[]

eski kasa bmwler bir hoşuma gidiyor

95- 98...piç arabaları varya hani onlar.

Almak istiyorum fakat araçların yaşları belli, dökülüyor falan olmalı çoğu öyle değil mi? Bu tür araçlardan anlayanlar bir fikir verebilir mi? Alınır mı? Yoksa saçmalık mı? Temizi, işe yarayacak olanları zor da olsa bulunabilir mi? Bulsak bile süs amaçlı mı kullanılır? Uzun yollara gider mi?


 
çakal kasaları diyosun sanırım. modifiyesiz halini bende beğenirim ama dertli iş. düzgün toplanmışını bulmak zor. en iyisi bitik durumda alıp yaptırmak ama baya masraflı olur.

mesela: www.sahibinden.com
  • scudman1  (03.07.20 23:10:41 ~ 23:14:19) 
bmw 30 cs
bmw 2002
bunları görünce benim de içim gidiyor
arabalara düşkün bir arkadaşım var, elinden de böyle işler gelir.proje aracı olarak e21 aldı, paslı, dökük bir şey. her şeyi sıfırdan yapmak için. aldığı güne lanet ediyor. hem çok masraflı, hem de işini hakkıyla yapan usta bulması çoook zor. bir de tahmin ettiğinden fazla fazla para harcıyor, o kadar hesaplamasına rağmen.

en mantıklısı temizini bulup parayı basıp almak.
  • MtKrt  (03.07.20 23:31:12) 
Eski arabalari almak istiyorsan;
- temiz bulmak lazim. Servis kaydi olan ozellikle tercih sebebi.
-civarinda güvenilir servis olmasi lazim ve kendinin de anlaman lazim. Çünkü çok ufak arizalar cikacak ve bunlar icin servise gidersen bosa para.

Buradaki asil sorun temiz bulmak. Misal benim enistem bildigin 20 yillik mercedes satti, ilk sahibi olarak. Simdi boyle araba bulursan sikinti yok ama 4-5. Sahibi arabada artik arabanın gecmisini takip etmek zor.
  • logisticsmanager  (04.07.20 03:05:10) 
Arkadaşıma 1994 3.20i aldık, temizini bulmak için hemen ilk gördüğü arabaya atlamadı, aylarca aradı. Önemli olan motorunun sağlam olması, gerisi toparlanıyor. Aldığında teker bilyaları, amortisör takozları, motor takozları, ön düzeni komple yenilemek gerekiyor. Arabadaki ses yapabilecek ve sürüşü bozacak sıkıntıları giderdikten sonra kozmetiğe girişmen lazım.

Deri koltuklar haliyle yıpranmış oluyor, sökük vs varsa onları halledersin. İç aksamda çalışmayan ufak detaylar olabiliyor, misal klima sıcaklığı göstergesi, iç aydınlatmalar, çıtalar, etekler...

Araçların farları da çakalların elinde modifiyeye uğramış oluyor, dandik xenon taktırdılarsa araç muayeneden geçmiyor, amerikan park yapıldıysa söktürmek gerekiyor.

Ayrıca lpg takılmamış olanını bulmak imkansız.

Eğer niyetin varsa temiz bir tane denk getirip minimum 5-6bin tl de masraf edersen günümüzün çoğu arabasından daha konforlu ve performanslı. Milletin 1.4-1.6 motorlar tıkandığı yokuşta tapagaz devam edebiliyorsun, o yaşta araba köpek gibi yol tutuyor.

2 gün önce antalya'dan istanbul'a geldim bu arabayla, kütahyadan sonra ben kullandım, defalarca tekirdağ, nevşehir taraflarına da gitti bir sıkıntısını görmedim. Ağır bakımlarını yaptırdıktan sonra arkana bakmazsın.
  • kimlanbu  (04.07.20 09:30:35) 
temiz bulmak artik cok zor, temiz olanlara da inanilmaz paralar istiyorlar. bu tur araclar ilk kez bmw sahibi olacaksan ve elin tamire yatkin degilse cok riskli, ocak sondurme potansiyeli yuksek.

yok illa alacam diyorsan bence e36 degil oynanmamis e30 bak, zamanin cok otesinde araclar, kalite e36'a gore bence daha yuksek ve tamiri daha kolay.
  • cooperr  (04.07.20 10:02:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.