[]

.Net öğrenmek ne demek?

Yani yazılım işine yeni başladığım için kavramları pek iyi analiz edemiyorum. İnternetten baktım ama pek bir şey anlamadım. Html,css, javascript, csharp, pythonı temel düzeyde biliyorum ama .Net öğren dediler, kavramı anlamadım.
Microsoft üretimi dillerin bir freamwork grubu mu?



 
.Net C# Sytnaxi ile yazılan web geliştirme frameworkü denilebilir. Microsoft'un geliştirdiği bir dil, temel seviye web bilgilerini öğrendikten sonra dinamik sayfalar için ya PHP ile yazman gerekir ya da .Net ile (veya Python'un dili Django ile vs.)

Bunu diyen kişi iş yeriyse muhtemelen oradaki web sayfaları çoğunlukla .Net ile yazılmıştır. Arkadaşsa PHP ye göre yazımı daha kolay olduğu için tavsiye etmiş olabilir.
  • ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates  (01.07.20 23:45:04) 
.net bir framework ama içinde standart bir framework'te olmayan bir sürü başka şey de var. karışıklık ondan olabilir. mesela python dil, django framework, python interpreter'ı da dili makine diline çeviren program, ayrı şeyler yani. ama .net evreninde bu parçaların hepsi bir arada, topluca .net diyorlar.

c#, visual basic ya da f# kullanarak yazabiliyorsunuz.

.net öğrenmek demek, sadece bir dili ya da framework'ü değil de komple ekosistemi öğrenmek demek olabilir. microsoft'un bir vendor lock-in sevdası vardı, yani microsoft'un bir dilini kullanıyorsan database'inden ide'sine kadar her şeyini kullanmak zorunda kalıyordun. hala o politikayı güdüyorlar mı bilmiyorum, ama tatsız bir şey, o yüzden hiç tercih etmedim o tarafa yönelmeyi.
  • plutongezegendegilmi  (02.07.20 00:19:04) 
Eskiden asp vardi hatırlıyor musun? Hah, şimdi .net var.


  • pass  (02.07.20 00:40:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.