[]

Garip bir haciz durumu

Merhaba. Kayınpederime bugün posta ile ekteki evrak gelmiş. Aynı evrak evde yaşıyan diğer kişilere ve alt katta ki kiracılara da gelmiş fakat kimsenin bu evrakta belirtilen olayla bir ilişkisi yok. Evraktaki borçlu olarak gösterilen ilk kişi kayınbiraderin adanadaki bir şirketi. Kendisine sorduğumuzda hiç bir borcunun olmadığını söyledi. İşin garibi borcu olsa bile haczin geldiği kişilerin şirketle hiç bir ilişkisi yok ve hiç bir yerede imza atmamışlar. Bu durum nasıl olmuş olabilir yine bir dolandırıcılık olayı mıdır bilemedik? Bir fikri olan var mı acaba?




 
Süresi içinde İtiraz edin.

Gerçekss Delilleri ile itiraza iptal için dava açmak zorunda kalırlar ya da açmazlar. Delil yoksa açmazlar zaten kaybedip sizin avukat ücretinizi ödemek zorunda kalırlar.

Süresinde itiraz etmezseniz kabul etmiş olursunuz.
  • ihanet kac kisilik  (01.07.20 22:33:11) 
89 çetesi bunlar, bi ara çok yaygındı hala varlar demek ki. İcra iflas kanunu 89. Madde.


  • adwokat  (01.07.20 22:47:08) 
@adwokat ne demek oluyor bu 89 çetesi?


  • lrdrylgh  (01.07.20 22:57:57) 
Haciz ihbarnamesi göndermek yasal bir haktır. çrte ile bağdaştırmak abesle iştigaldir


  • deepfear  (01.07.20 23:26:22) 
Çete diye bişey var i, kaç müvekkilimin başına geldi. Muhakkak usulüne uygun itiraz edin


  • fistikthecat  (02.07.20 00:30:10) 
Anlamadığım kayınpederime, evdeki diğer kişilere hatta alt kattaki kiracılara nasıl haciz gelebildiği. Bunların hiç birinin ne herhangi bir yerde imzası var ne de olayla başka bir şekilde ilişkisi var. Yani alacaklı kafasına göre birilerine haciz getirebiliyor mu?


  • lrdrylgh  (02.07.20 00:35:21) 
1 haftayı geçirmeden itiraz edin. şu an tebligatı almış sayılıyorsunuz.

bu bir uyanıklık. siz bu borca itiraz etmezseniz alacaklı sayılıyor ve icra takibi yapabiliyorlar. böyle bir saçmalık var.
  • orpheus  (02.07.20 02:27:36) 
"Yani alacaklı kafasına göre birilerine haciz getirebiliyor mu?"

Evet böyle bir yöntem var maalesef, adı da "ilamsız icra takibi" olması lazım. Bir ara dolandırıcıların gözdesiydi, yani hiç alakanız olmayan birine "bana şu kadar borcu var" diyerek icra takibi için başvurabilirsiniz.

Fakat sizinki bir dolandırıcılık olmayabilir, işin içinde şirket de olduğuna göre şirketten alacağı olan biri başlatmış olabilir. Ama neden binadaki kiracılar dahil herkese gelmiş ilginç.

Hemen itiraz edin, alacaklının elinde borca dair bir belge varsa bu sefer sizin itirazınızı mahkemeye taşıması gerekli sanırım.
  • John Bloor  (02.07.20 11:22:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.