[]

Oto tamirci ve güven sorunu

Merhaba,

Şehir dısına çıkacak olmam sebebi ile aracımı sanayiye götürdüm.

Amaç yağ idi su idi baktırmaktı. Daha öncede 3-4 defa gidip aynı kişiye fren merkezi, debriyaj seti vs. değiştirmişliğim var.

Oldukça masraf çıktı, 1600 TL. Sol tekerlek rulmanı bozulmuş, tekerlek burçları kopmuş. Ön balata bitmiş, ön diske müdahale gerekmiş. Ön 2 amortisör kilit,değişim lazım derken ekteki gibi bir faturam oldu. Buraya kadar tamam. Aracı teslim aldıgımda bana aracın yağ yaktığını, duman attıgını söyledi. 3.000 TL civarı masrafı olurmuş.Ben de keşke öncelikli olarak bunu halletseydik, yola çıkacaktım dedim. Sonradan farkettiğini söyledi. Açıkçası güvenip güvenemeyeceğime karar veremedim. Başka ustaya baktırırım baktırmasına da anlayanlar var ise fikrinizi merak ettim.
1-Faturadaki fiyatlar nasıl?
2-Yağ yakma sorununu gerçekten sonradan farketmiş olabilir mi aracı yaklaşık 30 KM kendisi kullandı.
3-Gerçekten yağ yakıyorsa, Yağ yakmadan dolayı ciddi sorun ile karşılaşır mıyım uzun yolda? Uzun yol dediğim git gel 800 KM yaklaşık.

 
Fiyatlar şişik geldi bana biraz, işçilik haricinde yazılanlarda da işçilik dahil fiyatlar gibi. Yağ yakan motor hemen belli olur, mavi mavi duman atar. Bir de bunları sana sormadan mı yaptı, değilse sorması gerekirdi. Bi telefon açıp şunlar şunlar var, şu kadar tutar, yapayım mı diye. Bana kalırsa ustanı değiştir.


  • antihero  (01.07.20 01:08:32) 
araba kaç model? marka ne? hangi sanayide bu usta?


  • walter white kilikli  (01.07.20 01:09:01) 
Uzun yol için de pek sıkıntı olmaz, yüksek devirde kullanıp aracı zorlama ve yanında yağ bulundur. Ara ara ölçüp eklersin.


  • antihero  (01.07.20 01:09:40) 
Araç Kia Picanto arkadaşlar. 2006 model. Yazmamışım kusura bakmayın. Sanayi Kartal Oto sanayi. Bana yapayım mı diye sordu açıkçası. Tek tek foto da attı. Ben tamam dedim ama fiyatı yüksek bulduğumu söyledim. 1800 den 1600 'e düştü. Bunlar elzem değişimler midir? Yağ yakma mevzusu kafama takıldı. Dürüst olup olmadığını anlamadım. Bütün gün bunları değiştirmek yerine nasıl yağ yakmaya odaklanmadı. Gerçekten fark etmedi mi yoksa sallıyor mu kafama takıldı açıkçası.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (01.07.20 01:17:28) 
Yağ yakma aslında büyük bi sorun ama sen yine de başka bi ustayla daha konuş.


  • antihero  (01.07.20 01:26:50) 
benim arkadaşım yağ yakan getz ile 900km gidip geldi. yağ yakma o kadar sorun olmaz ama uzun vadede baktırman gerekir.


  • walter white kilikli  (01.07.20 01:31:20) 
Yani simdi kimsenin gunahini almayim ama bana biraz pandeminin acisini cikaran esnaf gibi geldi. Her sene rutin doldurdugum klima gazi icin (kacak var farkindayim) bunda kompresor arizasi var, 600 TL dedi, bir de doldurdugu gazin parasini alip yolladi hafta ici gelirim dedim gittim. Oncesinde sigorta kutusunu acti bir seylerle oynadi kapatti. Dedigim gibi kimsenin gunahini almayin ama sanki esnaf su siralar tuttugunu sevmeye calisiyor gibi.

Siz yine de dikkatli olun.
  • msb  (01.07.20 01:51:03) 
nası yağ yakıyormuş ? yağ yakan arabayı motor indirmeden nasıl 3000'e tamir edecekmiş ?

yağını kontrol et azaldıkça ekle. egzos sistemi ve doğayı kirletmek dışında kolay kolay bişey olmaz. bir de yolda hararet yaptırmamaya dikkat et. yağ yakması için motorda ciddi aşınma segmanlarda boşluk vs. olması gerek.
  • orpheus  (01.07.20 04:53:33) 
ön amartisör revizyonu ne acaba ? bir de sonradan iscilik almis; 2 tane ön amortisör degistirdim subat gibi (5 yillik arac), 1-2 ufak parca daha degistirdi ve 1.100 lira odedim iscilik dahil hepsine (sanayi). bu adam revizyona iscilik haric 353 tl demis; diger parcalari filan bilmem ama firmalarin yerleri pahali ok ama garantisi filan oluyor en azindan ama bu tip yerlerde ne kitlerlerse kitliyorlar bence. tanidik filan olmasi onemli degil, arabalardan anlamiyorsan gecmis olsun opuyorlar


  • sweetoffice  (01.07.20 10:35:42) 
Arkana bakmadan uzaklaş oradan.

Kia-Hyundai grubu araç kullanan biri olarak , genel olarak sert bir ön düzene sahip araçlardır. şu olay için arka amortisör deseniz doğrudur derim . Ama ön çok çok zor. Zaten patlasa, kilitlense veya ön aksamda sorun olsa bunu sürüş esnasında hissetmemenize imkan ihtimal yok. lunapark treni gibi gidersiniz. zaten revizyon yazmış değişim yazmamış. amortisörün kendisi zaten 200 tl. gözden geçirme nasıl 200 olur :)

balata konusuna gelince çifti 80-90 tl arasında olan ürün için 2 katı fiyat belirlemiş.

yağ yakma konusuna gelirsek, kia motorlarda şayet LPG yok ise, araç 200.000 km altında ise, çok zor ve ağır şartlarda kullanmıyorsanız yağ yaktıramazsınız.

kia yetkili servisten varsa kampanyaları, ücretsiz check-up yaptırabilir, bu gibi sorunları teyit ettirebilirsiniz.

ben sizin yerinizde olsam ön takımda böyle bir sorun var ise , yap yakıyor ise, 5 gün araç kiralarım daha iyi. hatta kaskonuz var ise arıza nedeniyle ikame araç talep edebilirsiniz :)
  • janavarorion  (01.07.20 11:20:02) 
Google'a kia picanto fren balatası yazdım, fiyatlar 60-80 tl. Senin usta 150 tl yazmış, gerisini sen hesapla.

Küsüratlı yazmış ki bir de ciddi gözüksün.

Mesela amortisörleri kendi tamir etmez, eğer gerçekten söktüyse her sanayide bu işi yapan amortisörcüler vardır, oraya göndermiştir, tanesine de en fazla 100 lira vermiştir.

Ki gerçekten söküp sökmediğine de gözümle görmesem inanmam, yerinde olsam bi yere yatar amortisörlere bakarım, elden geçmiş mi? temiz mi, keçeler değişmiş mi?
  • John Bloor  (01.07.20 11:23:42) 
Sanayideki usta baya baya tokatlamaya çalışıyor gibi geldi bana da. Yetkili servise götürsen, 100 lira fazla verirsin ama en azından kafan rahat olur diye düşünüyorum.


  • roket adam  (01.07.20 12:05:00) 
amortisörü sökse bile revizyon adı altında bir işlem yapılmaz. Amortisör ya değişir ya değişmez. Zaten oraya 400 yazmış. 400'de işçilik yazmış. Paranın yarısı bunlara gitmiş bile.


  • piotr  (01.07.20 15:28:51) 
Siz yazdıktan sonra farkettim evet revizyon yazmış. Halbuki ben fiyatı yüksek bulunca "diğer amortisörü değiştirmeyiz o zaman, tamir edilebiliyorsa bakarız." demişti. Akşam da ikisini de değiştirdiğini, ek ücret olmayacağını söyledi. Bu arada yağ yakma mevzusunu bugün tekrar sordum ve sübap lastiklerinden yağ kaçırdığını söyledi.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (02.07.20 02:29:43) 
yağın subab lastiklerinden kaçtığını üst kapağı açmadan nasıl anlamış ?


  • orpheus  (02.07.20 02:33:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.