[]

foto düzenleme bilenlere soru

elimde iki foto var (tekrar yeni bir foto çekme ihtimali de yok), biri yatay biri dikey çekilmiş, ikisinde de aynı cisimler var, ben bu cisimlerin düzeninin yani birbirine göre konumunun değişmediğini ispatlamaya çalışıyorum.
paintte açtım üst üste getirmeye çalıştım ama farklı mesafelerden çekildiği ve biri dikey biri yatay modda çekildiği için pek olmadı. sanıyorum önce cisimleri aynı ebata getirmeye çalışmak lazım. bunu nasıl yapabilirim? elimde photoshop programı yok. paint var sadece.



 
ne yapmak istediğini anlamadım fakat iki fotoğrafı ya da bir tanesini büyültüp küçültmek suretiyle boyutlandırmaya çalıştığını anladım

photoshop yoksa gimp diye ücretsiz photoshop benzeri bir program var. indir youtube tutoriali izleyerek yaparsın.

fotoşopta ilgili layerin üstüne tıklayıp ctrl t veya cmd t yapınca transform menüsü çıkar ve köşelerinden tutarak büyütürsün ama shifte basılı tutarak orantılı bir şekilde büyütmen gerekir.
  • hem şişko hem deli  (29.06.20 13:20:59) 
daha detaylı anlatayım. elimde benzer iki foto var, orada da birbirine göre konumlandırılmış cisimler var. şimdi bu fotolar farklı mesafelerden çekildiği için de boyutları aynı değil. ilk önce bir şekilde cisimleri aynı ebata gelecek şekilde boyutlandırmak sonra da aynı boyuta getirdikten sonra aradaki mesafeye bakmak lazım. sorduğum şey bu.


  • newlywed  (29.06.20 13:39:01) 
cevabım değişmez çünkü zaten onu söyledim.


  • hem şişko hem deli  (29.06.20 13:49:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.