[]

İş başvurusunda motivasyon mektubu uzunluğu?

Başvuru şartları kısmında yarım sayfayı geçmesin deniyor ama benimkisi neredeyse 1 sayfa uzunluğunda. Bir türlü kisaltamadim. Bu uzunlukta yollasam uzun diye okumamazlik ederler mi?




 
bir türlü kısalt. okumaya üşenilmesini geçtim, mülakata saklaman lazım bazılarını. o işi isteme sebebin 3 taneyse 2 yap, cümleleri kısalt. illa saçma kurumsal uzun şeyler olmasına gerek yok.

insana kendi yazdığı şeyi kısaltmak zor gelir, bu işlerden anlayan bir tanıdığına arkadaşına okut, o kısaltsın.
  • Bruce  (02.07.20 22:29:13) 
@Bruce bu işlerden anlayan bir tanıdığım yok maalesef.

Sanki yazdığım her şey orda olması gerekli şeyler gibi geliyor nedense:/ zaten 1 paragraf eğitim kendini tanıtma ile doluyor bile. acaba kenar boşluklarını mi daraltsam?
  • Bartebly  (02.07.20 22:37:53) 
eğitim - kendini tanıtma gibi şeyler zaten cv'nizde olacak. motivasyon mektubu cv'ye ektir, cv'de olan şeyleri tekrarlamamanız gerekir. ilgili kısımlardan örneklerle motivasyonunuzu yazmalısınız özetle.
sallıyorum; 'uzun vadede planım şu olduğu için bu işin bana çok uygun olduğunu düşünüyorum / şu eğitimi aldığım için işin şu kısmında faydalı olacağımı düşünüyorum' gibi spesifik, başvurulan işe / şirkete özel açıklamalar yani.
ben mi yanlış biliyorum?
  • asisamus  (02.07.20 22:49:43) 
Sade ve bir kaç satırı geçmesin derim. Cv'lere ben bakıyorum ve bir iş ilanında gün içerisinde 30-40 tane cv'ye baktığım oluyor. Takdir edersin ki çok çok çok özel bir pozisyon olmadıkça kimsenin bir sayfa uzunluğundaki motivasyon mektubunu okuyacağı yok.


  • denizgonen  (03.07.20 04:03:11) 
Egitim vs olmaz motivasyon mektubunda, CVde var zaten onlar. Ama CVde olmayan bir extracurricular aktiviteniz vardir, onu da ise baglayabilirsiniz vs o zaman belirtirsiniz. Mesela “universitede prof x’in okulda verecegi konferansi ben organize ettim, cunku konu hakkinda bilgi almak istiyodum ama dekanlik ugrasmak istemedi, sen halledersen olur dedi. Ben de karsilamasi, agirlanmasi, salon, finansal vs hallettim” dersiniz, ilanda “inisiyatif alan aday” vs seyler yaziyorsa. Yani o is ilani icin “relevant” olan seyleri dahil etmeniz lazim. Bu arada tabi cok tecrubeliyseniz bu tarz ornekler gereksiz olabilir, eski is yerimde boylr boyle olmustu diye anlatilmaz.

Asisamus +1
  • kuehles blondes  (03.07.20 10:07:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.