[]

Windowstan macbook’a gecis?

selam. Androidden iphone’a gecince cok memnun kaldim. Ama telefon isi nispeten kolay. Uzun yillardir yogun windows kullanicisi biriyim. Windowsun her turlu nimetinden de faydalandim crackdir falan. 2 gun once ucuza macbook pro denk geldi aldim, ama macos cok farkliymis yav. Basit bi programi kuramadim 2 saat, simgesini oteki tarafa suruklemek gerekiyormus. Masaustu falan cok degisik. Napayim devam edeyim mi? Alisir sever miyim? Yoksa benim icin cok mu gec artik?

Bi de macbook pro icin apple programlarini mi oneriyorsunuz safari falan?


 
Yazılımcı, grafik tasarımcı veya filmci değilsen salla.


  • malheiros  (29.06.20 14:24:12) 
Mac'ten Windows'a gecen birisi ne kadar zorlaniyorsa Windows'tan Mac'e gecen de o kadar zorlaniyor. Ikisi icin de biraz alisma suresi gerekli cunku herkese alistigi kolay ve kullanisli geliyor.

Ben Apple programlari yerine Google programlarini kullaniyorum (Chrome, Docs, Drive vb)
  • crown  (29.06.20 14:31:27) 
Alışırsın gayet kolay. Crack vs işleri bunda da var. Kullandıkça alışırsın, geri dönmek istemezsin.

Safari kullan evet. Apple için en az enerji harcayan en hızlı en efektif tarayıcıdır.

Aklına takılan her sorunun cevabı nette var zaten.
  • jelly bear  (29.06.20 14:46:24) 
Alışması zor değil. Alışınca kullanımı Windows'a göre çok daha kolay geliyor. Bir program kurmak ya da kaldırmak Windows'ta daha zor yani öyle diyeyim.

Güvenlik açısından daha iyi olduğu için ben Mac OS öneririm. Ben 5-6 yıldır kullanıyorum. Format vs. atmadan hala sapasağlam çalışıyor. 6 yıl format atılmamış bir Windows bilgisayarı hayal edemiyorum. Evet, windows da son zamanlarda toparladı ama çalışma mantığı olarak bir yerden sonra şişmeye ve yavaşlamaya mahkum bir sistem.

Crack'li program Mac için de mevcut. Arayıp da bulamadığım yazılım çok nadir.

Ben Safari kullandım hep. Ta ki geçen yıl Safari 3. parti eklentileri engelleyene kadar. Şu an adblock ya da ublock gibi en çok kullanılan tarayıcı eklentileri bile doğru dürüst çalışmıyor. Birçok eklenti hiç yok. O yüzden Chrome'a geçtim. Chrome da gayet iyi. Enerji tüketimi daha fazla tabii ama ciddi bir fark yok.
  • himmet dayi  (29.06.20 14:58:19) 
Yillar önce 2 hafta imac de calismak zorunda kaldim, o gün bu gündür mac den sasmam :)

Alismasi bir kac hafta sürüyor ama sonrasinda hayat kaliteniz yükseliyor. Hatalarla ugrasmak yerine isinize odaklaniyorsunuz...
  • VIPCH  (29.06.20 15:28:55) 
Alismaya calisiyorum fakat usb veri transferine pratik bi cozum bulamadim. Kiz arkadasim windows kullaniyor, aramizda surekli dizi film dosya transferi yapiyoruz usb ile. Simdi ona taktigimi bu tanimiyor, buna taktigimi o tanimiyor. Usb ile surekli iki yonlu veri transferini nasil yapicaz?


  • icim urperiyor  (29.06.20 19:31:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.