[]

Vegan ogunlerinizin iceriklerini yazabilir misiniz?

Kahvalti, ogle yemegi, aksam gibi




 
Mantarlı domatesli yulaf lapası, kahvaltı.


  • kullanıcıadımbuolsun  (01.07.20 09:26:28) 
kahvaltı: yulaf lapası ve meyve karışımı
öğle yemeği vegan olmayabiliyor. sonra da yemiyorum zaten.

  • bohr atom modeli  (01.07.20 11:40:29 ~ 11:41:11) 
Günde 2 öğün yiyorum. Evdeysem kahvaltıda bazen donmuş meyveler ve genellikle badem sütüyle smoothie yapıyorum ama genelde smoothie beni doyurmadığı için yanında bir şeyler de yiyorum. :D Önceki günden kalan yemek ya da yumurtasız menemen ya da meyve, tahin pekmez, tost, avokado ezme, zeytin gibi şeyler. Bazen yulaf lapası hazırlıyorum. Kahvaltıda öyle çok özenip dikkat etmiyorum açıkçası.

Akşam yemeğini evde yiyorsam aynı anda baklagil ve sebze yemeye çalışıyorum. Mesela dünden önceki gün yeşil mercimekli karnıyarık, şehriye pilavı ve salata hazırladım. Dün vegan mac n cheese ve nohutlu patates salatası yaptım. Bugün enginar yanına maş fasulyeli nohutlu bir salata hazırlamayı düşünüyorum. Pizza, hamburger falan böyle şeyleri de çok sevip tüketiyorum aslında ama evdeysem yanlarına salata arıyorum yine ve yapıyorum üşenmezsem.

Vegan olmayı yeni mi düşünüyorsunuz ya da yeni mi geçtiniz vegan beslenmeye bilmiyorum ama kesinlikle insanların düşündüğü gibi zor ve maliyetli bir şey değil. Çok çeşitli ve renkli öğünler hazırlamak çok kolay. Tofu, soya kıyması, bezelye proteini falan bu tür ürünleri evime hiç almadım mesela henüz. Alınmasına karşı değilim ama benim aradığım şeyler değiller zaten. Yani demek istediğim böyle her evde olmayan ve belki ulaşılması çok kolay olmayan şeyler aslında hiç olmasalar da zaten yeterli ve dengeli beslenmek mümkün vegan beslenirken meyve, sebze, bakliyat, tahıl ve kuruyemişlerle.
  • ms brownstone  (01.07.20 12:46:31 ~ 12:55:07) 
ben kahvalti icin bir sure bunu uyguladim:
www.instagram.com

ama daha sonra paket olarak satilan, badem sutu, soya sutu gibi cok fazla gida katkisi iceren sutleri almayi biraktigim icin, evde kendim yapana kadar ara verdim. bu tarif gayet besleyici oluyor.

sabahlari: bol yesillik, bazen patates salatasi veya tost makinasinda gozleme cesidi bisiyler (patatesli ve soganli) , mercimek corbasi (suzme degil)

aksamlari: bilimum sebze yemegi...

her ogunde muhtemelen rengarenk bir salata tabagi oluyor, buna kesinlikle dikkat edin derim.

haftanin belirli gunlerinde de eksik olmayacak sekilde, mevsim sebzeleri.. baklagil(kuru fasulye, nohut, barbunya) bulgur pilavi.. arada simariklik olsun diye makarna.
  • kobretti  (01.07.20 14:01:15) 
Örneğin bugün:

2 öğün.

1. Porridge (kuru yemiş chia meyve vs.) + filtre Kahve + B12

2. Nohut Dürüm + Şalgam
  • AlsterWasser  (01.07.20 14:09:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.