[]

smart araba akü sorunu

selamlar, ikinci el bir smart aldik, arabayi getirdik. ikinci kere binecekken araba calismiyor. aküsü bitmis. aldigimiz adam tüm kontrollerini yaptirmisti. bu arada yurtdisindayim ve bu islerden hic anlamiyorum. araba 2013 model smartfortwo yari otomatik.
simdi ne yapmamiz gerekir bizim. aldigimiz adam da bu hafta yok. onu da arayamadim. ama yeni akü mü alinir. bunu kullanmak mümkün olur mu bir sekilde biraz doldurtsak?
bir de adam da kabul etmeyecek simdi, arabadan fazla tutabilir su an yeni bir akü:(
bu arada arabada harici navigasyon vardi cakmakliga takili. biz daha önce kullanmadik, onu cikarmamistik acaba o mu bitirdi. adam da bunu cikarin demedi. kullananlar her zaman cikariyor musunuz?

 
Akü dediğin normal araba aküsü değil mi ? 300 TL filan. Farklı bir özelliği mi var ? Start Stop filan ki onlarda çok pahalı değil. Araba elektrikli bir araba mı yoksa ?


  • infernalcadre  (02.07.20 16:27:31) 
yok normal aküdür herhalde. burada bu servis isleri öyle pahali ki internette arattim korkunc fiyatlar cikardilar. umarim dediginiz gibidir. ama su an arabanin garantisi oldugunu hatirladim. aldigim adam servis zaten ama adam sehir disinda ona nasil götürecegim arabayi.


  • kaputt  (02.07.20 16:28:50) 
Valla yurt dışını bilmiyorum tabi. Türkiye'de olsa alırsın 300-400 TL ye bi akü telefon bataryası değiştirir gibi değiştirirsin.

Bak mesela Almanya için : www.autobatterienbilliger.de

80 Euro filan diyor. Pahalı değil ki bu.

Arabayı ona götürme işi de çekici ile yapılıyor türkiyede 200 TL ye sanayiye çekerler aracı şehir içinde.

Ya benim bilmediğim bir konu var yada bu iş bu kadar pahalı değil.

Edit: Olmayan almancam ile araç çekme ücretinin 250 euro civarı olduğunu buldum bu arada.

Ama niye almanca örnekler veriyorum bilemiyorum :) nickten dolayı sanırım.
  • infernalcadre  (02.07.20 16:34:32 ~ 16:38:27) 
Ekranda ışıklar yanıyor mu?eskiden bir starter problemi vardı smartta.youtube a smart starting problem yazıp,oradaki videolarla aynı durumdamısınız bir bakın.
Kullanmayalı uzun zaman oldu hatırlamıyorum ama starta geçmeden frene basma durumu vardı diye hatırlıyorum,frene basarak denediniz mi?

Son çare akü bittiyse o araçta robotik vites var o yüzden vurdurma gibi şeyler denemeyin,bir arlkadaştan takviye kablosaıyla şarj edip ouick servislerden birisine gidebilirsiniz ya da marketten bir akü alıp smart for two battery replacement videosuna bakarak kolayca kendiniz değiştirebilirsiniz sadece bir ingiliz anahtarına ihtiyacınız olacak,muhtemelen 13 numara.
  • duptıs  (02.07.20 16:45:16) 
burada da 60-350 euroymus galiba baktim simdi.
cekici konusunda sigorta yardimci oluyor mudur acaba. yani 5bin euruya arabayi alip ilk hafta dolmadan 600 eur masraf korkunc geliyor biraz.

  • kaputt  (02.07.20 16:46:29) 
Aküsü jel akülerden olabilir mi? Yüksek voltaj sağlıyor.


  • pass  (02.07.20 16:51:06) 
aracı bekletin biraz soğukta çalıştırmayı deneyin, sıcakta marş almıyor akü zayıfsa.


  • marlonbranda  (02.07.20 16:58:23) 
Çekici masrafı yapmak zorunda değilsiniz, sorunun aküden olduğuna min olursanız bir akü alıp getirip takabilirsiniz. Çok basit bir işlem.


  • John Bloor  (02.07.20 17:04:05) 
Sorun aküden iki ihtimal var. Fari elle actik cikarken kapamadik. Sanki araba kapaninca kapaniyor diye dusunduk. Hava da aydinlikti yaniyorsa fark etmemis olabiliriz. Bu araclarda far manuel mi kapaniyor bilen biri var mi?
Eger far kapandiysa. O zaman aku olmus cunku akuyu baktik yili 2013. Arabanin ilk akusu.
Ama ilk durumdaysa yeni aku almaya gerek yok gibi ya da her sekilde alsak mi bilemedim.
  • kaputt  (02.07.20 22:53:05) 
farlar manuel ve aydınlıkta yandığı neredeyse belli olmuyor. aküyü doldurtmayı deneyebilirsiniz daha az masraflı ise, 2013 çok eski değil akü için.


  • marlonbranda  (03.07.20 00:00:39) 
4-6 yil dediler akünün ömrü icin. o zaman acaba doldurtup devam mi etsek. ama sonra da yeniden biterse basa saracagiz. eli degmisken degistirsek mi.
ne kadardir akü ömrü?

  • kaputt  (03.07.20 13:55:29) 
7 yıl dayanan akü kaliteli bir aküdür, ticari araçlarda 2-3 yıl, hususi araçlarda 5- yıldır en fazla akü ömrü.

Eğer problem aküdense kesinlikle değişin.
  • John Bloor  (03.07.20 14:09:50) 
evet biz de öyle düsündük. araba bir yil garantili, ve arabayi daha hic kullanamadik. aldigimiz adami zorlayacagiz. artik olmadi kendimiz degistirecegiz bakalim. tesekkürler


  • kaputt  (03.07.20 14:20:48 ~ 14:21:05) 
hocam geçmiş olsun, olur da masraf size kalırsa aküyü kendiniz değiştirmeyi deneyin. youtube'da motor bile indiriyorlar. birçok işlemi öyle yaptım ben araçla ilgili...


  • yukselen gunes evi  (03.07.20 14:25:52) 
evet aküyü 90 eur civarina gördüm internette iyi marka olanlari. artik sonrasinda deneyecegiz olmadi bir iki isi bilen arkadasa danisacagiz. bir de servis parasi ödemeyelim. tesekkürler


  • kaputt  (03.07.20 14:27:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.