[]

Kurutmalı çamaşır makinesi (Arçelik)

Arkadaşlar öncelikle belirteyim; tek marka/modelle sınırlıyız (indirimimiz olduğu için). Arçelik (ya da ikizi Beko da olabilir) 8050 YK modelini kullanan var mı?

Yerimiz olmadığı için kurutmalı makine almak durumundayız. Eski duyuruları okudum, yıkama+kurutma yapan makinelerin performansını yetersiz bulan olduğu kadar çok memnun olan da var. Güncel bilgi alabilmek için sormak istedim.

İki kişiyiz, çok fazla çamaşırımız çıkmıyor haliyle, makineyi ağzına kadar doldurmadan kullanıyoruz. Ailemize kedimiz de katıldığı için makineyi değiştirelim dedik. Aynı model olmasa da kurutuculu çamaşır makinesi kullananların yorumlarını merak ediyorum. Alayım mı?

 
kurutuculu kullanıyorum 3 yıldır, benimki samsung, 2 kişiyiz, kışın kalorifer ısısı yazın hava sıcak diye kurutmayı hiç kullanmıyoruz artık, nadiren mevsim geçişlerinde ya da akşama misafir gelecekse, evde çamaşır istemiyorsam.

çok kırışık çıkartıyor ve ürünleri çok fazla yıpratıyor. ama yıkama performansından çok memnunum. yine olsa yine alırım ne zaman işe yarayacağı belli olmuyor.

ama bütün yıkana çamaşırları kurutmak çok mantıklı değil. atıyorum nevresim yıkıyorsunuz katlayıp koyacak kuruluğa gelmei için ya 4 saat kurutmada kalması lazım, o kadar elektriğe de yazık.. ya da kotlar asla dolaba koyacak kadar kurumuyor vs..
  • benaslinda  (30.06.20 16:01:25) 
Birebir aynı modeli kullanıyoruz, memnunuz genel olarak. Kullanma kılavuzuna uygun olarak kullanırsan oldukça iyi bir şekilde yıkıyor ve kurutuyor. Haftada bir falan çalıştırıyoruz. Hızlı yıka kurut fonksiyonu da baya iyi. Tabii ki kırışık çıkarıyor ve biraz yıpratıyor ama bunu yapmayan bir makina yok zaten. Genelde iç çamaşırı, evlik tişört pijama, nevresim takımı, havlu falan için kurutmayı kullanıyoruz biz.


  • roket adam  (30.06.20 16:20:08) 
Biraz da kedi için istiyorum aslında, malum tüyler... Nevresimlerde ve üst giysilerde çok tüy oluyor özellikle.

Bir de iş gereği her gün gömlek giyiyorum, ütü kuruluğunda çıkarsın yeter. 10 tane gömlek yıkayıp asmak falan küçücük evde problem oluyor. Kışın dışarı asamıyoruz zaten. Sanırım bizim için iyi olacak bu makine ama başka yorumları da duymak isterim :)
  • orient blue  (30.06.20 16:20:36 ~ 16:22:13) 
Biz farkli bir modelini kullaniyoruz uc yildir, yikamasinda hicbir sorun yok gayet iyi yikiyor. Kurutma icinse cok kiristirmasi disinda yine memnunuz. Her seyi utuluyoruz zaten o yuzden bize koymuyor o kirisiklik. Yiprattigi icin kiymetli esyalarimizi ve bebeginkileri kurutmuyoruz sadece ama carsaflar falan pek etkilenmiyor onu belirteyim.
Tshirtler cabuk deliniyor bir de. Ama hala memnunuz :))

  • somethinginthewayshemoves  (30.06.20 16:40:19) 
o kadar yıpratıyor mu gerçekten ya? çok önemli değil, sıradan kıyafetler neticede ama bilemedim şimdi.

harici kurutucular da aynı mantıkla yıpratıyordur herhalde değil mi? acaba hassas ayarda falan mı kurutmak lazım?
  • orient blue  (30.06.20 17:31:44 ~ 17:32:30) 
Ya ben kadinim, ince tshirtlerde yasiyoeum bu sorunu sadece. Esim lcw nin pamuklu tshirtlerini giyer hep onlar delinmiyor mesela


  • somethinginthewayshemoves  (30.06.20 17:56:25) 
Anladım teşekkürler herkese.


  • orient blue  (30.06.20 18:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.