[]

aynı işyerinden ilişkiler hakkında görüşleriniz neler?

Merhabalar

Her ne kadar başıma gelmesini istediğim bir durum olmasa da çalıştığım iş yerinde en az 5-6 çiftin bu işyerinde tanışıp evlendiğini öğrendim. 1 çift ben çalışıyorken evlendi, 1 çiftte nişanlıymış. Muhtemelen daha bilmediklerim de vardır. Bu arada bu evliliklerin geneli idari departmanlardaki çalışanlar arasında, ayrıca saha operasyonu da olduğu için belirtmek istedim.

Ayrıca bu zamana kadar 1 çiftten bir tarafın işten ayrıldığını ve bir çiftinde ayrı ayrı zamanlarda işten ayrıldığını biliyorum.

Çiftlerin kendi içinde ayrıldıklarını ise duymadım.

Açık konuşmak gerekirse, kendimi aynı işyerinden bir ilişkiye her zaman uzak tutmaya çalışırım ancak bu ilişkilere de şahit olduktan sonra demek ki olabiliyormuş diye de düşünmeye başladım.

Diğer duyurulara baktığımda da burada bu tür ilişkilere pek sıcak bakılmıyor. Hatta niyeti olana da vazgeç deniliyor :)

Kendi adıma idari binaya uzak olmamdan ve gördüğüm iş arkadaşı sayısı pek fazla olmadığından böyle bir ihtimal benim için pek mümkün değil :)

Ben sizin bu konudaki düşüncelerinizi ve iyi/kötü şahit olduğunuz veya başınızdan geçmiş olan tecrübelerinizi merak ediyorum daha çok. Avantajları ve dezavantajları neler olabilir?

 
ben yaşadım sorun oldu baya, yaşayan arkadaşlarım da oldu onlar için de baya sorun oldu. başarıya ulaşma ihtimali var lakin onlara değil başarılı olamayanların neler yaşadığına bakarsanız bu işten neden uzak durmanız gerektiğini görebilirsiniz. yaklaşık 1 sene geçti üzerinden ama hala denk geldiğimde rahatsız oluyorum. yakın zamanda iş değiştirmeyi planlıyorum, tabi ki ana etken bu değil ama etkisi olmadığını da söyleyemem.


  • nahtoderfahrung  (28.06.20 21:09:30 ~ 21:10:42) 
@nahtoderfahrung aslında bu konu hakkında benim de kafamdaki en büyük düşünce bu. oldu ki aranızda iilişki istediğiniz gibi yürümedi ama bir yandan da iş gereği hala yüz yüze bakmak zorundasınız. Çok zor bir durum olsa gerek.

Diğer yandan ilişkiniz iyi ama iş gereği de birbirinize karşı istemediğiniz tutumlar sergilemeniz gerekecek. Karşınızdaki yabancı olsa çok üzerinde durmayacağınız bir mevzu, eve gelince sadece iş yerinde olup bitmiş bir şey olarak kalmayabilir. Evet gerçekten çok riskli.
  • braveheart xakah  (28.06.20 21:19:47) 
İşyerine göre değişebilir. Her gün göreceğim bir bölümde ise olmadığı an sorunlar başlayabilir ve orda olmadığı an ben o bölümde çalışmak istemezdim örneğin. Farklı bölümde ise sürekli görme ihtimali azsa deneyebilirdim.


  • Topalordek  (28.06.20 21:30:30) 
@braveheart xakah bir de şöyle durumlar oluyor, zaten bütün gün iş yerinde görüyorsun daha sonra dışarda görüşme isteğin azalıyor. iş yerinde dikkatin azalıyor vs sayamacağım aklıma gelmeyen bir sürü şey var, yani olmazı olurundan daha fazla. ilk başta ben de aynı iş yerinden olmaz diyordum ama olunca da engel olamıyorsun.


  • nahtoderfahrung  (28.06.20 21:44:06) 
Kıskançlık da olabilir. Karşı cinsle sık iletişim kurulabiliyor.


  • dissendium  (28.06.20 21:45:07) 
çok kötüydü bir daha yapmam. (bkz. çok güzel olmuş bir daha olmasın)


  • harekatamiri  (28.06.20 23:27:37) 
Bizim şirkette de evli çok çift var. Özellikle evlenene kadar büyük sorun. Biri diğerine raporluyorsa ne olacak vs. bir sürü sorun. Evlenenler arasında boşananlar da oluyor. Kişilerin olgunluk derecelerine bağlı olarak bazen bu sürece iş arkadaşlarını dahil ediyorlar, ya da düpedüz küsüp işi savsaklıyorlar. Hatırladığım bir çiftte de kadın şirketten başka birini bulmuştu, büyük rezalet çıkmıştı.
Sonuç olarak görüşlerim gayet negatif.

  • SiyamkedisiZorro  (30.06.20 14:27:15 ~ 14:28:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.