[]

gozluk astigmat zeiss drivesafe lens vb konular

merhabalar
tr de 2019 nisan ayinda su numaralara gozluk alip yurtdisina yerlestim.
sag: sph:-0,75 cyl:-0,75 axe 10
sol sph:-0,75. cyl:-1,25 axe 5

bu gozlukle normal kismen full hd goruyorum. tek sorunum geceleri isiklarin sacaklanmasi. ozellikle araba kullanirken geceleri araba stop isiklarindan yolu, seritleri goremiyorum. ve yurtdisinda yasamanin verdigi engise ile bu durumu duzeltmek icin tekrardan gittim bi gozlukcuye (burda optikciler numara olcuyor) (guney kore)

bu hevesle gittim adam bana zeiss marka drivesafe modelini gosterdi normali 1600tl bana da 1250 liraya dusurdu. neyse baska yerde ayni cami 680 liraya buldum. adamda ingiilzce yok bende korece tarzanca anlastik. bayaa uzun uzun goz olcumu yapti sonuc olarak verdigi numaralar:

0,75 1,25 axe 10
0,50 1,50 axe 10

simdi olay su ilk gozlugu taktim bi gariplik sezdim. bi kac saat sonra sol gozumu agritmaya basladi bas agri da eklendi. sonra hafifledi.

iki gozlugu de test ediyorum eski gozluk 0.01 daha iyi gosteriyor uzagi. ve o isik sacaklanmasi konusunda 700 liralik camla 120 liralik cam arasinda fark hissedilmiyor. az once trafige ciktim surekli iki gozlugu takarak test ettim yok yani hic o zeiss reklemindaki gibi olmuyor. cam orjinal bu arada onda suphem yok damgasi var.

bu normal mi yani 4k beklemiyorum da 120 liralik tr de aldigim camla ayni cikmasi normal degil bence.

yarin gidip camlari tekrar mi ayarlatsam yoksa bu camlar cop olup yeni cam mi hazirliyorlar. bu arada bu optikci 15dk da camlari cikartti oyle bugun git 2 gun sonra gel yapmadi.

 
camın zeiss olması daha mükemmel görüş sağlamıyor, daha dayanıklı olabilir, çizilmelere karşı daha korunaklı olabilir, yansıma gibi bazı ışık-açı absorbeleri olabilir ama hepsi bu. Tabi bu belirli bir düzeyin üstündeki camlar (materyal kalitesi) için benzerlik gösteriyor.

O ışık saçılmaları astigmat nedeniyle oluyor diye biliyorum, aslında yükseltmiş ve sonuç değişmemiş. Gözünüzde farklı bir problem olabilir belki.

O camlar elindeyse zaten 15 dakikalık iş, camı çıkartması 2 saniye kesmesi törpülemesi 15 dk. Türkiyedeki optikçiler miyop-astigmat camları genelde siparişle alıyor ya da atölyeye sipariş veriyorlar. Ondan bugün git yarın gel yapıyorlar
  • Unde bach canim  (01.07.20 01:14:47) 
Lazer ameliyatı ol geç, 20 senedir gözlük taktığıma yanıyorum şimdi.


  • antihero  (01.07.20 01:16:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.