[]

Yazlık için jeneratör seçimi

merhabalar,
son zamanlarda evde sık sık elektrik kesintisi yasiyoruz ve evden calisan bir ciftiz. elektrik ile ilgili temel ihtiyacimiz 2 adet laptopu 9 saat boyunca besleyecek

a)kesintisiz güç kaynağı
b)jenerator

almak.

Konuyu çok bilmeyen bir insan olarak elektrik ile ilgilenmiş öneride bulanabilecek kimse var midir ?

 
jeneratör çok ses yapar, yakıt falan uğraşırsınız bir ton. güneş enerjisi sistemlerini bir düşünün derim. fiyatlar eskiye nazaran daha ucuz şu sıralar.


  • Improbable  (01.07.20 17:12:37) 
Kesintisiz güç kaynağı yeter artar,jeneratöre yakıt al,çalıştır,boğulsun falan sadece laptoplar için çekilmez.


  • duptıs  (01.07.20 19:58:51) 
sadece laptoplarsa ufak bir akülü-invterterli güneş enerjisi destekli sistem en iyisidir.


  • orpheus  (01.07.20 20:51:10) 
Siz 2-3KVA benzinli jeneratör alsanız yeter ve biraz da artar. Belki başka şeyler de bağlarsınız, mesela buzdolabı, televizyon vb. gibi. Yanlz bu şöyle bir senaryo için: Jeneratörü evin dışına koyup, elektrik kesilince manuel olarak jeneratörü çalıştıracaksınız ve jeneratöre bağladığınız uzatma kablosunu pencereden içeri salıp onun üzerinden elektrik alacaksınız. Biraz zahmetli olabilir ama en ucuz böyle çözersiniz.

Bir de evin tüm elektriğini, enerji gittiğinde jeneratörden besleyebilirsiniz. Bunun için daha büyük jeneratör (10kva falan) ve transfer panosu yaptırmanız gerekli. Elektrik gidince otomatik olarak jen devreye girer ve evi besler. elektrik gelince de transfer panosu enerjiyi şebekeden verir falan... Bu biraz pahalı olur ama böyle sık sık git gel oluyorsa ve işiniz de iyi kazandırıyorsa böyle bir şey yaptırırsınız. Bonus olarak da jeneratörden sonra sadece bilgisayar, modem vb. cihazları besleyecek bir ups koyarsınız, ups'ten de evin içinde sadece ups'ten beslenebilecek ups prizleri yerleştirirsiniz. Elektrik gidince, upsten enerjiyi alırsınız, jeneratör devreye girince de ups'i besler. Jeneratör olmadan da sadece ups ile 9 saat beslersiniz ama büyük akü grubu ister ve 2-3 sene sonra o aküleri değiştirmek falan jeneratörden pahalıya çıkabilir.
  • malheiros  (01.07.20 22:30:44 ~ 22:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.