[]

1 aydır uyuyamıyorum, kafayı yeme noktasına geldim

yıllardır kalitesiz bir uykucuyum, zor uyurum, zorlanarak uyanırım, uykum kolay kaçar vs. bunlara alıştım artık ama bir süredir rezalet bir huyum türedi ki düşman başına. alarmdan 1-2 saat önce sebepsiz yere uyanıyorum ve sonra tekrar uyuyamıyorum. çıldırıcam. alarm 7'de, 1'de yatıyorum, 3'te anca uykuya geçiyorum, 6'da uyanıyorum, alarm çalana kadar uzanıyorum. doğal olarak ölü gibi geziyorum uzun zamandır. en fazla 5 saat uyuyabildim mesela bu hafta. hayat zaten zor, böyle hiç çekilmiyor takdir edersiniz ki. en olmadı uyku terapisine gidicem ama o da işe yarayan bi şey midir değil midir bilmiyorum. o konuda bilgi verebilicek olan veya bizzat uyku problemimi çözmek için tavsiyeleri olan varsa çok makbule geçer. zor durumdayım gerçekten.

not: spor denedim, fayda etmedi


 
yatmadan yarım saat önce 15mg redepra yut


  • beyaz power ranger  (02.07.20 22:18:01) 
@beyaz power ranger, bir ara anti histaminik kullanmıştım ilk kullandığım gün 16 saat uyudum ki onda da artık yeter kalkayım diye kendimi zorlayarak zar zor kalktım. yani çalıştığım için onu da istemem açıkçası bu ilaç da öyle bir etki yapar mı?


  • semaforo de medianoche  (02.07.20 22:23:24) 
Uyku doktoruna gideceksin,önce derdinin ne olduğunu öğreneceksin,bir sürü sebebi olabilir.

Bende çocukluğumdan beri uyku problemi çekerim.yattığımda uyumam saatleri bulabilir bazen sabah olur hala uykuya geçemem.uyuduktan sonra kolay kolay uyanmam.bu kötü durumun üzerine uyku apnesi eklendi son yıllarda mecbur cpap makinesi verildi ama onuda kullanamıyorum bir türlü sevmedim.

Bozukluğun altyapısını çözmen lazım,sigara mı stres mi kilo mu ,stres mi,alışkanlıkların mı gibi.bir kampa girip uyku doktoru,psikiyatr,kbbci falan kombo yapıp çöz,ileride oluşabilecek çok hastalığın temelinde bu yatıyor.
  • duptıs  (02.07.20 22:25:19 ~ 22:25:54) 
"alarm 7'de, 1'de yatıyorum, 3'te anca uykuya geçiyorum, 6'da uyanıyorum, alarm çalana kadar uzanıyorum."

Yatış saatini değiştirmeni öneririm, 11 gibi yatağa girmeyi dene.
  • hayirsiz  (02.07.20 22:25:30 ~ 22:26:01) 
tabi ki yapar hocam. ama maksimum 2 haftaya alışırsın. desyrel var bir de benim doktor önermişti ama bende hiç işe yaramadı. redepra desyrelden daha güçlü. onu da deneyebilirsin. hatta redepra 7,5 mg da deneyebilirsin. ben uykumu 15 senedir bu ilaca borçluyum çünkü.

tabi @duptıs haklı, önce doktora görünmen gerek. ben sana zahmetsiz sonucu söyledim sadece.
  • beyaz power ranger  (02.07.20 22:29:44) 
@duptıs, sigara kullanmam, kahve çok az içerim, alkolü de haftada 1 falan alıyorum max ve de zayıfım. stres falan mevcut tabi. uyku doktorunu nerden buluyoruz google'dan mı? hiç bildiğim bir olay değil.

@hayırsız, denedim onu da. bu sefer 5'te, 4:30'da falan uyandım. ha yine daha iyi uyumuş oldum ama sorunum çözülmedi sonuç olarak.

@revolution, 17 marttan beri evden çalışıyodum bu sürede uyku konusunda çok rahatlamıştım. haziran'da 1 hafta ofis 1 hafta ev düzenine geçtik ve ofise gitmeye başlayınca başladı bu mevzu bende. evde kaldığımda da hafta sonunda da devam etti işin kötüsü. daha önce ofisten çalışırken de hiç böyle bir durumum yoktu ama
  • semaforo de medianoche  (02.07.20 22:33:07 ~ 22:36:38) 
norolojiye git, bir eeg çekerler vb. beyin dalgalarindaki duzensizliklerden de olabiliyor bu.


  • encokbenisevinnolur  (03.07.20 01:07:18) 
hocam vücudu iyice bir yor. sonra duş al ve yatağa gir. 11 gibi.


  • sizofren06  (03.07.20 08:48:12) 
hem pandemi süreci hem de bir hafta iş bir hafta ev gibi daha önce olmayan bir çalışma düzenini yaşıyorsun. iş yerine sürekli gitsen stresine bir süre sonra tamamen alışıp bir düzen tutturursun, sürekli evden çalışsan da aynı şekilde ona göre bir düzenin olur. böyle bir düzene de bir zaman sonra belki alışabilirsin ama pandemi her şeyde bir belirsizlik yarattığı için bu son düzen de ne kadar sürecek bilmiyorsun. kısacası belirsizlikten uykun bozuk. aynen benim de şu anlattıkların gibi de uyku düzenim, ondan. (hatta bir an kendim yazdım sandım.)


  • pasp  (03.07.20 09:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.