[]

Gercekte borsadan para kazananlar

Var mi aranizda veya cevrenizde borsadan para kazanan? Benim gorduklerim 3 kazaniyorlarsa 5 kaybediyorlar. Cevremde bir cok kisi borsaya yatirim yapiyor. Son kertede kayda deger kazanan sadece bir kisi gordum. Ne kadar ilginc degil mi?




 
borsanın olayı bu zaten. büyük balıklar küçük balıkları yerler.

aklı olan uzak duruyor genelde ya da sağlam kağıtlara uzun vadeli oynuyorlar.
  • ozdek  (02.07.20 14:37:43) 
Borsa sadece kazanma yeri değil. Ben kazanıyorum diye yazarken kaybedebilirim.


  • pass  (02.07.20 14:56:14) 
mesela geçen günlerde OSTIM'e yatıran bugün kazandı. görme işi.


  • marlonbranda  (02.07.20 14:58:13) 
Birçok kişi borsanın bir yatırım aracı olduğunu anlamadığı için böyle bir durum söz konusu. Sağdan soldan duyulan bilgilerle al sat yaparak başarılı olma ihtimaliniz baya düşük.

Bunun yanında en az 10 senelik bir periyot düşünülerek, temettü veren büyük şirketlere yatırım yapıp da işin sonunda kazanmayan kişi yok. Yani bir şeye yatırım yapıyorsanız karşılığını almak için bir süre bekleyeceksiniz illaki. Kısa sürede dönüş beklerseniz yüksek riskli bir şey yapmış olursunuz ve bu durumda kısa sürede ciddi düşüşleri de göze almanız gerekir.
  • synthetic a priori  (02.07.20 14:58:25) 
ben iki aydır borsadayım ve kazandım.
tabi ki uzman vs. değilim ama çok dikkatli şekilde adım atmaya çaıştım.
şanslıyım da ayrıca çünkü zaten borsada kağıtlar ucuzken girdim. daha borsanın dip yaptığı zamanları görmedim. yani borsa çakılınca malda kalırsam zarar edebilirim.

kademeli şekilde satıp maliyetimi düşürmeye çalıştım. bir kere hariç hiç günlük alım satım yapmadım. onda da 3-5 lira kar yaptım sadece.

sadece bir kere sağlam zarar ettim ama totalde kardayım. tüm paramla 13.15 hektaş alıp 12.70 civarı sabırsızlık edip sattım. şu anda 14 üstü. bir ara 15'i bile görmüştü.

bir de performansı iyi fonlar aldım onları tutuyorum.

büyük firmaların kağıtları ucuz ise almaya çalıştım. zarara düşse bile elimden çıkarmam. misal şu anda 10.50'den alınmış thy, 85.50'den alınmış tüpraş gibi kağıtları tutuyorum.

bir yandan da bu konuda bilgimi artırmaya çalışıyorum.
  • lazpalle  (02.07.20 15:47:48 ~ 15:48:56) 
borsaya katılım ne zaman artıyorsa patlamasına kalan zaman o kadar azalmış demektir bana göre.

borsa nedir, mantığı nedir bilmeyen adamlar toplanmış hise alıp satma peşinde; onu da kulaktan dolma bilgiyle yapıyorlar.

herkesin derdi aslında günü kurtarma, kolaydan parasını katlamak ya da kurtarmak ancak dediğin gibi işin aslı öyle olmuyor.
  • foolrules  (02.07.20 15:48:04) 
borsadan kazanırsın da %90'ı bir şey bilmiyor. ben de bilmiyorum o yüzden henüz yatırım yapmadım. insanlar bir şeyi tam öğrenmeden gidip para yatırıyorlar sonra kaybediyorlar. değil borsa hangi iş idüzgün yapıyorlar ki? her işte böyle aslında asıl başarılı olan %10 falandır. mesela üniversite sınavında iyi bir okula girmek içni 2 milyon kişi içinden ilk %5'te olman gerek. benzer durum.


  • black mamba  (02.07.20 18:12:33) 
borsadan hiç kaybetmedim. ama dibine kadar bilmediğim bir şirkete bile 3 kuruş yatırmadım. şark kurnazlarının kısa yoldan para kazanma hayallerinin yıkılmasını görmüşsündür sen.


  • avatar is back  (02.07.20 18:15:38) 
ben iki ay kadar önce başladım. 5'te 1 gibi bir oranla gidiyorum. çılgın hisseler değil hiç biri, şuan herhangi birini hemen elimden çıkarabilirim. ama çıkarmasam da olur, ileriki zamanda daha da değerleneceklerini düşünüyorum.

bir çok firmanın hisseleri salgının ilk günlerinde çok düştü, sonra yine yükseldi. benim başladığım zamanlar yükseldiği döneme denk geliyor. bir ay daha önce başlamış olsaydım sanırım karım yüksek olurdu.

ben her ay maaşımdan bir tutar aktarıp hisse alıyorum. amacım geniş bir portföy sahibi olmak. bu arada borsa ile ilgili yayınlar ve kitaplar edindim, onlarla bilgimi geliştirmeyi düşünüyorum. belki bir süre sonra al/sat yapabilir ya da kaybetme riski olan hisselerle al/sat yapmaya başlayabilirim.

ben borsayı para kazanma amacı olmaktan çok birikim yapma aracı olarak görüyorum. emeklilik birikimi gibi düşünüyorum.
  • biseysorcaktim  (02.07.20 18:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.