[]

Sizce arka planda bir şey döndü mü? (bir işe alım sorusu)

Selamlar,
İşe alım sürecinde beni rahatsız eden bir olayı paylaşmak istiyorum. Aranızda HR işi yapan varsa ya da işlerin nasıl yürüdüğünü bilen sizce ne oldu? Yapı Kredi Bankasının bir pozisyonuna yaklaşık 3 ay önce başvuru yapmıştım. Başvururken not ortalamam sorulmuştu. Süreçleri tamamladım. En son direktörle de mülakat yaptık. Sonrasında teklif aşamasında olduğuma dair bilgilendirme yapıldı. İkametgah, adli sicil kaydı gibi belgeleri göndermem istendi. Ne olduysa belgeleri 1 saat içinde göndermeme rağmen 1 hafta geri dönüş olmadı. 1 hafta sonra aradığımda sürecin salgın nedeniyle uzadığını süreçte olumsuzluk olmadığını söylediler. Bu arada iş ilanının Linkedin üzerinde yenilendiğini gördüm. İlk aramamdan 2 hafta sonra, geri dönüş olmayınca 2. defa telefonla aradım. HR uzmanı, bu sefer benim, ilanın ilk açıldığı zamanlar başvuru yaptığımı başka adaylar da olduğu için sürecin devam ettiğini söyledi. Bugün GPA nedeniyle sürecin sonlandığına dair bir arama geldi. GPA'mı başvururken bildirdiğimi teklif aşamasında bunun değerlendirmesinin yapılmasının saçma olduğunu söylediğimde bizim GPA kritirlerimiz var ama diğer pozisyonlara başvurun, GPA kriteri pozisyona göre değişebiliyor gibi tutarsız bir cevap verildi. Benim kafama takılan müdürlerle ve direktörle olan görüşmemde GPA ile ilgili açıklama yaparak onay almama rağmen bu neden benim için bir engel oldu? GPA kriteri olan bir pozisyon için müdürler ve direktör neden benimle görüşerek vakit harcadılar? Kişisel verilerimi teklif yapacağız diyerek aldıkları için ve 1 aydır beni oyalarak ailemin yanına dönmemi engelledikleri için kızgınım. Aklıma ilk gelen şey hatırlı birinin birisi için devreye girmesi oldu. Sizce arka planda ne dönmüş olabilir? İşsiz olduğum için vaktim bol, bu konu kafamı çok kurcalayacak. Fikirlerinizi merak ediyorum :)



 
Takılma böyle şeylere. HRlar patron götü yalamaktan IQları yerlerde... GPA eklemeyi unutmuştur ilanı tekrar çıkmıştır.. Bizim HR bir pozisyon için iki adaya da OK yarın gel başla demiş sonra da adaylardan birine özür diliyerek şutlamıştı..


  • plastic_angel  (02.07.20 14:11:43) 
Bir arkadaş 6 aylık süreçten geçti, Türkiye ik ile ingilizce görüşme yapti, sonra Avrupa ik ile ingilizce görüşme yapti. Sonra avrupa direktörler ingilizce görüşme yapti. Üstünden 2 ay geçti o süre case study falan istediler onu yapti.
Ingilizcesi yeterli degil demişler :)
Bahane tabi bunlar arka planda baska sey vardir da maksat bir şey söylemek icin.
  • logisticsmanager  (02.07.20 14:18:00) 
+dumbest +1

Bence de genel merkezin bunu duymaya hakkı var.
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (02.07.20 15:41:13) 
Bütün görüşmelerden geçen kişinin not ortalamasından dolayı elenmesi başlı başına rezalet. Hatta en başında böyle bir kriterin red sebebi olması saçmalık.


  • salihdt  (02.07.20 16:37:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.