[]

Maaş pazarlığı hk

Geçen hafta bir iş görüşmesine gittim. Maaş beklentim olarak 5bin TL söyleyince İk da kendileri için yüksek olduğunu ne kadar düşebileceğimi söyledi en fazla 4,5 olur benim için dedim. İkinci görüşmeye, şirket sahibi ile görüşmeye çağırdılar. Şirket sahibi de benimle çalışmak istediklerini ne zaman başlayabileceğimi sordu. Hali hazırda çalıştığım şirket ile görüşüp öyle cevap vereceğim dedim. Gün içerisinde İk müdürü arayıp maaş beklentimi tekrar sordu, ben de zaten 4,5 alt limit diye konuştuğumuzu söyledim. Akşamına yine aradı, 4bin +agi yapalım bu kadar çakabildik, içerideki dengeyi bozmamamız lazım falan dedi. Şimdiki şirketimde Bunun altına Çalışıyorum ama anlaşıp devamında maaş pazarlığı hoşuma gitmedi. Nasıl ilerlemeliyim sizce




 
benzer durumu yaşadım. 2-3 sefer pazarlıktan sonra anlaştık. sonra gördüm ki içeride en yüksek maaş alanlardanmışım. bu kadar ısrar ettilerse seninle çalışmak istiyorlardır.


  • srdr  (01.07.20 19:17:45) 
işinden memnunsan 4.5 minimum diyerek konuyu kapatabilirsin. ya da 4250+agi yapalım diyebilirsin.

bunlar muhtemelen agi'yi de maaşın içine yedirirler bir süre sonra.
  • ozdek  (01.07.20 19:26:38) 
sen 5k onlar 4k demiş, de ki "4.5k + agi'de anlaşalım" ve ekle "maaşımı kimseye söylemyeceğime and içerim"


  • avatar is back  (01.07.20 19:35:26) 
+agi nedir ya. Agi, zaten şirketin devlete ödenmesi gereken bir para(vergi) iken, devletin bunu almayıp işverene de 'kardeşim ben bu parayı almıyorum, sen bunu işçine öde' dediği bir para. Sanki bunu sana bir lütufmuş gibi sunmaları garip. Her şeye tamam deme bence dişe diş pazarlığını yap.


  • Arthur Dayne  (01.07.20 19:39:34 ~ 19:40:32) 
icerdeki denge konusunu anlamadim? Herkes herkesin maasini biliyor mu yani? Yeni gelen su kadara anlasmis beyler hadi ben de zam istiyorum mu oluyormus yani


  • neverletyougodown  (01.07.20 19:56:56) 
Özel değilse pozisyon ne? Ona göre yorum yapabiliriz.

Bu arada konudan bağımsız buna karar verecek sizsiniz tabi. Şu an çalıştığınız için 4.5 zorlayabilirsiniz.
  • ihanet kac kisilik  (01.07.20 20:04:08) 
"içerdeki denge beni ilgilendirmez, benim ederim bu" derdim.

ben ik'cıyım, onları anlıyorum bütçeleri o kadar ama o zman bütçelerinin üzerinde olan aday ile görüşmeyeceklerdi. bir de öğrenmişler adayın beklentisi ona rağmen halen altında teklif yapmak.. ya neyse ben bişey demicem.

zam dönemi ne zamanmış onu öğrendiniz mi? nisan mı ocak mı? ocakta zam alacak mısınız, alırsanız kıstaslı mı alacaksınız ( atıyoeum yıllık 15 derler siz 6 ay çalıştığınız için %7.5 alırsınız, ya da zam döneminde bir tam yıl çalışmış gibi zam almak için de pazarlık yapabilirsiniz, eğer işi beğendiyseniz.
  • benaslinda  (01.07.20 20:09:52) 
ben olsam bu kadar ölücülükten sonra "vazgeçtim 5 istiyorum" derdim. maaş pazarlığının bir adabı vardır, zırt pırt beklenti sorup "belki inersiniz, hı, 4 olma mı gurban, hı, valla param yok, hı" diyerek yapılmaz. burada bahsetmediğinize göre maaş harici sizi oraya çekecek bir şey de sunmamışlar, siz de zaten pazarlık adabı gereği beklentinizi düşürmüşsünüz. adım atması gereken onlar eğer çok istiyorlar.

ha bakma, bu kadar direttiklerine göre seni çok istiyorlar demektir. maaş beklentisinde %25 indirim istenmez çünkü, insanlar zaten bu oran için iş değiştiriyor. öyle patron şirketiyse de dengeyi falan istemezse gözetmez. bu işi almamak senin için okayse 5'e geri çek, kaybedecek bir şeyin yok. şimdiki maaşınızda kalmanız çok büyük sorun olacak ise 4,5'e inilebilir.
  • Bruce  (01.07.20 20:23:34 ~ 20:25:06) 
Kategori Yöneticisi pozisyonu için görüştük. Arkasında aile şirketi var,çocuklarının kendi girişimi. Zaten beklentimi bilerek 2, görüşmeye çağırıp tekrar ardından maaş beklentisi sundukları için net olarak fiyat kırmaya çalışıyorlar. Şimdi aldığım maaş daha düşük ama direk kabul edip de teslim olmak da istemiyorum


  • kondansator  (01.07.20 21:01:25) 
patron sirket, sevemedim gitti. ilk isyerim oyleydi.


  • camussar  (01.07.20 22:14:15) 
4.5 son diyin. Maaşım yükselmeyecekse ben niye iş değiştirip aynı maaşa çalışayımı da ekleyin


  • Unde bach canim  (01.07.20 23:08:53) 
Bastır. "İstediğiniz para çok" diyecek adam baştan maaş aralığı belirtsin, işine gelmeyen başvurmaz. Baştan para belirtmeyen ne saplayabilirsem kâr diye düşünüyordur.

Ayrıca kötü pazarlık yapmışsınız. Bir dahakine ilk rakamı siz söylemeyin, ilk rakam pazarlığın başlangıcıdır. Siz söylerseniz üst limit, onlar söylerse alt limit olur. Hadi ilkini söylediniz, ikinciyi söylemeyin bari, bırakın ona göre teklif yapsınlar.
  • plutongezegendegilmi  (02.07.20 00:38:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.