[]

Sonradan solak olabiliyor muyuz?

Sol elimle yazı yazmaya calistigimda şimdilik ilkokul birinci sınıfta yazdığım yazıları yeniden görüyorum. Ama bence geliştirilir. Sonradan solak olunur mu? Aslında iki elimi de kullanmak istiyorum. Olabilecek bir şey mi?




 
olur bence niye olmasın. yeteri kadar pratik yapmanız gerekiyor. alışkanlık haline getirmeniz önemli olan.


  • ceketimi alip cikcam  (03.07.20 20:43:57) 
adı solak olmaz da kullandıkça sol elin de gelişir. solak olmama rağmen mecburiyetten bi çok şeyi sağ elimle yapar oldum.

kaşığı sol elle tutmakla başla işe. biraz rahatsız olsun sofradakiler.
  • spirit crusher  (03.07.20 20:45:08) 
ben de solaım ama @spirit'in dediği gibi bazı şeyleri sağ ile yapıyorum.

mesela mouseu sağ ile kullanıyorum, heralde küçükken sağ elime vermişler ya da hep sağda durduğu için :D. sağ el ile tokalaşıyorum mecburen.

makaslar da sağlaklara göre yapılmış galiba. tutmaya çalışırken bir garip oluyor.
  • ceketimi alip cikcam  (03.07.20 20:47:17) 
solağım ve yazı yazma harici sağ elimi de kullanıyorum. yazı yazmayı ben beceremedim ama yapan vardır mutlaka.


  • scudman1  (03.07.20 21:49:07) 
sol ele beceri kazandırılabilir ama solaklık doğuştan gelen ve beyin loblarıyla alakalı bir durum olduğu için sonradan solak olunmaz.


  • tururo  (03.07.20 21:58:39) 
çocukken çok uğraşırdım sol elimi - ayağımı geliştirmek için. özellikle futbol oynadığım zamanlarda. sonraları da zaman zaman bilinçli olarak sol elimi kullanmaya özen gösterdiğim dönemler oldu. Hiç yazıya kasmadım, ara sıra adımı falan yazmayı denedim de olacak iş çekilecek dert değil. zaten yaş kemale yaklaşmış.

sonuç: günlük işlerde hangi elimi kullandığımın farkında değilim çoğunlukla. yemekti, kaşıktı diş fırçalamaydı. Ara sıra yorulduğumda chill moda geçip mouse'u sol elime alıyorum. ofiste çalışırken insanlar şaşırırdı baya. ama kuvvet ve dikkat gerektiren her iş, yazıdır tamirattır kesimdir, kaçınılmaz bir şekilde sağ el. sonradan solak olunmuyor.
  • cern de cayci olmak vardi  (03.07.20 23:00:05) 
Olur. Pratik yapmak gerekir

Rafa nadal normalsde saglak bir adam ama amcasi raketi sol elie kullandirmis. Simdi. Herkese ters gelen bir solak oyuncu
  • exlibris  (03.07.20 23:40:16) 
Pratikle kesinlikle oluyor. Lisede bunu düşünüp günde yarım saat sol el ile yazı yazma, gündelik işleri yapma hedefleri koyuyordum, duş alırken, çamaşır katlarken, bulaşık yıkarken yapmaya başlayınca baya alışmıştım. Yazı olarak geçemedim ama diğer yerlerde kullanımım artmıştı. Özellikle farkında olmak lazım, şu işi yaparken sağ elimi kullanıyorum diye düşünüp, kafamda “sol el ile yap” cümlesini geçirince bir yerden sonra reflekse dönüşüyor.

Benzer bir durumu da yazı yazarken a harfini yazma şeklimi değiştirmiştim, tek katlı, sadece yuvarlak ve kuyruğu olan a yerine, bu sitenin fontunda olan çift katlı a harfine geçmiştim, hala da öyle kullanıyorum mesela.
  • notinhere  (04.07.20 00:52:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.