[]

bekarlığımız millete dert olmuş

merhabalar duyurunun sevgili insanları!!.son zamanlarda kafama takılan en önemli hususlardan biri çevremdeki insanların neden evlenmiyorsun? yaşın artık 34 oldu,evlenmeyerek çok şey kaybediyorsun şeyler gibi beylik lafları..hayır sana ne kardeşim benim evliliğimden yani sen evli oldun da ne eline geçti???..sanki çok iyi bir şeymiş gibi anlatıyor çevremdeki insanlar..sanki hanlarım,hamamlarım,gemilerim,apartmanlarım,arazilerim,ultra lüks dairelerim oldu da ben evlenmedim!!..hayır çalıştığımız işte zaten para kazancı düşük(bununla ilgili yakın zamanda uzun bir yazı yazacağım zaten)ben kendimi idame edemezken,bir de elin kadınına,kızına nasıl bakarım?..hayır diyeceğim adamların tuzu kuru öyle bir durumları da yok aslında,bana şu kutsal evliliği tavsiye edenlerin..ben de mesela norveçte yada ne bileyim almanya'da yaşasam orada evlenirdim..en azından başına bir iş gelse,çocuğum olsa devlet bir şekilde yardım ediyor..neyse fazla derinlere dalmayalım şimdi...demem o ki bekarlar,sizlere böyle neden evlenmiyorsun,yaşın geçiyor diyen vatandaşları nasıl başınızdan def ediyorsunuz?bir formulü var mı?
son olarak bize evliliği tavsiye edenler nedense sana şöyle güzel bir iş bulalım da demiyor:))



 
asdafas

evlendikten sonra da "ee çocuk yok mu?" soruları başlıyor.

insanlar mutsuz. işlerinden, eşlerinden, çocuklarından.. ve etrafındakilerinde bunu yaşamasını istiyorlar galiba.

benim çıkarımım bu. biz kimseye "dünyayı bok götürürken mal mısınız da evlenip ürüyorsunuz.." demiyoruz ama onlar her fırsatta ıskalamadan "evlensene", "çocuk olmaz mı yaa.."

anlamsız geliyor.

* evli cocuksuz ama mutlu biri *
  • foolrules  (02.07.20 16:41:57 ~ 16:42:38) 
En çok aileden baskı geleceğini bildiğim için onları peşinen bu yönde güzel eğittim söz meclisten dışarı. Konusu pek açamıyorlar. Açarlarsa da iş yerinde bissürü kız var bulsana bi tane geyiği açacak gibi oluyorlar ama artık onu da yapamazlar zira aynı iş yerinde sevgili olunmaz kuralımı doğrularcasına bir ayrılık yaşandı geçende. Kız da adam da şu an kötü durumda. Hayatlarının en kötü günlerini yaşıyorlar. Neden olmaz şeklinde sıraladığım maddelerin hepsinin ete kemiğe büründüğünü görüyorum şu an.

Aile dışındaysa bu yönde geyik açmaya çalışan kişi samimiyse yapıyorum geyiğini. Zor be hacı falan diye gönlünü eğliyorum.

Alakasız bir tip bu yönde yaklaşırsa salaksın bakışı atıyorum ve anlayıp bir daha zevzeklik yapmıyor.
  • onemoremile  (02.07.20 16:44:15) 
evlilik bir başarı aşaması olarak kabul ediliyor. tabi günümüz şartlarına uyarlayınca saçma gibi görünse de zamanında erkek adam belli bir yaşa kadar okur, askere gider, evlenir ve ekmeğini eline alır. annemlerin köyde askere bekar gidenlerin dönüşte evlenmesi daha bile zor olurmuş.

o yüzden dibine kadar zorlarlar. evlilikte keramet var. bir başla allah yardım eder, evlat zaten rızkıyla gelir. evlenmezsen boş serseri adam olursun. evlenirsen düzenin olur, ekmeğinin peşinde koşarsın, bir yuvan olur. ileride yaşlnanınca sana kim bakacak? arkadaşın eşin dostun evlenecek sen kabak gibi yalnız kalacaksın.

böyle böyle gider bu.

ha bu arada bazı kısımlar tr kültüründe acı ama doğru. misal yaşlandıkça bir ailen olmadıkça yalnızlaşacaksın.
  • lazpalle  (02.07.20 16:46:43) 
Bu işin net çözümü evlenip ayrılmak. Bu dertten kurtulmak isteyen bir kadın bulacaksın, 2 yıl evlilik + çocuk. Sonra kafa rahat.


  • kickboxer  (02.07.20 17:02:34) 
bu sorunlarin devami gelir; evlenirsin eee cocuk derler, bu sefer 2.ne zaman geliyor derler de derler; takilmayin derim


  • sweetoffice  (02.07.20 17:14:51) 
turkiyede insanlar ustlerine vazife olmayan konularda yorum bildirmeye cok merakli. hadleri bildirilince de kizip kusuyorlar. eger umursamagidim birileriyse bunu diyen, ben direkt canim oyle istiyor diyordum. hatta cok gereksiz biriyse sanane filan diyordum, tersliyorum boyle anlamsiz sorulara cevaben. eger sevdigim biriyse zaten bu sekilde konusmuyor ya ezkaza diyecek olursa da kismet diyip gecistiriyordum.


  • in vino veritas  (02.07.20 18:27:26 ~ 18:29:21) 
Daha da garip olanı evlenmek istiyormuşuz da evlenemiyormuşuz gibi davranmaları. Bu tarz insaları yakın cevreme sokmuyorum ben.


  • ehti  (02.07.20 20:34:52) 
Türkiye'de yaşıyorsan bu sorular bitmez. Evlenirsin "çocuk ne zaman?" derler. Çocuk yaparsın "2. yi ne zaman yapıyorsun?" derler. Hadi yaptın "Üniversite kazanamadı mı senin oğlan/kız ?" derler. Üniversite biter " ne zaman atanacak senin oğlan/kız?" derler....

Kısacası; Türkiye'de mezara girdiğinde tüm sorular biter.
  • komando kani var bende  (02.07.20 21:07:56) 
Beyaz Show da Ata Demirer e kızın biri sevgilin var mı diye sordu o da cevabını vermişti sen de kullanabilirisn


  • seyyar satıcı  (02.07.20 23:01:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.