[]

Bir kedi aç - susuz 14 gün nasil yaşayabilir?

Bir kedi 14 gün yemek yemeden, su içmeden yaşayabilir mi?

Kilerimizi 2 haftadir, kilidini değiştirip kapattik. Penceresi kapali, kapi kapali ve kilitli, anahtar da baskasinda yok, dediğimgibi zaten yeni degistirdim. 14 gün boyunca eşim, ben ya da baskasi girmedik hic.

Bugün eve girerken pencerede, kilerin içinde bir kedi gördüm. Kileri aradim, taradim, kutularin icinde kediyi buldum. 5 tane de yavru yapmis.. ve yavrularin hepsi yaşıyor.

14 gun bir kedi nasil yasayabilir? Yavrulari nasil hayatta kalabilir? Cok saskinim gercekten. Yavrular 3-5 günlük gibi ama nasil oluyor anlamadim. Acaba yer ararken mi kilitledim ben bunu?

Feci vicdan azabi cekiyorum. Yemini, suyunu koydum. Sulandirip süt de koyucam. Pencereyi kasten simdilik acmadim, yavrular kendilerine gelene kadar da acmayacagim. Disaridan kediler zarar vermesin diye. Yemlerini sularini devamli koycam, kum da koycam pencereyo acana kadar. Baska ne yapabilirim?

Not: kilerde her yeri kapatirken 14 gun once hayvan falan girmis mi diye icime dogmus gibi kontrol da etmistim, cok kutu var diye birinin altina girmis sanirim.

 
Süt vermeyin. Mama bulamıyorsanız şimdilik ciğer tavuk vs haşlayıp verebilirsiniz.


Bana mucize gibi geldi.
  • elorelia  (03.07.20 19:02:57) 
Mama vardi zaten evde, sokak kedileri icin hep vardi ondan verdim. Su verdim, sütle suyu karistirdim onu verdim simdilik.


  • akatreil  (03.07.20 19:06:13) 
Allah ol derse olur kardeşim. Onun kaderinde bu yazılıymış


  • goodman  (03.07.20 19:22:05) 
doğum yapan kedilerde olabiliyor.
doğum yaptıktan hemen sonra yavrularını bırakıp zaten mama aramaya ya da avlanmaya gidemediği için uzun süre aç ve susuz dayanabiliyorlar.
ama hep olan bir şey değil tabii ki, sadece böyle durumlara karşı dirençleri artıyor.

süt vermeyin +1
sadece su yeterli.
  • blatta hiberna  (03.07.20 19:25:30) 
acaba su için idrarını mı içti? gerçi kedide böyle bir davranışı pek hayal edemiyorum. sizin aklınıza gelmeyen bir besin kaynağı yoksa (filerde fare vardır vs.) yavrularda zihinsel gibi bir durum ortaya çıkmış olabilir, doğumun son evresinde besinsiz kaldılarsa. aslında veteriner görüşü almakta fayda var, belki besin desteği gerekebilir gelişimleri açısından.


  • slow like honey  (03.07.20 19:40:12 ~ 19:43:35) 
Yarin yuksek proteinli mama alip vericem. Yavrular yeni dogmus gibi, oyle 10 gunluk falan değiller. Bayagi da hareket ediyorlar.

Kilerde sifir besin vardi maalesef. Posetleri falan yirtmis, sanirim yemek aramak icin. Kemirilmis karton parcalari var bir de :/

Zaten bazi yerlere kakasini yapmış ama kilerde hic koku da yoktu, zaten ne yedi ki koksun
  • akatreil  (03.07.20 19:46:48) 
su için idrarını içmez ama doğumdan sonra plasentasını yiyor.
bir şekilde idare etmiştir ama belki üç gün daha görmeseniz ölürlerdi.
yemekten çok su önemli süt verebilmesi için.
yani ucu ucuna yakaladığınız kesin.
  • blatta hiberna  (03.07.20 19:47:53 ~ 19:49:25) 
Yanlışlıkla 3 gün yavru bir kediyi aç susuz bıraktım. Birsey olmadı ama kahrolmustum.


  • allah yazdiysa bozsun  (03.07.20 20:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.