[]

Balkondan kuş pisliği nasıl temizlenir?

Kuşlar balkonuma baya bi sıçmışlar. durmuş durmuş sıçmışlar, boklar katman oluşturmuş adeta. Nasıl temizlenir bu iş? baya bir süredir orada olduklarından kimyasal bir şeye ihtiyaç var sanki.




 
bir kova sıcak su ile bir kaç kere yumuşatmayı dene


  • nahtoderfahrung  (30.06.20 11:59:23 ~ 11:59:29) 
ben öğrenci evine çıktığımda önceki gerizekalı kiracılar böyle bir pis yerle beş sene (sayıyla: 5, evet) yaşamışlardı, ki yine öğrenciydiler, bunun da etkisi olabilir XD neyse, ben de sıcak su + cif içinde bekletip sonra da elime eldiven geçirip meyve bıçağıyla kazımıştım. şu satırları yazarken nasıl olup da travma sonrası stres bozukluğuna bağlı anksiyete geçirmiyorum bilmiyorum :/


  • pasp  (30.06.20 12:23:48) 
ıslatmadan, kuruyken bir spatula ile kazı. ıslatıp sonra kazımaya çalışırsan için kaldırmaz, düşününce bile midem kalktı. kuruyken kazırsan bokla haşır neşir olduğunu pek anlamıyorsun.

kabasını kazıdıktan sonra birkaç sefer su dök üzerine iyice yumuşasın,sonra yumuşak olmayan bir fırçayla ve bol su eşliğinde temizle
  • yemrem  (30.06.20 12:28:25) 
Yemrem'in fikrini yazacaktım ben de, kuruyken rahatça kokmadan pisliğe bulaşmadan bertaraf edersin. Sonra suyla yumuşatır sert fırçayla fıraçalarsın, tuz ruhu ya da marketlerdeki yeni adıyla kireç çözücü de çok işe yarar.

Ama çok kullanma seramik derzlerini eritir hafif hafif, kuş pisliği çok asitlidir, seramikte leke yaptıysa çıkmaya bilir bazı izler. Olduğu kadarıyla idare et.

Bir de tavsiye, sebze ya da çiçek yetiştiriyorsanız kuru olarak söktüğün gübreyi bir pet şişeye doldurup su ile erit, oluşan gübre şerbeti çiçeklerine ve bitkilerine doping etkisi yapacaktır.
  • John Bloor  (30.06.20 13:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.