yapıyorsunuz , fakat Astsubay olmak istiyorum seçeneğini işaretlemişsiniz 15 ayın 12 aynı maaşlı yapıyorsunuz.
  • janavarorion  (04.07.20 09:38:00) 
Yedek subay olarak gitmiştir.


  • materyalist imam  (04.07.20 18:36:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.