[]

Backgammon ile kahvehanede oynanan tavla birebir ayni mi?

Laf aramizda tavla bilmiyorum:) Internetten ogrensem backgammoni, sonra beni kahvehaneye biraksalar sorunsuz devam edebilir miyim, yoksa farkliliklar var mi?




 
bildiğim kadarıyla aynı ama nette hazır dizili geliyor oyun. kahvede rencide ederler doğru dizemezsen.


  • lazpalle  (02.07.20 16:04:39) 
+1 rencide ediyorum her defasında, hadi diz diyorum. 25 yaşında koca adam tavla dizmesini bilemeyince, dalga geçmek kaçınılmaz, arada dizdikten sonra tavlayı çeviriyorum, kafası sıfırlanıyor vs :D süper eğlenceli de neyse.

o da telefondan, bilgisayardan vs oynuyordu.
  • masseter  (02.07.20 16:37:20) 
* backgammon da başlangıçta sen 2 rakip 3 attı diyelim. rakip 3-2 ile oyuna başlar.
* kahvede bu durumda rakip 3-2 ile başlarsa sen hayırdır yiğenim derler herhalde. sıfırdan zar atılır zira.

* backgammon'da sonlara doğru üstünsen gösterge yaparsın. atıyorum kazanırsam 2 kat, 3 kat dersin. rakip de durumu değerlendirip ya risk alıp senin gösterdiğin zar kadar sayı kazanır ya da kabul eder, oyun olur (1 sayı verir).
* kahvede sonlara doğru bak kabul et marsa gidiyo bu oyun koçum derler. rakip ya tamam hacı der, taşları tekrar dizerler ya da oyununa bak kardeşim, elin çalışsın der.

* backgammon'da açık taşı kırıp hiçbişey olmamış gibi pulu ilerletirsin.
* kahvede bu vurkaça girer, racona terstir.


gibi şeyler var.
  • onemoremile  (02.07.20 16:49:29) 
onemoremile +1

ayrcaı dizmeyi bilmek önemli, bide bazen atıyorum sen diziyorsun karşı tarf diyor ki ben böyle oynayamam :/ tavlayı çeviriyorsun o istediği alana topluyo ama büyük amatörlük.
  • benaslinda  (02.07.20 17:49:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.