[]

Ülkeler neden var? İşlevi nedir?

Sb




 
Nasıl yani?

Tam olarak neyi merak ediyorsun. Sınırlar neden var mı? Ülkelerin bir işlevi yok. Ülkeler orada duruyor. İnsanların işlevi var. Örneğin o ülkelerin devletleri var. O devletlerin işlevi de ülkenin halkının refah seviyesini en iyiye getirmeye çalışmak. Tabii bu ideal bir anlayışta böyle. Devletlerin çoğu yozlaşmış ve kendi çıkarlarının peşinde koşan insanlar tarafından işgal edilmiş durumda.
  • himmet dayi  (01.07.20 09:28:48) 
ABD neden eyaletlere bölündüyse ülkeler de o yüzden var.


  • marlonbranda  (01.07.20 09:37:25) 
insan tek başına hayatta kalamıyor, bedensel olarak gücü bir köpeğe bile yetmiyor. ölmesi türünün sona ermesi kaçınılmaz.

insanın hayatta kalabilmesi için alet yapması lazım. insanın alet yapabilmesi için 5-6 kişiye ihtiyacı var. 5-6 kişi bir alet yapabiliyor. her alet için 5-6 kişi düşünürsek 1000 alet için 5000-6000 kişi. bu aletleri kullanacak kişilerde bu kadar olsa (avcılık, ekmek, ilaç vs) 10.000-20.000 kişi eder.

bu kadar aleti yaptın ettin ama dışarda hiç alet yapamayan var. o gelip senin aletini almak istiyor. sende onun aletini almak istiyorsun. önce savaşıyorsun insanlar ölüyor sonra diyorsun ki bu böyle olmaz bunun sonu yok.

burası senin yerin burası benim yerim olsun. kimse kimsenin yerine geçmeyecek. istersen muzdu, çilekti, mangoydu getirirsen karşılığında alet veririm ama geçmek yok. yada geçerken bana soracan? tamam mı?

50.000-60.000 kişi aralarında 10 kişi seçtiler işte bu kim gelsin kim kalsın vs onu yönetmek için.

thats how countries are made dude. you need to protect your tool. otherwise death.
  • duyurukullanıcısı  (01.07.20 09:41:16) 
Bunu hissi olarak mülteci ve göçmenler daha iyi bilir. sınır kapısında anlaşılıyor bu sorunun cevabı .


  • Erva  (01.07.20 10:33:58) 
Ülke, bir devletin egemenliği altındaki kara, hava ve su parçalarının oluşturduğu bütün. ülke dediğimiz şey devletin etki alanlarını belirleyen bir sınır.

işlevi ise, adalet (yargı, savunma), korunma (ordu,polis vb) vb. ihtiyaçların, hizmetlerin (gıda, tıbbi yardım/bakım, erişim, yol, enerji) belirli kurallar (hukuk, gelenek, din vs.) çerçevesinde sağlanmasını garanti etmek.
  • selam  (01.07.20 13:04:54) 
bazen ulkeleri birer sirket olarak goruyorum. kocaman birer sirket. her ulkede yasayan kisiler o ulkenin musterisi (her seyden vergi verirsin).

sirketin belli kulturu ve kurallari olur. ulkelerde bu kultur kurallar otoritelesmistir. kimse bunlari sorgulayamaz, soru dahi soramaz. sorarsa hapse atilir, oldurulur, idam edilir... vs.

neyse, konuya gelirsek; insanlar kendilerini kendilerine karsi guvenceye alma durtusu sonucu ulkeler kurmuslardir. insanlar boylece kendini birbirinden ayirmistir. her yil bu ve benzeri insan icadi ayrimlar yuzunden savaslar olagelmistir. acin karanlik insan tarihi kitaplarina bakin, savassiz bir yil yok. halen savaslar devam ediyor.
bugun bile, birbirimizi oldurmek icin milyarlarca dolar harciyoruz. ve bundan da gayet gurur duyuyoruz.
  • Leonardo~Da~Vinci  (01.07.20 13:27:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.