[]

Ben ev alarmı işini ne yapacağım arkadaş? gerçekten kedili eve oluyor mu?

şimdi bir ev var ve zemin üstü daire. arabadan çıkarsın daireye. bütün cephe cam kabak gibi maşallah.

E bir alarm taktıracağım. evde kedi de var bu arada. kedi mevzusu da önemli.

araştırıyorum anam neler neler denmiş. ücretsiz keşif diye geliyorlar kabul etmezsen gelip evini soyuyorlardan kurulduğundan beri huzurum kaçtı diyenler gırla.

ne önerirsiniz bana?

aile evimde pronet var, sıkıntısız ama kedi algılamayan dedektör yok o sistemde de.

evde;
dışarı açılan 10 adet cam ve 1 sokak kapısı var. bunlara muhtemelen tek tek algılayıcı takılacak. muhtemelen salon ve antreye de pir takılacak...

 
kale alarmda hareket sensörü isteğe bağlıydı. evde köpek olduğundan tercih etmemiştim ben de hareket sensörünü. pronetten bi tık daha ucuzdu. pencere ve kapılara magnet takılıyor. dış kapı üstüne ışıklı alarm takılıyor. bir de tuşlamanın yapıldığı mekanizması var.


  • pide  (29.06.20 20:31:22 ~ 20:32:28) 
Kiralama usuluyle calisan buyuk firmalarda eleman sirkulasyonu cok oluyor. Benim duyduguma gore de isten çıkanlar daha onceden alarm kurduklari yerlere bi ziyaret gerceklestirebiliyorlar. Tabi evde kimse yokken. Nasil olsa nerede dedektor var, nerede pir var biliyorlar. Alarm sisteminin varsa bi zafiyeti, onu da biliyorlar.

Gecmiste bir iki yere DSC marka alarm sistemi kurup teslim etmistim. O zaman spec.leri inceledigimde pir dedektorlerin hayvan algilama ozelligi acilip kapatilabiliyordu. Teias'in yabani hayvanlarin kol gezdigi kirsaldaki Şalt sahasi icin projesini inceleyip fiyat teklifi vermistim. Sartnameden dolayi Siemens/IS404H marka uzerinden. Normal urunlerden 4-5 kat daha pahaliydi. Su an urun yelpazesi cok daha artti. Fiyatlar o zaman gore dusmustur. 4 ayakli hayvanlari algilamayacak sekilde bir sistem kurmaniz cok zor degil. Yeterki dogru adresi bulun.
  • Kirmizibavul  (29.06.20 20:46:08) 
@pide
tabi ki hiç yoktan iyidir manyetik algılayıcı da cam kırıp girerlerse ne olacak yani? bence tek etkili olduğu yer sokak kapısı. pimapen camı bıçakla sökülebilecek bir şey...

@Kirmizibavul
anladığım kadarıyla kiralama ile iş yapan yerleri tavsiye etmiyorsunuz. Aslında ben de geçen gün yazlık evimdeki pronet'in pir'ini söküp pil değişimi yaptım. Bir tane ayar yeri vardı hassasiyet ayarı için, belki de kurulan sistemlerde elemanlar o basit hassasiyet ayarını bile yapacak bilgiye sahip değillerdir?
  • denizgonen  (29.06.20 20:59:43) 
Buyuk firmalarda bin cesit insan var. Ben direk icinden diydugumu soyledim.

Pronetteki adamlar bilir. Montaja gelenler olmasa bile alarm merkezindekiler. Kurdururken o sarti one surebilirdiniz. Kedi/kopek te alarm devreye girmesin diye. Bu konuda sorun yasamayacagin urunu arastirayim yarindan sonraki gun buraya yazarim.
  • Kirmizibavul  (29.06.20 21:19:03) 
o zaman demir parmaklık da yaptırabilirsiniz. kiralama işi de saçma oluyor çünkü birkaç sene kullandığınızda toplamda ödediğiniz para satış fiyatını geçmiş oluyor. o yüzden taktırmaya karar verirseniz satın almanız daha mantıklı.


  • pide  (29.06.20 21:25:07) 
@Kirmizibavul

bunu da araştırdım birisi de bu şartla pronetle anlaşmış. Alarmı ötüp durduğu yetmezmiş gibi dedektör iptali için bir sürü para talep etmişler. Mahkemeliklermiş şikayetvar duyurusuna göre.

Şimdiden araştırdığınız için teşekkür ederim. Takipte olacağım. Şu an bulunduğum yazlıkta kedi olmadığı için pronetle bir sıkıntımız yok.

@pide
büyük alarm şirketleri hep kiralama usülü çalışıyor ama ben de saçma buluyorum açıkçası. satın alma mevzusunu da düşüneceğim, çoğu zaten alarm çaldığında telefon ediyor. fakat demir parmaklık çok masraflı bir işlem, ucuz olmuyor ne yazık ki.
  • denizgonen  (29.06.20 21:53:41) 
Ben paradox kullaniyorum, ailede mgs kullanan var. İkimiz de 2 kediliyiz. Hareket sensorleri 10 kiloya kadar hayvan algilamayan modellerden. Ben 6 yildir Paradox kullaniyorum. İlk sene biraz problem oldu sonra sensoru degistirdiler sorun ortadan kalkti.
Mgs paradox’a gore daha uygun ve kiralamasi var. Tavsiye ederim.

  • 65 derece  (29.06.20 22:55:21) 
Paradox ve mgs’nin satin alma secenegi var.


  • 65 derece  (29.06.20 22:56:09) 
Araştırdığım kadarıyla bir çok markada 12-40 kg arası evcil hayvanı algılamama ((Pet Immune) özelliği var. Benim kurduğum yerlerde böyle bir talep gelmemişti. Tecrübe etmemekle beraber sipesifik olarak önerebileceğim ürünler şöyle:
-Premier Elite PW: Pek yaygın değil ama bahsettiğiniz konuda öne çıkıyor. Klavuzunda 40kg'a kadar algılamaz denmiş)
- Hikvision DS-PD2-T12P-WEL veya DS-PD2-P10P-W(HT): 24 kg'a akdar denmiş. kablosuz.
- Hikvision DS-PD2-P10PE: 24 kg'a kadar. kablolu.
- CROW FW2-NEO PET PIR kablosuz dedektör
- Bosch ISC-BPR2-WP12 kablosuz. 20 kg'a kadar.
- Ajax markasının tüm ürünleri. Hepsi kablosuz. Görüntü olarak daha şık. Aksesuar gibi. Daha çok villalarda kullanılıyor.

Yazdıklarım kalitesi açısından kendini kanıtlamış markalar. Bu ürünler etrafında araştırmanızı şekillendirebilirsiniz. Ama en önemlisi teknik açıdan kalifiye bir firma bulmanız.
  • Kirmizibavul  (30.06.20 16:31:52) 
@ Kirmizibavul

Size ne kadar teşekkür etsem az. Birisinin bu kadar ciddi bir şekilde araştırıp dönmesini asla beklemezdim.

Önerilerinizi not alıyorum. Sanırım bu pir'lerin kablolu olanları universal'dır değil mi?

Tekrar çok teşekkürler. Düzgün bir alarm şirketi araştıracağım
  • denizgonen  (01.07.20 14:43:28) 
Farkli marka dedektorleri farkli panellerde kullanabilirsiniz. Isin kolay kismi buydu. Onemli kismini da halledersiniz insallah.


  • Kirmizibavul  (01.07.20 19:06:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.