[]

hukuk /miras davası

annemin babası ile annesi küçükken ayrılmışlar. baba zengin, tarsusta bir sürü arazi var. fakat baba, ananemden sonra başka bir kadınla evlenip ondan da 3 çocuk yapmış. üvey anne annemi hiç saymadı, adam öldü tam gömülürken anneme "gel gömüyoruz" dediler. sonra da gelmedi diye suçladılar. gazetede ölüm ilanına annemin adını yazmadılar filan.

şimdi tarsus'ta bir sürü arazi var bunların üstünde köy ve mahalleler var ve bunlar 5'e bölündü. arazilerin üstündeki ev ve arsalar mirasçıların üzerine ipotekli yani 5'e bölünüyor ve sanırım her ay bu evlerden bir para geliri geliyormuş mirasçılara. annem bu parayı hiç alamadı.
annemin üveyleri annemi "o evlerin vergileri var, istanbul'daki evine haciz gelir, ödeyemezsin, bize bırak" diyerek hep uyuttular. ama biri evini satmak istediğinde vs. ev sahibine annemin telefonunu veriyorlar. metrekaresi 60 kuruş vb'den en fazla 1000 tl'den haklarından feragat etmesini istiyorlar, gel imza at diye baskı yapıyorlar. bu durumun nasıl bir şey olduğunu biz anlayamadık. annem ne yapmalı? vergiler dedikleri kadar çok mudur? arazi sahibi arazinin üzerine yapılan inşalardan nasıl ve ne kadar kâr elde eder?

bunları bilen bir arkadaş varsa aydınlatabilirse sevinirim.

 
hemen bir avukata başvurun. o evlerden alınan kira gelirleri varsa 1/5 i annenizindir.
ayrıca satılmak vs istendiğinde de imza falan vermesin. yine o malların 1/5 i annenizin.

oh ne güzel olay bulmuşlar ya.

ben olsam ortaklığın giderilmesi davası açacağım der ve ondan sonra gelecek tepkileri beklerim.

bu arada kirada olduğu ispatlanabilirse her biri için 5 seneye dönük olmak üzere kira talep etme ve sizden onaysız kiralandıysa sıkıntı çıkarma hakkınız mevcut. yasal olarak tapuda siz varsanız kiranın 1/5 i sizin ibanınıza yatmalı. bunun vergisini de ödemelisiniz. tarsus gibi bir yerde kiralar ne kadar banka üstünden yatıyordur ve sözleşme var mıdır yok mudur bilmem ama evlerden alınan kira varsa bu kısmı önemli.

o evlerin vergilerini ödeyemezseniz evlerden bir kısmını satarsınız rahat olun :)

bu arada tapular annenizin üstüne geçti değil mi? öyle anladım ama teyit edeyim dedim.
  • ozdek  (03.07.20 12:17:07) 
En yakın tapu dairesi gidip yerler kimin adına onu öğrenmeniz lazım. E devlet ten anneniz adına olan varsa çıkar. Siz imza vermeden satamazlar değerini öğrenmek isterseniz ada parsel listesi ile tkgm.gov.tr den yerlerine bakabilir yerel emlakçılardan fiyat bilgisi alabilirsiniz. Emlakçının verdiği rakamın % 20-25 düşüğü gerçek değeridir. İmza ve gayrimenkuller size aittir baskı zorlamalara karşı gelin. Miras bırakan istemese bir şekilde sağlığında dağıtırdı mallarını.

Geçmişe yönelik alacaksınız, vergi vs çok paralar değil inanın. Düzgün bir danışmanlık alın, hem hukukî hemde gayrimenkul değerleme uzmanından. Fazla anlamıyorsanız
  • zanutsas  (03.07.20 12:36:31) 
kesinlikle bir avukat vasıtası ile işlemleri yürütün.
karşı taraf dolandırıcıymış gibi varsayın ve ona göre güvenin (zaten öyle gözüküyor)

  • aslindasorunumpsikolojik  (03.07.20 14:56:46) 
Koşa koşa bir avukat bulun. Mersinde bizimkilerin çok canı yandı arazi olayından. 15 sene oldu hala içlerine oturuyor milyonlar. 1.2 ye satılan yerin dükkanlarla dairelerle 7 milyon karşılığı verildiğini biliyorum. Her yer aynı değil ama önemli de değil.
Annenizin hakkı 1 tane saksı olsa bile önemli değil. Milyonlar ile hiçbir farkı yok. Mal sizin. Güvenebileceğiniz iyi bir avukat bulun o size her şeyi toparlar.

  • pudra  (03.07.20 15:07:27) 
kesinlikle hukuka başvurmalısınız. vergi vs arazilerin değerine göre devede kulak kalabilir. mesaj attım.


  • konsomatrix  (03.07.20 15:11:10) 
kosa kosa avukat bulun. Sanirim bu islerden hic anlamiyorsunuz, pek cevrenizde yok. Durup dururken kaziklanmayin, her kurusta sonuna kadar hakkiniz var. acil avukat tutun, o gerekeni yapacaktir


  • oscar  (04.07.20 05:23:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.